03-23-2013, 08:41 PM
Ön diskler için aldığım brenta marka fren balataları.
Söktüğüm sol ön kaliper içi ve eski balatalarının görünümü
Ön frenlerin Çift piston kaliper yuvaları.
Çıkardığım fren balatalarının yenisine göre aşınmışlığı.
Pistonlara parmaklarımla bastırarak geri gitmelerini sağlıyorum. Bu işlemi yapmadan önce hava alma tapasını biraz gevşetmemiz gerekiyor.
Balatanın bir tanesini yuvasına oturtuyorum.
İkinci balatayıda yuvasına oturtuyorum.
Parmaklarımla ittirmeme rağmen pistonların tam geri gitmesini sağlayamadım parmaklarım ACIDI :]:]:] Balatarın ikisini taktıktan sonra tornavida yardımıyla biraz daha ittirerek pistonların geri gitmelerini sağladım.
Fren balatarın arasını açtırarak, diske yerleştiriyoruz.
Söktüğüm civataları, Her derde deva olduğunu paylaştığımız bir forumda WD40'lıyorum. Mümin senin paylaşımını bir kez daha anıyorum :tamam:
Civatalarını yerine taktıkmı ve havasını aldıkmı sol balata değişim işlemi tamamlanmış olacak :tamam:
Söktüğüm sol ön kaliper içi ve eski balatalarının görünümü
Ön frenlerin Çift piston kaliper yuvaları.
Çıkardığım fren balatalarının yenisine göre aşınmışlığı.
Pistonlara parmaklarımla bastırarak geri gitmelerini sağlıyorum. Bu işlemi yapmadan önce hava alma tapasını biraz gevşetmemiz gerekiyor.
Balatanın bir tanesini yuvasına oturtuyorum.
İkinci balatayıda yuvasına oturtuyorum.
Parmaklarımla ittirmeme rağmen pistonların tam geri gitmesini sağlayamadım parmaklarım ACIDI :]:]:] Balatarın ikisini taktıktan sonra tornavida yardımıyla biraz daha ittirerek pistonların geri gitmelerini sağladım.
Fren balatarın arasını açtırarak, diske yerleştiriyoruz.
Söktüğüm civataları, Her derde deva olduğunu paylaştığımız bir forumda WD40'lıyorum. Mümin senin paylaşımını bir kez daha anıyorum :tamam:
Civatalarını yerine taktıkmı ve havasını aldıkmı sol balata değişim işlemi tamamlanmış olacak :tamam: