(07-06-2013, 09:24 AM)nazmifizik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: arkadaşlar cbr 250 için bakım yaptırma zamanım geldi gibi öncelikle yağını filtresini felan değişitireceğim.kaç numara yağ ve kaç litre kullanmalıyım.filitre felan gebzede bulabilirmiyim ve daha başka neler yapılabilir.yada iyi bir usta vardır mutlaka kime götürebilirim 9500 km de bu arada motor en son 6000 de değişmişti galiba.önerilerinizi bekliyorum.
Hocam soracağın kişi benim :] Yavrucağın bakımı gelmiş gerçekten, o motorun şu an isteklerini sıralayım.
Castrol 1 power racing motor yağı kullan. 26 tl litresi. 1.6 litre yağ alıyor motor.
Lastik ihtiyacı yok, 15.000 km'de artık lastik ister.
yağ filterisini dışardan tedarik nereden ediyor bilmiyorum ama serviste yağ filtresinin fiyatı en son 13 tl idi şimdi 15 tl olmuştur.
hava filtresinin fiyatı 19 tl idi, şimdi 25 tl olmuştur.
bujiye gerek yok şu an için, 12.000 km'de yada 15.000 km'de değiştirirsende olur. Ben daha birkaç yıl binerim diyorsanda bujiyi değiştirirsen çok küçükte olsa farkı hissedeceksin.
balatalar 15.000 kmde ister.
yağ + yağ filtresi + hava filtresi + buji işçilik sana ait ise 145-160 tl. Honda servise yaptırırsan + 80 tl işçilik parası. Bujisi biraz pahalı serviste 80 tl idi en son, NGK buji 54 tl diye hatırlıyorum bunun bujisi özel miş o yüzden pahalıymış.