Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İLK YARDIM... Bize lazım olmaz !!!
Exclamation 

http://youtu.be/FnAOmxnQJsM
mr. bean sıralaması ve şekli yanlış da olsa, ilk yardımın bütün gereklerini yapıyor aslında :)
konu hakkında bilgi, görüş ve önerilerimizi paylaşalım...

IMG_1848.jpg

Teker üstü olsun... 

Herşey tamam gibi.
Sadece biraz daha hijyene önem gösterilebilrdi.
Ayağı ile yaptığı tepki testi ve kalp masajında, ayakkabı çıkarılmalıydı bence.
Yoksa, gerisi tamam :]
Ara

İLK YARDIM KONUSUNDA BİLGİ, BELGE, GÖRÜŞ, DÖKÜMAN, İSTİHABARAT, DEDİKODU, SÖYLENTİLERİNİZİ DE BEKLİYORUM :]

Teker üstü olsun... 

Öncelikle, ilk yardım ciddi bir iştir.
Yakınımızda birinin ihtiyacı olabileceği gibi, biz de ilk yardıma ihtiyaç duyabiliriz.
Bazı durumlarda, yanlış uygulanan ilk yardım, hiç uygulanmamasından daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Konunun uzmanı, bu başlığı da açan Dr. Metin dir.
Metin, bir dönem 112 acilde çalışmış, konusunda uzman bir doktordur.
O varken, bize burada ahkam kesmek düşmez tabi ki., Lakiiiin.
Burada amaç, bilmediklerimizi, eksik yada yanlış bildiklerimizi ortaya çıkartmaktır.

Sonuçta GMK olarak, 2 ay içerisinde tüm üyelerimize yönelik kısa bir ilk yardım eğitimi vermeyi planlıyoruz.
Motosiklet kullanmamızdan dolayı, özellikle trafik kazaları odaklı bir ilk yardım eğitimi olacak.
Herkesin görüşünü ve bildiklerini burada aktarması, eğitimi programlamamız açısından bize yol gösterecektir.
Gmk
Ara

Metin ben motosiklet kazası, düşmesi v.s. geçiren birisini gördüğümde öncelikle kaza alanını emniyete almaya çalışıyorum (motorumu ters çekip çakarları açma, dörtlüleriyakma, reflektörlü yeleği asmak v.s.) gibi

Sonra çevredekileri uzak tutmaya çalışıyorum (millet kendini genel cerrah sanıyor.)

Sonrasında yaralıya oran kırık mı, buran kırık mı, kafanı çevirebiyomusun, kolunu kaldırıyomurmusun diye enteresan sorular sormak yerine ayağına tampon yapıp vücut seviyesinden üst kısma kaldırmaya çalışıyorum ve kımıldamaması için sürekli uyarıyorum.

son olarak yaralı eğer kendindeyse hemen kaskına müdehale ediyor, önce kaskını çıkartmaması gerektiği konusunda ısrar ediyorum, inat ederse son derece dikkatli bir şekilde sarsmadan çıkartmaya çalışıyorum.

Umarım yanlış yapmıyorumdur.

Merak ettiklerim ise;
çok şükür hiç denk gelmedim ama ciddi kanaması olan bir kazazedeye ne yapılmalı,
ciddi kırık var ise ne yapılmalı, kırık bölgeyi nasıl muhafaza etmeli,
kazazedenin bilinci kayıp ise ne yapılmalı ?

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

çok doğru yapıyorsun. ilkyardım toplantımızda bütün bunları formülüze edeceğiz.
bütün konulara değineceğiz.

Teker üstü olsun... 

Metin abi akşama sana ehliyet sınavı ile ilgili bi kaç soru sorabilirmiyim ?
Örnek : sağlık raporu hakkında,
ilk yardım dersler hk vb.

Diğerleri ßir Yere Gitmek İçin Araba Kullanırken,
ßizler Motorsiklet Kullanmak İçin ßir Yerlere Gideriz..
İşte Aramızdaki En ßüyük Fark ßu !..

MoToRsİkLeTLeRi FaRk Edİn !......

Ara

Şahsi fikrim, önce SOĞUK KANLI OLMAK

Sonrasında yapılacak pekçok şeyi önem sırasına göre sayabiliriz.
Ama ilk yardım anlamına hiç bir şey bilmiyorsak dahi, soğuk kanlı olamak bence en öenmlisi ve ilk olaması gereken.

Muhtemelen kaza sonrası etrafta kazanın şoku içerisinde kaza zede yada yakını olacaktır.
Panik halinde neyaptığını bilmeyen insanlar, acılı insanlar, acı çeken insanlar, meraklı insanlar, bilmiş insanlar......
Soğuk kanlı olmak. Hatta kaza geçirmiş biri olrak dahi oğuk kanlı olmak.
Ara

çok güzel özetlemişsin kutayım. soğukkanlı olmak temeli bu işin. telaşsız ve hızlı olmalıyız.

(02-05-2014, 10:04 AM)paryosa41 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Metin abi akşama sana ehliyet sınavı ile ilgili bi kaç soru sorabilirmiyim ?
Örnek : sağlık raporu hakkında,
ilk yardım dersler hk vb.

e sormadın ya kardeş...

Teker üstü olsun... 

Harika bir konu , sanırım 2 yıl önce ilkyardım sertifikası almıştım.İnsan unutmuyor ilkyardım derlerinde öğrendiklerini.Projeksiyon cihazı bulabilirsek , kafe içinde sunum olarak birşeyler hazırlayabilirim
Ara