Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gökyüzü ve Kamp

Selamlar,
Havalar biraz daha ısınınca, astronomi ile ilgilenen ve kamp modunda ışık kirliliğinin daha az olduğu yerlere giden veya gitmek isteyen var mı merak ettim. ufaktan ben de niyetleniyorum, motor var dağ bayır çıkabilirim diye. eğer benzeri bir düşünceniz varsa iletişime geçebiliriz.
Ara

Dağ bayır mı ?

kulağa hoş geliyor :utan:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

bir de teleskop dürbün vesaire olacak işin içinde : )
Ara

Sercan,

Yukarıda portal görünümü diye bir link var. Tıkladığında, GMK'nın önümüzdeki aylardaki programını bulabilirsin.

Kampçı çok ... Ayrıca, arkadaşların bir kısmı sanırım, @Engin abiyi hariç tutuyorum, yıldızları daha flu, ama sayıca daha fazla görebilmek için, bir iksir içiyorlarmış. Asteriks'teki iksire benzer birşey ... O saatten sonra büyük ayılar mı görmüyorlar, samanyolları mı, off, off ...
Ara

eyvallah dostum göz attım oldukça dolu gözüküyor.
Ara

(04-08-2014, 08:20 AM)ipekcan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Sercan,

Yukarıda portal görünümü diye bir link var. Tıkladığında, GMK'nın önümüzdeki aylardaki programını bulabilirsin.

Kampçı çok ... Ayrıca, arkadaşların bir kısmı sanırım, @Engin abiyi hariç tutuyorum, yıldızları daha flu, ama sayıca daha fazla görebilmek için, bir iksir içiyorlarmış. Asteriks'teki iksire benzer birşey ... O saatten sonra büyük ayılar mı görmüyorlar, samanyolları mı, off, off ...

Ben samanyolunu göremedim hiç : (

büyük ayı gördüm. küçük ayı gördüm. bikaçtanede çakal gördüm : ))

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

baktığımız her yer samanyolu. Ursa en çok dikkat çeken takım yıldızlarından bir de orion'u çok biliriz muhtemelen. Merağınız varsa ucuz bir dürbün bile alsanız ufak ufak seçmeye, yıldızları tanımaya başlayabilirsiniz. başka bir şehirde çalışırken akşamlar uğraşıyordum çok zevkli oluyor. mitolojideki yerleri ve hikayeleri ile birleştirildi mi, televizyon dizisi gibi zevkli oluyor uğraşması. ilgilenen birileri olsa teleskop dürbün fotoğraf makinesi falan çıksak gözlem olayına.
Ara

Dostum ilk kampa elinde ne kadar teçhisat varsa getir. Emin ol bazılarımızın ilgisini çekecektir ; )

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

(04-08-2014, 12:11 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Dostum ilk kampa elinde ne kadar teçhisat varsa getir. Emin ol bazılarımızın ilgisini çekecektir ; )

İyi fikir.
Bazı yüksek yerlerde, feribotlarda, kale vs. yerlerde 1 TL ile çalışan dürbünler vardır.
Bizim bu düzeneği yapmamız uzun sürer.
Saymanı teleskobun başına oturtur, bakandan 1TL alırız.
Kulübe irat kaydeder, sonrada parayı kaybederiz.

Sercan, sen hatta kal. Masada kal.
Yıldızlar kolay. Samanyolu bizim ayak yolumuz oluyor gecenin ilerleyen saatlerinde. :tamam:
Ara

(04-08-2014, 12:33 PM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(04-08-2014, 12:11 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Dostum ilk kampa elinde ne kadar teçhisat varsa getir. Emin ol bazılarımızın ilgisini çekecektir ; )

İyi fikir.
Bazı yüksek yerlerde, feribotlarda, kale vs. yerlerde 1 TL ile çalışan dürbünler vardır.
Bizim bu düzeneği yapmamız uzun sürer.
Saymanı teleskobun başına oturtur, bakandan 1TL alırız.
Kulübe irat kaydeder, sonrada parayı kaybederiz.

Sercan, sen hatta kal. Masada kal.
Yıldızlar kolay. Samanyolu bizim ayak yolumuz oluyor gecenin ilerleyen saatlerinde. :tamam:

@"MehmetK", bozuk para sayma makinası da alman gerekecek. Dağ başında bütünlemek zor olur ...

Ben de bir sonraki toplantıya tartı ve promilmetre kapıp getireceğim.
Ara