Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Haber Geri Dönüşüm Etkinliği !

Sevgili Ailem bizim çatıda bir sürü kullanılmayan kitap defter var. eminim aynı şekilde sizinde çatı, bodrum vs yerlerde vardır. ben diyorum ki bir etkinlik yapalım bunların hepsini toplayalım geri dönüşüme verelim.geri dönüşümün yararları oldukça çok isteyen buradan okuyabilir ;
http://www.akademicevre.com/tr/geri-donu...-yararlari
bunun yanında katılımın artması için aklıma şöyle birşey geldi. mesela katılan herkes 10tl (aklıma bu geldi fiyatı değiştirebiliriz) para versin kg olarak en çok kitap vb şey getirene o paralarla ya hediye alalım yada direk parayı ödül olarak verelim nasıl fikir ?(bunun için bir tane baskül ayarlamalıyız tabi) Başkanımız onayladı. herkesin fikrini, katılmayacakların mazeretini istiyorum :çiçek: Katılımcı listesi oluşturulacaktır.

Bu işi örnek olması ve ses getirmesi amaçlı Gebze Cumhuriyet Meydanında yapalım diyorum. Orada geri dönüşümün önemini vurgulayan bir konuşmada yapılabilir..

140607195622_473650.jpg

Hangi Kağıtlar Geri Dönüşür?
Gazete, dergi ve mecmualar, defterler, kitaplar, kataloglar, prospektüsler, kartonlar, formlar, bilgisayar kağıtları, sigara paketi kağıtları, plastik içermeyen bisküvi, sakız vb. Kağıtları, not kağıtları, kağıt torbalar geri dönüşümü mümkün olan kağıtlardır.

Hangi Kağıtlar Geri Dönüşmez?
Yağlı ve ıslanmış kağıtlar, duvar kağıtları ,yapıştırma bantları, karbon ve faks kağıtları, manyetik bant ve kartlar, yapışkanlı ve mumlu kağıtlar, kaplama kağıtları,tuvalet kağıtları,kağıt mendiller,havlu mendiller hijyen mendillerinin geri dönüşümü mümkün değildir.

Katılımcı listesi
1- İlyas YÜCEL
2- canerD
3-
4-
5-
6-
7-
8-
9-
10-

Korkarak yaşarsan,
Sadece seyredersin.. :mutlumotorcu:
Ara

güzel fikir adamım yaz beni

Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir. Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir. M.Kemal ATATÜRK
Ara

NEREDE BU DUYARLI VATANDAŞLARR !!! :sinirli::sinirli::donkdonk::donkdonk::boom::boom::kırbaç::kırbaç:

Korkarak yaşarsan,
Ara

Abilerim Arkadaşlarım tamam para işi olmasın Cumhuriyet Meydanında da yapmayalım Ama bu işi kendi aramızda olsada yapalım okuyupta yorum yazmayanlara bişey demiyorum zaten:kötü::kötü:

Korkarak yaşarsan,
Ara

İlyascım duyarlılığın ve güzel bir konuya dikkat çektiğin için tşk.

Fakat bizim burada tavan aralarından topladığımız defter ve gazetelerin çok fazla bir ekonomik değer olacağını, yani ses getirecek kadar felan olacağını sanmıyorum.

Eski kağıtları zaten geri dönüşüme geri kazandıran insanlar var. Ve bu insanlar gariban. Ben geri dönüşüme kazandırılabilecek maddeleri bu insanlar aracılığı ile geri dönüşüme gönderiyorum ve arada en azından onlarda bir ekmek parası kazanç sağlıyorlar.

Sana farklı bir teklifim var ,

Gel sen eski kağıtları boşver. Bir kampanya yap ve kitapları topla. GMK daki bütün tavan arasında bekleyen kitapları topla ; ).. Doğuda ya da Anadolu da bir okul tespit et. O kadar çok var ki ... gerçekten ihtiyacı olan...

Kargo sponsoru ben olacağım ; )

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

Rica ederim. o açıdan bakınca mantıklı. Tamam abi bende bir sürü ünv. Sınavına hazırlık kitapları denemeler vs şeyler var onları güzel bi temizleyeyim. Tekrar irtibata geçelim :) :tamam:

PLANET cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Korkarak yaşarsan,
Ara

olanları da yeni verdim iyi mi..

:tr:  Kuşlar kısa.. Hayat uçuyor..
Ara

bendebe kitap vesayre şeyler olacaktı bi faydası olacaksa çuvallarız...:tamam::tamam::tamam:

MOTORCUYA SAYGI LÜTFEN:vınn:
Ara