Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Scooter Akü Sorunu

Geçen akşam motor akü dolu olmasına rağmen çalışmayınca bir arabaya bağlayarak eve götürdüm. Sabah tamirciye gittiğimde akü zayıflamış demişti.Şarj etmiş çalıştı.

Akü tahminim 1,5 yıllık.Fakat neredeyse hergün abuk subuk yerlerde çalışmamaya başladı. Takviye yapınca hemen çalışıyor. Yeni akü adlım 1-2 güne gelir. Fakat araç veya takviye imkanı olmadığında spacy'yi nasıl çalıştırabilirim. Ayak marşı da yok.
Sabah bir adaptör ile 1 saat şarj ettim yetmedi.2 amperdi.

Bunun bir başka yolu var mıdır ?
Ara

Anladığım kadarıyla motorun bir yerinde elektrik akımı çeken birşeyler var. Yeni alarm vs. montajı yapmış mıydın? Sorun aküde değil gibi görünüyor

:tr:  Kuşlar kısa.. Hayat uçuyor..
Ara

Elektrik ile ilgili birşey takmadım.Bugün yeni akü aldım.Bakalım onu deneyeceğim. Belki de akü ömrü bitmiştir diye düşünüyorum.
Ara

Mümkün

:tr:  Kuşlar kısa.. Hayat uçuyor..
Ara

Orta kalite bir aku kullanıyorsanız veya akünüz siz almadan once rafta uzun süre beklemişse marş gücünde daha ilk günden eksiklik söz konusu olabilir. bu da zamanla akünün yetersiz gelmesine neden olabilir. elektrik sisteminizde bir değişiklik yapmadığınızı ve şarj sisteminizde sorun olmadığını varsayarak böyle bir çıkarım yapabiliyorum.

Harici bir adaptör ile şarj etmeyi deniyorsanız 13,7-14,5 volt aralığında voltaj verebilen bir redresör-le şarj edin. ayrıca 2 Ah. ile 1 saatlik şarj 7-8 ah' lik bir akü için çok az. (Akünüzün kaç amper olduğunu bilmiyorum.)
Ara

takviye kablosu olmasına rağmen aracından takviye vermek istemeyen bir sürü insan olduğunu fark ettim. Halbuki 2-3 saniye yetiyordu.
Sabah o kadar lazım oldu ki artık her yolu denedim şarj için. Bu vesile ile akünün bitmemesi gerektiğini de öğrendik :)
Ara

(03-08-2016, 02:27 PM)Ahirena Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  takviye kablosu olmasına rağmen aracından takviye vermek istemeyen bir sürü insan olduğunu fark ettim. Halbuki 2-3 saniye yetiyordu.
Sabah o kadar lazım oldu ki artık her yolu denedim şarj için. Bu vesile ile akünün bitmemesi gerektiğini de öğrendik :)

Takviye verme olayı bizim insanımızda cebinden bir şey vermek gibi algılanıyor. o yüzden pek sıcak bakılan bir konu değil. Takviye yapıldığında aküsünün bozulacağına inanan da var. aracının kilitleneceğine de, hatta komşum Teybinin zarar gördüğünü bile idda ediyor (Ne alakaysa)...
o yüzden bu tür bir problem ile karşılaşma olasılığınız var ise mutlaka baştan tedibir alın ki sizin motorunuzu vurdurarak çalıştırma şansınızda yok bildiğim kadarıyla.
Ara

aynen öyle yardımcı olmak biraz lüks bir hayal gibi.

otomatik olduğu için malesef vurdurulmuyor.

motoay'dan sipariş vermiştim geldi. Ama adamlar yanlış marka göndermişler. Aradım bir küfür etmediği kaldı. aklınız da bulunsun.Bununla ilgili bir başlık da açayım.Başkaları da aynı hataya düşmesin.
Ara

(03-08-2016, 03:44 PM)Ahirena Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  aynen öyle yardımcı olmak biraz lüks bir hayal gibi.

otomatik olduğu için malesef vurdurulmuyor.

motoay'dan sipariş vermiştim geldi. Ama adamlar yanlış marka göndermişler. Aradım bir küfür etmediği kaldı. aklınız da bulunsun.Bununla ilgili bir başlık da açayım.Başkaları da aynı hataya düşmesin.

Sorsan Senden benden dürüst esnaftır şimdi :D
ona göre ikiside aynı sey.
Uzak bir yerden ürün almanın riski cok. o yuzden kayda deger fıyat farkı yoksa tercıh etmeyın derım
Ara

Hızlı Menü:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 3 Ziyaretçi