Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bisikletlerle Çınarcık (Ağustos 2012)
#1

Evet biraz geç oldu ama yinede paylaşmak istedim.. Biraz üşengeçlikten, birazda unutkanlıktan :] yazın son sıcaklarını yaşadığımız Ağustos günlerinde bisekletlerle gittiğimiz ve 2 gün kamp yaptığımız Çınarcık gezimizi paylaşmak istiyorum..

Hadi mi? Hadi! yahu olur mu? olur şeklinde, ufak bi plan yaptık. Yanlış hatırlamıyorsam da bir hafta sonra 21 Agustos Salı gunu, Darıca'dan sabah 10 gibi yola çıktık.

ROTAMIZ;
h2dh8.png

Eskihisar yokusunda yakıcı sıcağa maruz kalarak, ama bir o kadarda serinletici rüzgarın yüzümüze çarpması eşliğinde pedal çevirmeden Eskihisar Feribot iskelesinde kendimizi bulduk.
Karsıya geçtiğimizde ise Yalova merkeze kadar herşey gayet normaldi.. (Yani; arada ufak tefek sayabilecegim zincir kopmaları, sonrasında biraz tamir vb. olayları saymassak :] )

Esas bizi zorlayacak olan kısımlara saat 15:00 gibi varmıştık, Çınarcık tabelasını merkezde gördükten sonra dağ yollarıdır vb. kısımları baya bi zor atlattık diyebilirim. Sonrasında lastik patlatmamız, bizi Çınarcıga varmadan önceki son 4-5 km'lik kısmı yürüyerek geçirmemizi sağlasada akşam karanlığı çökmeden çadırlarımızı kurduk diyebilirim. Özellikle çınarcığa hoşgeldiniz tabelasından sonraki yokuş ise yine yorgunlugu bir nebze olsun azaltmak adına son derece şahaneydi!!

Her neyse ertesi gün deniz, kum, güneş derken vakiti geçirdik. Akşam vakti ise yine kampta hoş sohbet muhabbet, ateş, mangal vb. öğelerle geçirdik. :] Çınarcıkta 2. gün ise saat 14:00 gibi turyola bineriz ve kadıköyde oluruz diye düşünmüştük, ama biraz gençliğin verdiği rahatlıkla bir güzel vapuru kaçırdık. Neyseki diğer sefer için fazlasıyla vakit vardı ve saat 18:00 vapuruna binmeyi başardık. Kalabalıgı anlatmama, "bu bisiklerle niye geldiniz, nedir?" diyen insanları söylememe gerek yoktur umarım.

Vee en sonunda kadıköydeyiz. Kadıköy'de de lastik patlatsakta artık sorun yoktu, nedense bildigimiz yerler her turlu hallederiz şeklinde dusunduk ve öylede oldu. Akşam saat 21:00 sularında Bağdat caddesi, sonrasında sahil yolu ve Pendik'ten sonra e-5'e çıktık.
En son olarak ta kendimizi Darıca'da bulduk, sanırım saat gece yarısını çoktan geçmişti.

Çınarcık gezmesi sonrasında tatlı bir yorgunluk almıştı ama herşey için değmişti diyebilirim.
Toplamda 120 km den fazla pedalladık. Yani aşağı yukarı.
Dinlenmek, bir çay içmek için durdugumuz yerlerde birçok insanla sohbet ettik vs.
Sanırım toplamda 3 kez lastik patlattık ve 5 km civarında yorulan bisikletleri biz taşıdık :]

İçimden geldiği gibi yazdım. Simdide o geziden kalma birkaç fotoo...
Okudugunuz içinde teşekkürlerimi sunar, bir diğerki bisiklet turunu gecikmeli atmamak ümidiyle, hoşcakalın.. :]

Gmk Gmk Gmk Gmk Gmk

h2df3.jpg

h2dfc.jpg

h2dfm.jpg

h2dg3.jpg

h2dgx.jpg

h2dh6.jpg
Ara
Cevapla
#2

Tebrikler sağlıklı yaşam
Ara
Cevapla
#3

:alkış: harikasınız..

Sırada ki gezide daha çok foto istiyoruz..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)
Cevapla
#4

Tuna bu tip gezileri bende çok yaptım , gerçekten eğlenceli oluyor. ğedalınıza sağlık.

Bazen yarı yoldayken ''ulen ben manyakmıyım ne işim var burda , bisikletle bu kadar yola gidilirmi , totom morardı, eve gidince bir hafta yatacam , vs.. gibi konuşmalar geçer aranızda. Ama varış noktasına geldiğinde kendinle gurur duyarsın.

Resimlerdeki bisikletler uzun asfalt yola uygun olmasada 120 km gitmeyi başarmışsınız.

Süpersiniz.
Ara
Cevapla
#5

Maşallah çok güzel.
Ara
Cevapla
#6

Maşallah ayaklarına sağlık, sağlam bacak lazım bu mesafede ki gezi için. Ben seviyorum bisikletlileri, pes etmeyen insanlardır, bıkmayan insanlardır, yorulan fakat bırakmayan insanlardır. Ben yanlarından geçerken motorla hep korna çalışyorum el selamı veriyorum umarım beni yanlış anlamıyorlardır :] Yoksa sövüyorlarmıdır bana adamın altında motoru var, birde utanmadan korna çalıyor diye. Emrullah'ın görüşünü almak lazım bu konuda :)
Ara
Cevapla
#7

Sonuçta iki teker üzerinde gidiyoruz ama onlar saf insan gücüyle gidiyorlar. Biz disli ve aktarım birimlerinin itişiyle.
Birnevi kader ortaklığımız var : )
Ara
Cevapla
#8

Harun yalnış anlamıyorlar, hatta motorcu gördüklerinde daha çok seviniyorlar. Bizim onlara zarar vermeyeçeüğimizin farkındalar.
4 teker araçlar bazen onları sıkıştırıyor, hatta hiç görmüyor bile. Uzun yolculuklara çıkıp dönemeyen bisiklet kullanıcıları var.

Bisiklet ve motosiklet konusunda parmakla gösterebileceğim tek insan Kemal Merkit vardı. ( Mekanı cennet olsun )
Ara
Cevapla
#9

Tuna süper gezi olmuş..pedalınıza sağlık..

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara
Cevapla
#10

çok heveslendim, harika!
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 2 Ziyaretçi