Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

110 Pilot bir seferde istifa etti..

Alıntı:Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 110 savaş pilotunun istifa ettiğinin ortaya çıkması ülke gündemine bomba gibi düştü. Türk Ordusunda büyük zaafiyet yaratacağı belirtilen istifalar bu kez de meclis günemine taşındı.

İlk olarak muvazzaf generallerin mektubuyla ortaya çıkan istifalar, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a son 1 ayda kaç pilotun istifa ettiğini sordu.

10 yıllık zorunlu hizmet süresini tamamlamasının ardından istifa ederek Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğini kesen savaş uçağı pilotu sayısının son bir ay içerisinde 110’u bulduğu doğru mudur? Bu pilotların görev yaptıkları F16 ve F4 filo komutanlıklarına göre dağılım sayısı nedir? 110 savaş uçağı pilotunun istifasının Türkiye’de askeri pilotlarda yüzde 15’lik dilime denk düştüğü ve bu durumun da olağanüstü bir durumda, harekât esnasında bazı uçaklarımızın kullanılamayacağı sonucunu doğuracağı duyumu doğru mudur? Bu durum ülke güvenliğini tehlikeye düşürmez mi? Pilotların eğitim seviyesi ve masraflarıyla ilgili sorular da yönelten Oran, bu durumla ilgili hükümetin girişimi olup olmadığının açıklanmasını isteyen Oran, Orgeneral Bilgin Balanlı da dâhil olmak üzere halen çeşitli gerekçelerle cezaevinde tutulan toplam 17 pilot generalin kısa süre önce yaptığı “Bu gidişle, uçağımızı kullanacak pilot kalmayacak” uyarısının ardından, Yüksek Askeri Şura Başkanı olarak bu olumsuz gidişatı durdurmak için herhangi bir girişimde bulundunuz mu, bulundunuzsa sonucu ne oldu? sorularının yanıtlanmasını istedi.

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Savaş çıksa askerimiz komutanımız kalmadı.

Birşey yaptığını sanarak başlarına çok büyük iş alıyo bu hükümet ama içlerinde patlıcak.
Ara

Söylenecek o kadar cok sey varki.siyasi düşüncemi belirtmek ve yorum yapmak istemiyorum site içerisinde yasak oldugundan yazamıyorum,ne mi alaka hepsi akp hükümetinin bu zamana kadar yürüttüğü sacma sapan politikaları yüzünden..daha ileride o kadar cok sey goreceksiniz ki bunlar başlangıç,yazık cok yazık..çok sey yazmak paylaşmak isterdim ama yakını paşa olan varsa yada asker olan varsa ülkenin savunma sisteminin ne hale getirildiğini iyi bilir..
Ara

Bunca vatan evladı yetiştiyse bu ülkede, elbet bir yerden hesap dönecektir.

160711104912_imza3.JPG
Ara

Bi an Ataturk'un genclige hitabesini animsadim.

Ceyhan Bursa Fatsa 1:kalp::kalp::kalp: Hayat hONDA

http://sozcu.com.tr/hava-kuvvetlerinde-k...lmadi.html

TSK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyet...ba_06.html
Ara

şerefsiz herifler - askeriyeden istifaların olması tabiki normal, anormal olan durum o değilki 110 kişi 1 ayda istifa ediyor NEDEN ? Bunu açıklasanıza ilk önce...
Ara

bunca yıldır hiç bu kadar çok subay neden istifa etmedi de son bir senedir bu konuda rekor kırılıyor..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Hemen maddi sıkıntı yazarlar ki millet bak gençler para için istifa etti desinler..
Oysa ki şerefli Türk Subayları döndüğünde görecekler neden yapılıyor bunlar,
Bunları yazan Dansözler yarın hesap günü gelince kıvırta kıvırta yalakalık yaparlar ...
Ama bu yazdıklarına pişman olacaklar, bu konuda hiçbir zaman umudumu kaybetmedim..

160711104912_imza3.JPG
Ara

O kodar kutsal bir makamdasın ki evlat sana yakışıyormu bu yaptıkların ? diye sorasım geliyor ama yok efendim hayal ürünü diyecek yada diyeceksiniz.

İstifaları boşverinde asıl meselenin köküne gidin beyler,

Devleti sırtından vuracak , Askerini dağda eşkiyaya köpeğe yem yapacak , Kurduğu örgütte deşifre olanı öldürtecek , Dine karşı gelecek , Ülkede kargaşa , din ve kültür çatışması yaratacak , Üst düzey siyasilere suikast düzenleyecek ve en en önemlisi bu kargaşada darbe yapacak!!!

Yahu arkadaşlar ortada bir örgüt var ve bunu bile bile devlet'i ne diye suçluyorsunuz ?

İstifaların asıl sebebide budur bilesiniz.

herzamanki gibi yine emrullah cemaatçi ve akp li diyeceksiniz ama alıştım diyin , zaten doğruları söyleyince de sen kesin akp'lisi denilip inkar etme başlıyor :)
Ara