Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ebay'den ürün alan tecrübeli arkadaş...

Arkadaşlar merhaba daha önce Ebay'den ürün alan arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi iki ürün almam gerekiyor, Tecrübeli biri lazım...
Ara

önce paypal 'a üye olup k.kartını tanıtmalısın Demir,

Sonra Ebay dan alacağın ürün Türkiye ye kargolanıyormu onu kontrol etmelisin.. (Shipping olayı)

son olarak ürünü alacağın kişinin bu zamana kadar kaç satışı olmuş, % kaç olumlu % kaç olumsuz yorum almış ona bakman lazım..

bu 3 şeyi hallettikten sonra ürünün fiyatı yaklaşık 500tl yi geçmiyorsa ve ürün laptop ve cep telefonu değil ise rahatlıkla sipariş verebilirsin..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Turkiye'nin hali malum. OTV ve vergiler fiyatlari katlamak icin yapilmis en sahane matematiksel formul olmus durumda. 500cc uzeri motorunuz var ise basinizda bela var demek. Ez kaza parca lazim ise motor ustasi pis pis gulumsuyor.Ya OEM parca (orjinal uretim) alacaksiniz yada cikma. Buda benim de basima geldi , canim motomu toplamaya karar verdim. Yeni sezona tam girsin diye. Mekanik tamirleri yaparken her sey hos guzeldi. Is parca degisimine gelince orda takildik kaldik. Servise fiyat soruyorum, ne sorsam 100 Euro ve ustu fiyat diyor. 4 parca aliyim dedim 350 Euro ya yakin hesap cikti. cikma sorduk asagi kalir yani yok. Madem boyle dedim teknolojinin nimetlerinden faydalanmanin zamani geldi. e-bay sitesinden tum bu urunleri 56 USD karsilgi ikinci el olarak satin aldim. Hemde orjinal ducati. Bu konuda herkezin bilinclenmesini istiyorum cunku otomobil parcasi turkiyede ne kadar ucuz ise motosiklet parcasi o kadar pahali oldu. Ikinci eli altin gibi saklayip dudukleyecek musteri icin raf altinda tutuyorlar. biz yurt disi kapisini kendimiz acarsak arz talep dustukce piyasa yavas yavas kirilir ve fiyatlar normale doner.

Peki nasil yapacaz bunu

Ilk once web sitene giriyoruz.

http://pages.motors.ebay.com/browse/motorcycles.html

Basit bir uyelik islemi ile ayni gittigidiyor gibi (partner sitesi fakat yurt disi alisverisleri kapsamiyor) kullanici adi ve sifremizi olusturuyoruz.

ebayscreenshot

Istedigimiz parcayi sozlukten karsiligini bularak yada biliyor isek direk ingilizcesini yazip ariyoruz. Ornek cbr 600R Fuel pump : cbr 600R benzin pompasi . Sadece marka belirtmek te yeterli hatta daha iyi de olabiliyor. Cunku Honda icinde bir cok genel parca bir cok modele uyabiliyor. Ornegin ben ducati fuel pump diye aratiyorum bir cok modele uyumlu parcalar cikiyor. Turkiyede bunu pek soylemezler ama yurt disinda kimsenin boyle bir sorunu yok.

Ok devam edelim.aradigimiz parcayi bulunca girip inceliyoruz. Oncelikle bakmamiz gereken Ships to kisminin karsisinda Worldwide yaziyormu. cunku uluslarasi gonderi yapmiyorlar ise Turkiye ye gonderi gelmiyor. Diger durum ise urun hazir satistami yoksa acik artirmada mi?

icontower_ebay.gif

eger Place bid yaziyor ise teklif ver demek oluyorki acik artirma kapanana kadar en yuksek teklifi veren urunu kazanmis olur. Buy now yaziyor ise hemen etiket fiyatindan alabiliyorsunuz.

Odeme icin uluslararasi alisverise acik kredi kartinizin olmasi yeterlidir. Tek yapmaniz gereken Paypal sitesine uye olun, uyelik ucretsizdir.

2262720753_da22fd2757.jpg

https://www.paypal.com/tr

site turkce olup uyelik sonunda bunu otomatik olarak e-bay a uyelik bilgilerinize baglayacaksiniz.

Satin almak istedigimiz bir urun var fiyatini kabul ettik satin al butonuna bastik. 3 gun icinde odeme gerceklestirmemiz lazim. Odeme kisminda paypal seciyorsunuz ve paypal sitesine gidip kredi karti bilgilerinizi giriyorusunuz. Alici asla sizin kredi karti numaranizi gormuyor. Paypal sizin kartinizdan ucreti alir ve karsi tarafa iletir. Bu sekilde kredi karti numaraniz guvenlik te kalir.

Hatirlatmak istedigim en onemli sey farkli kullaniclardan farkli urun alirsaniz ona gore her biri icin ayri gonderi ucreti odersiniz. O yuzden toplu alisverislerinizi tek kullanicidan cozmeye ozen gosterin. Bu sekilde tek gonderi ucreti altinda bir cok urune sahip olabilirsiniz.

diger bir durum ise En ucuz parcalar Amerika ve Ingiltere saticilarinda oluyor diger ulkeler pek ucuz degil. Satin aldiktan sonra zaten size posta ucreti dahil bir fiyat geliyor. Onu onaylayinca 24 saat icinde gonderi yola cikiyor.

Amerika genelikle UPS yada USPS(USA posta servisi) ile calisiyor. UPS ile gelen gonderilerinizi

http://www.ups.com.tr

usps ile gelen gonderilerinizi ise

http://www.usps.com sitesinden size verilen gonderi numarasi ile takip edebiliyorsunuz.Zaten e-bay size her turlu bilgi mailini aninda geciyor.

usps_tracking.jpg

Postaniz genelikle 6 gunde Turkiye ye variyor. Daha sonra UPS ile geldi ise 48 saat icinde adresinize USPS ile geldi ise PTT tarafindan 10 gun icerisinde (Rezaletin hat safasi ama gercek) adresinize getiriliyor. Gumruk islemleri hakkinda bir kac bilgi

Mal degeri 100 Euro yu gecmeyen tum urunler posta yasasi geregi gumruksuz gelir. Kurye masrafi dahil urunun degeri 100 Euro yu gecmemeli. Faturada kullanilmis urun aldi iseniz bunu otomatik olarak gonderici faturada bunu belirtir. Amerikada kullanilmis parca isini yapan cok firma var , sahis yerine onlardan almanizi tavsiye ederim. boylece her sey daha saglikli isler. 100 euro ustu ve buyuk parcalar icin (mesala egzoz) kurye ucreti ni alici ile kontrol edin. Urun gumruge tabi olacaktir. Ikinci el faturasi olursa OTV den muaftir ama KDV ve gumruk vergisi yinede odenir.

urun elinize gectiginde her hangi bir onay vermenize gerek yoktur. eger yanlis geldi ise gonderici ile baglantiya gecin. urunu siparis verirken aldiginiz urunden emin olun. Resimleri cok iyi kontrol edin yazilan isimleri iyice okuyun.

En basit ornegi ile soyle sonlandiriyim. Motorumun kavrama pistonu sizdirma yapmaya basladi. Burda 150 Euro dendi ben ise 24.95 USD satin aldim. Bunun haricinde bir kac ufak urun daha aldim. 4 lu bira kutusu buyuklugunde bir koli icin 23 usd kargo ucreti odedim. tum urunler muntazam paketli ve etiketlenmis geldi.

Alıntı
Ara

Birde kargodan eline ulaşma süresinide hesaba katmalısın bence :]

Stop lambası aldım çok uyguna ama 25 günde geldi :P
Ara

Eyvallah arkadaşlar.
Gayet cazip bir urun buldum tesadufen ilk tecrubemizi yasayalim bakalim, Emrullah detaylı bilgi icin teşekkür ederim.

Ara

(01-27-2011, 02:56 PM)Demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Eyvallah arkadaşlar.
Gayet cazip bir urun buldum tesadufen ilk tecrubemizi yasayalim bakalim, Emrullah detaylı bilgi icin teşekkür ederim.

Sorması ayıptır abi:] ne aldın acaba? uygun birşey ise bizde bakalım
Ara

Bmw ye Şarj cihazi almayı düşünüyorum 200$ gibi piyasası, Ebay'da 40 $ ama ikinci el, gerci saticinin birsürü yildizi var müşterilerileri memnun acaba cihazda problem çıkarmı?
Ara

(01-27-2011, 05:35 PM)Demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bmw ye Şarj cihazi almayı düşünüyorum 200$ gibi piyasası, Ebay'da 40 $ ama ikinci el, gerci saticinin birsürü yildizi var müşterilerileri memnun acaba cihazda problem çıkarmı?

Ebaydaki iyi satıcılar asla arızalı ürün göndermez. İçin rahat olsun abi.
Ara

Arkadaşlar ebay alışverişlerinde TR gümrük sınırı 150 € ya çıkartılmıştır.Önemli bir fark olduğundan yazma gereği hissettim.
İyi alışverişler.

önemli not:özellikle çin shipping lerde kargolama free ise ya da int shipping ise mal ne olursa olsun istanbul merkez postanesine oradan da adresinizin bağlı olduğu postaneye gelmekte.İşin ilginç yanı bu şekilde gelen ürünler için 150 € sınırının bile olmadığı birçok forumda ve iyibey forumlarında konuşulmakta..Ben denemedim ama deneyenlerin olduğunu söylüyorlar.
Ara

(05-23-2011, 10:44 PM)lynxpardus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Arkadaşlar ebay alışverişlerinde TR gümrük sınırı 150 € ya çıkartılmıştır.Önemli bir fark olduğundan yazma gereği hissettim.
İyi alışverişler.

önemli not:özellikle çin shipping lerde kargolama free ise ya da int shipping ise mal ne olursa olsun istanbul merkez postanesine oradan da adresinizin bağlı olduğu postaneye gelmekte.İşin ilginç yanı bu şekilde gelen ürünler için 150 € sınırının bile olmadığı birçok forumda ve iyibey forumlarında konuşulmakta..Ben denemedim ama deneyenlerin olduğunu söylüyorlar.

150 € güzel bir rakam fakat, satıcı ile anlaşabilirsen çok pahalı bir cihaz olmadıkça sana faturada 150 € altında kesmesi epeyce işimizi görüyor.
Ara