Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Görünürlüğümüzü artırmak
#1

Merhaba,

Motosikletliler olarak en büyük sorunumuz olan görünürlük konusunda bir yazıya denk geldim.
Görünürlüğünüzü artırmak

Özetle her zaman diğer sürücülerin hata yapabileceği varsayımını akılda tutmak ve sürekli tetikte olup bu potansiyel hatalara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Tabi söylemesi kolay ama uygulaması pek değil.

Yine de elimizden geleni yapmamız lazım, yani motor sürerken arabada olduğu gibi otomatiğe bağlamamak gerekiyor, her zaman tetikte olmak zorundayız.

Motosiklet sürücülerinin diğer araç sürücülerine göre 35 kat daha fazla ölüm riski olması da işimizin ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu gösteriyor. Üstelik bu istatistik Amerika yolları için geçerli, bizim yollarda muhtemelen daha da fazladır.

Herkese kazasız, güvenli sürüşler diliyorum.
Ara
Cevapla
#2

Yüksek ses, renkli kıyafetler , led cakarlar , sis farları ve fosforlu yelek/cıkartmalar vs... biraz daha görünürlüğümüzü arttırabilir.

Kazasız belasız sürüşler.
Ara
Cevapla
#3

Alper, güzel konuya parmak basmışsın.
Bırakın deli desinler. Görünür olmak için gerekiyorsa çan bile takılabilir.
Aksi durumu bir hafta önce yaşadık.
Allah bir daha yaşanmasın.
Ara
Cevapla
#4

Bu da aynı sitedeki başka bir yazıdan:
"And do you know what? To the average driver, you on your motorcycle or scooter may be “invisible.” Forty to 75 percent of all motorcycle crashes involve a motorist turning left in front of the rider. They may tell the police afterward, “I never saw him.”

Motosiklet kazalarının büyük kısmı motosikletlinin önündeki aracın sola dönerken arkadan gelen motosikletliyi görmemesinden kaynaklanıyormuş ve kaza sonrasında motosikletliyi hiç görmediklerini söylüyorlarlarmış polise.

Batuhan'ın kazasında da böyle bir durum yaşanmış yazılanlardan anladığım kadarıyla.

Ben de bu kazadan sonra bu konuyu araştırmaya başladım zaten. Tabi sadece yazı okumakla olacak iş değil bu, görünürlüğü artırmaya çalışmanın yanında bu tür durumlarda doğru tepkiyi hızlı bir şekilde verebilmek için eğitim de almak gerekiyor sanırım.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi