Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Her motosikletçi bu cezayı alır. (Kaçınılmaz)

Arkadaşlar, şimdi size çağın çok gerisinde kalmış bir zihniyetin, Trafik Ceza Kanununa yansımasını göstereceğim.

Aşağıdaki madde 2011 itibarı ile yürürlükteki 5252 sayılı kanunun, 7. maddesine göre belirlenen idari para cezalarından dır.

Ceza maddesi: 78/1-b
Tanım: Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması
Kime : Uymayanlara
Ceza miktarı: 66,00 TL.
Ceza miktarı (Peşin): 49,50 TL.
Ceza puanı: 15

Trafik ihlalinin konusunda KASK kelimesi geçmemektedir.
Şantiyelerde kullanılan BARET de aynı kapsamda değerlendirilebilir.
Kask ve kask teknolojisinin geldiği noktadan bizim kanun yapıcılarımızın haberi yoktur.

Esas mevzu "koruma başlığı ve gözlüğü" deki, gözlüktür.
Her motosiklet kullanıcısı koruma gözlüğü takmak zorundadır.
Bu gözlük nasıl birşeydir? ve nerede satılır?

Öncelikle, böyle bir gözlüğün satışı günümüzde yoktur.
Kask kullanan birinin, zaten böyle bir gözlüğü kullanmasına da gerek yoktur.

Kafanızda canlanması için biraz açayım. Buradaki gözlük tanımı, eski nazi Almanyası filmlerinde, sepetli motosiklet kullanan es-es askerlerini gözünüzde canlandırın. Yada, yine eski Ameriken filmlerinde, harley kullanan çete üyeleri, James Dean filmleri filan aklınıza gelsin.
İşte, kaskın daha icad olmadığı zamanlarda, kafaya takılan TAS'ın yanında bir de göze sinek, böcek kaçmasın diye gözlük takılırdı.

Şimdi soruyorum size. Bu gözlükten hangimizde var?
Trafik polisi ile zıt gider yada polis bizim tipimizi sevmesse, bize ceza yazmaması için önünde bir engel varmıdır.

Sonuç: Hepimiz trafik kanununa muhalif bir şekilde motosiklet kullanıyoruz.
Motosiklet kullanımı için özel olarak yapılmış, Kask, mont, bot, pantolon, bellik, eldiven, dizlik, reflektörlü yelek kullanıyoruz. A2 ehliyetimiz, motosiklet muayinemiz ve trafik sigortamız var.
AMA YİNE DE YETMEZ
(Belki birileri bu yazımı okur. Belki biryerlere gider. Ve belki de bu tarz saçmalıklar değişir. Belkiiiii)
Ara

Gözlük vizör işte abi :hö:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

(04-28-2011, 10:41 AM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Gözlük vizör işte abi :hö:

Ben de numaralı gözlük, bu kapsamda değerlendirilirmi diye düşünüyordum :]
Ara

Desenize seyfo kaptan bu cezadan yırttı.
Tasıda gözlüğüde var:]

Malesef çogu maddeler milattan kalma:sinirli: ne güncelleme nede denetleme yapılıyor.
Kardeşim biz bu maddeyi koyduk ama işliyormu? diye merak eden bir akıllı çıkmadı daha.
Ara

(04-28-2011, 01:33 PM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(04-28-2011, 10:41 AM)VeYSeL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Gözlük vizör işte abi :hö:

Ben de numaralı gözlük, bu kapsamda değerlendirilirmi diye düşünüyordum :]

:+1:Gmk
Ara

kask ve gözlüğümle dalga geçen zihniyeti şiddetle kınıyorum...
Ara

(04-28-2011, 03:24 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  kask ve gözlüğümle dalga geçen zihniyeti şiddetle kınıyorum...

seyfullah abi dalga geçmiyorum vallahi :çiçek: çok karizmatik duruyor ama korumalar ne kadaar korur onu merak ediyorum.
Ara

yav biz<im devletimiz bitmiştir yaa böyle saçma bişi olamaz yaa
Ara

Bize gelen yazıda parantez içinde (kask) yazmışlar. Ecza depoları bildiğim kadarıyla uzun zamandır motokurye kullanıyor ve gözlük yada koruma başlığı takmıyor diye ceza yemiyorlar. Galiba uygulamayı yapanlar insiyatif kullanıyor.

Yinede bu yazıda haklılık payı var. Seyfullah gibi tas, bakraç ve benzeri ekipmanla ve güneş gözlüğü ile motor sürenlerde var. :]:]:]

http://www.kocaelieo.org.tr/dosyalar/111811c20motor.pdf
Ara

(04-28-2011, 03:24 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  kask ve gözlüğümle dalga geçen zihniyeti şiddetle kınıyorum...

Adam kanuna nizama uyuyor.. bizde dalga geçiyoruz :]

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

Hızlı Menü:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi