Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 3 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Egsoz alacak arkadaşlar !!!!!!

ne tıkacı olum yaaa tıkaç takıcaksan neden egzoz taktınki ben hayatta takmazdım, zaten ses arkada kaldığı için çok rahatsız etmez diye düşünüyorum. bence sen seninle seyahat eden arkadaşlarına tıkaç al:]
Ara

Erdemin egzost çıkışları Hamitinkinden farklı seviyede ve sürücüye yakın.Uzun yolda inanın çekilmez bir hal alıyor egzostlar.
Ara

(03-15-2012, 09:15 AM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  ne tıkacı olum yaaa tıkaç takıcaksan neden egzoz taktınki ben hayatta takmazdım, zaten ses arkada kaldığı için çok rahatsız etmez diye düşünüyorum. bence sen seninle seyahat eden arkadaşlarına tıkaç al:]

Onur bi gün kullan uzun yolu hayal et. Beni şu anda etkilemiyor ama normalde hepimizin ileride duyma sorunu yaşamaması için tıkaç kullanması lazım.
Ara

(03-15-2012, 10:20 AM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(03-15-2012, 09:15 AM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  ne tıkacı olum yaaa tıkaç takıcaksan neden egzoz taktınki ben hayatta takmazdım, zaten ses arkada kaldığı için çok rahatsız etmez diye düşünüyorum. bence sen seninle seyahat eden arkadaşlarına tıkaç al:]

Onur bi gün kullan uzun yolu hayal et. Beni şu anda etkilemiyor ama normalde hepimizin ileride duyma sorunu yaşamaması için tıkaç kullanması lazım.

Ses çıkaran motor sayısı arttıkça iş dahada kötü bir hal alıyor :.(
Ara

Toplu halde gezemicez:) Ne kadar takarsak takalım 10 kişilik bir Harley grubunun çıkardığı gürültü kadar gürültü çıkaramayız.

Tabi ben bunu gürültü olarak algılamıyorum.
Ara

Alıntı: Motosiklet Teorisi-Reşat Arbaş

"Sıradan bir sünger kulaklık 30dB kadar ses yutar ve özellikle duyma sinirlerinizi tahrip edecek yüksek frekanslı sesleri keser. Dolayısıyla fiziksel olarak, alışana kadar tabii, kulağınızda bir tıkanıklık hissi oluşsa bile konuşmaları, çevrenizdeki gerekli sesleri duyarsınız. Normal hızda (diyelim 70-90km/h arası) seyreden bir motosikletçinin tam kapalı bir kask içinde ki kulakları bir saat içerisinde tahrip olmaya başlar. Genç yaşlarda farkına varmayacağınız (yada çınlama şeklinde kendini belli eden) bu işitme hücre kaybı orta yaşlarda ağır işitmeye ve altın yıllarınızda sağırlığa dönüşüp duvar gibi sağır olmanıza neden olacaktır. Ayrıca yorgunluğun azaltılması için muhakkak tavsiye ederim."

Hamit'in ve Erdem'in 3-5 yıl bu sesli egzosu kullandığını düşünsenize.
Artık işaret diliyle anlaşırız. :)

:tr:
ly2x6.gif
Ara

BEnde onu diyorum ama gençler anlamıyor
Ara

(03-15-2012, 11:46 AM)Batuhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Alıntı: Motosiklet Teorisi-Reşat Arbaş

"Sıradan bir sünger kulaklık 30dB kadar ses yutar ve özellikle duyma sinirlerinizi tahrip edecek yüksek frekanslı sesleri keser. Dolayısıyla fiziksel olarak, alışana kadar tabii, kulağınızda bir tıkanıklık hissi oluşsa bile konuşmaları, çevrenizdeki gerekli sesleri duyarsınız. Normal hızda (diyelim 70-90km/h arası) seyreden bir motosikletçinin tam kapalı bir kask içinde ki kulakları bir saat içerisinde tahrip olmaya başlar. Genç yaşlarda farkına varmayacağınız (yada çınlama şeklinde kendini belli eden) bu işitme hücre kaybı orta yaşlarda ağır işitmeye ve altın yıllarınızda sağırlığa dönüşüp duvar gibi sağır olmanıza neden olacaktır. Ayrıca yorgunluğun azaltılması için muhakkak tavsiye ederim."

Hamit'in ve Erdem'in 3-5 yıl bu sesli egzosu kullandığını düşünsenize.
Artık işaret diliyle anlaşırız. :)

Tamam ben kendime de aldım bir takım artık takip edenler düşünsün :):):)
Ara

Arkadaşlar bu sesli egsozlar konusunda bende karşı düşüncede biriyim. Yerleşim yerleri içinde son derece kötü. Feci rahatsız edici. Şehir dışında da bir süre sonra sürücüyü rahatsız edecek ve sağlığı bozacak bir zımbırtı. Ben uzun yol sever birisi olarak tabiki sessiz motorları seviyorum.. Saatler boyu egsoz yada başka mekanik sesler ruhen ve bedenen sizi aşırı yorar ve sürüş tehlikeye düşer.

Buna rağmen faydasını zararını bildiğim halde kulak tıkacı çok takmadım ve çene açılır kask kullandım. Şimdi tam kapalı bir kask kullanıyorum ve kısa mesafe bile olsa kulak tıkacı takıyorum. Şimdi diyorumki yahu ne konforlu yolculuk ediyorum ve eskiden kulaklarıma ne kadar çok angarya yüklemişim.
Çık yok kafamın içinde. Sadece gazı ani açıp kapattığımda depo altında karbürator emişinden gelen fısıltı çok hoşuma gidiyor. Hepsi bu. :çiçek:
Ara

Bir sure kullanalim bizde sessize doneriz Cihan abi
Ara