01-14-2013, 06:37 AM
(01-09-2013, 01:59 PM)ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Atamızın anti demokratikliğini eleştirme hakkını kendinde gören kişiler önce kendinizi eleştirmeye ne dersiniz?
Evet Atatürk'ün antidemokratik uygulamaları olabilir, ama önemli olan nokta varlığını yokluğunu tartışmak yerine nedenlerini sonuçlarını tartışmaktır. Hangimiz hayatımızın her alanında demokratik davrandık. Özellikle anne ve baba olan üyelerimiz çocuklarınıza karşı her zaman demokratik davrandım diyebilir misiniz? kaç kişi iş yerlerinde veya arkadaş gruplarında işime gelse de gelmese de her daim demokratiktim diyebilir? bütün samimiyetimle ben varım diyen biri var ise helal olsun der ayakta alkışlarım!
bazen çocuklarımıza antidemokratik davranıyoruz, bunu kabulleniyoruz sonunda da kurduğumuz cümle: ben onların iyiliği için yapıyorum, oluyor.
Her şeye rağmen milyonlarca kişiyi karşısına alarak doğruları adına milli değerleri adına savaş vermiş biri olarak Atamın cesaretine hayranım.
lafım herkese değil tabi ama küçücük bir toplulukta bile çoğu zaman kendi düşüncelerini söylemekten aciz insanlar var, bu düşüncemi söylersem bana nasıl tepki verirler beni dışlarlar mı vs. gibi düşüncelerle kendini unutan, bir gruba kendini kabul ettirmek için kendi olmaktan çıkan insanlar... küçücük bir gruba bile karşı duramayan bu kişiler dünyayı karşısına alan Atamızı eleştirme haklarını nasıl olur da kendilerinde görüyorlar şaşıyorum.
Atamız ki ne yapmış olursa olsun birçok dünya liderinin saygısını kazanmış -saygıdeğer- bir insandır...
(01-12-2013, 10:13 PM)ares Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Atamızın motosikletle çekilmiş tek fotoğrafı
Yukarıda görülen motosiklet avrupadaki araştırmalara göre 1931 model olup ruhsatinda 1934 model yazmaktadır
Atatürk bu motosiklete son yillarinda binmis olup istanbul gezilerine katılmıştır. Sahip oldugu motor dünyada üretilen ilk motorlar arasındadır. (motor ve sase numarasi 3 sayilidir) Motorda hersey orjinal olup sadece rektefeden gecmesi gerekmektedir (rektefeden gecmesi halinde resimdeki halini alabilir) bu motorun manevi değeri belli değildir ve Türk kanunlarina göre antika özelligine sahiptir.
Atatürk yaşasaydı bence kesin Turk yapımı bir motosiklet markamız olurdu.
Kendisininde bence ışıl ışıl bir chooper'ı olurdu.