03-20-2013, 02:17 PM
(03-20-2013, 02:07 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Cihan abi,
Özellikle spor konusunda bel sakatlanmaları en sık rastlanan rahatsızlık. Fizik tedavi uzmanlarının vermiş olduğu bel - boyun güçlendirici hareketler var. Şimdi benim söylediğim hareketleri yapıp sonra gezilere katılamazsan vicdan azabı çekerim : )
Belin ağrıyorsa özellikle mekik çekme. Sürekli masa başında olan işlerimiz var. Oturduğun yerde bile bel, karın ve boyun kaslarını 2 dakika kasıp çalıştırabilirsin.
Bazı yer hareketleri var yüzustü yatıpgeriye açma yapılan hareketler var ama en güzeli, bel ve diğer eklem ağrıları için yüzme diyorum.
1 Ay sonra ne ağrın kalır ne başka bişeyin. Bizzat denedim çelik gibi oluyosun. Yalnız yüzme bilip bilmediğini ve yüzme seviyeni bilemediğim için (iyi derecede yüzüyorum diyip kulaç atamayanlar biliyorum) ilk başta gerçek yüzme tekniklerini öğrenip daha akıcı yüzebilmek için bir ders almak gerekebilir. Aksi halde yüzdüğümüzü sanarak kendimizi hırpalıyoruz.
Ben senin için ufak bi araştırma yapacağım.
Sİtedeki hareketler belini zorlamadan gçlendirebilecek hareketler ve ne alet ne başka birşey gerektiriyor. Sadece bel rahatsızlıgı olanlar değil hepimizin yapması gereken çokta zaman almayan hareketler. Bel fıtığı teşhisi konulmadan önlemini almamız gerekir.
Bu hareketlerin içinde PELVİK TİLT ve MOBİLİZASYON hareketlerine ağırlık ver derim. Günde yarım saat ayırsan farkı görürsün.
http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/be...zleri.html
Erdem çok teşekkürler, inceliyorum ve mutlaka uygulayacağım. :çiçek: