Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Spor Konuları Paylaşımı

yahu arkadaş bu spor işi havuz problemi gibiymiş yahu, Sen kısaca bana aylık bi program hazırlarmısın erdem bune yaa, hepsini uygulamaya kalkarsam spor yapmaktan nefret edicem. :bye::bye::bilmem:
Ara

Erdem bel fıtığım var ve doktorlar omurgayı destekleyen kasların kuvvetlenmesi fayda verir diyor.
Bir program hazırlasana yada hangi hareketler uygun.:çiçek:
Ara

(03-20-2013, 12:53 PM)Cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Erdem bel fıtığım var ve doktorlar omurgayı destekleyen kasların kuvvetlenmesi fayda verir diyor.
Bir program hazırlasana yada hangi hareketler uygun.:çiçek:

Tabi ki sende olacak bu bel fıtığı. Bende olacak değil ya.
Sen öyle koca motoru sokmaya çalışırsan eczaneye, daha neler neler olur sende.

Kürek çek Cihan hocam. Eskihisardan Topçulara doğru.
Ara

Cihan abi,

Özellikle spor konusunda bel sakatlanmaları en sık rastlanan rahatsızlık. Fizik tedavi uzmanlarının vermiş olduğu bel - boyun güçlendirici hareketler var. Şimdi benim söylediğim hareketleri yapıp sonra gezilere katılamazsan vicdan azabı çekerim : )
Belin ağrıyorsa özellikle mekik çekme. Sürekli masa başında olan işlerimiz var. Oturduğun yerde bile bel, karın ve boyun kaslarını 2 dakika kasıp çalıştırabilirsin.

Bazı yer hareketleri var yüzustü yatıpgeriye açma yapılan hareketler var ama en güzeli, bel ve diğer eklem ağrıları için yüzme diyorum.

1 Ay sonra ne ağrın kalır ne başka bişeyin. Bizzat denedim çelik gibi oluyosun. Yalnız yüzme bilip bilmediğini ve yüzme seviyeni bilemediğim için (iyi derecede yüzüyorum diyip kulaç atamayanlar biliyorum) ilk başta gerçek yüzme tekniklerini öğrenip daha akıcı yüzebilmek için bir ders almak gerekebilir. Aksi halde yüzdüğümüzü sanarak kendimizi hırpalıyoruz.

Ben senin için ufak bi araştırma yapacağım.

Sİtedeki hareketler belini zorlamadan gçlendirebilecek hareketler ve ne alet ne başka birşey gerektiriyor. Sadece bel rahatsızlıgı olanlar değil hepimizin yapması gereken çokta zaman almayan hareketler. Bel fıtığı teşhisi konulmadan önlemini almamız gerekir.

Bu hareketlerin içinde PELVİK TİLT ve MOBİLİZASYON hareketlerine ağırlık ver derim. Günde yarım saat ayırsan farkı görürsün.

http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/be...zleri.html
Ara

(03-20-2013, 02:07 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Cihan abi,

Özellikle spor konusunda bel sakatlanmaları en sık rastlanan rahatsızlık. Fizik tedavi uzmanlarının vermiş olduğu bel - boyun güçlendirici hareketler var. Şimdi benim söylediğim hareketleri yapıp sonra gezilere katılamazsan vicdan azabı çekerim : )
Belin ağrıyorsa özellikle mekik çekme. Sürekli masa başında olan işlerimiz var. Oturduğun yerde bile bel, karın ve boyun kaslarını 2 dakika kasıp çalıştırabilirsin.

Bazı yer hareketleri var yüzustü yatıpgeriye açma yapılan hareketler var ama en güzeli, bel ve diğer eklem ağrıları için yüzme diyorum.

1 Ay sonra ne ağrın kalır ne başka bişeyin. Bizzat denedim çelik gibi oluyosun. Yalnız yüzme bilip bilmediğini ve yüzme seviyeni bilemediğim için (iyi derecede yüzüyorum diyip kulaç atamayanlar biliyorum) ilk başta gerçek yüzme tekniklerini öğrenip daha akıcı yüzebilmek için bir ders almak gerekebilir. Aksi halde yüzdüğümüzü sanarak kendimizi hırpalıyoruz.

Ben senin için ufak bi araştırma yapacağım.

Sİtedeki hareketler belini zorlamadan gçlendirebilecek hareketler ve ne alet ne başka birşey gerektiriyor. Sadece bel rahatsızlıgı olanlar değil hepimizin yapması gereken çokta zaman almayan hareketler. Bel fıtığı teşhisi konulmadan önlemini almamız gerekir.

Bu hareketlerin içinde PELVİK TİLT ve MOBİLİZASYON hareketlerine ağırlık ver derim. Günde yarım saat ayırsan farkı görürsün.

http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/be...zleri.html

Erdem çok teşekkürler, inceliyorum ve mutlaka uygulayacağım. :çiçek:
Ara

(03-20-2013, 12:51 PM)onur Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  yahu arkadaş bu spor işi havuz problemi gibiymiş yahu, Sen kısaca bana aylık bi program hazırlarmısın erdem bune yaa, hepsini uygulamaya kalkarsam spor yapmaktan nefret edicem. :bye::bye::bilmem:

Olum bunların bazıları bolgesel çalışmaya dayalı.

Mesela benim karın kaslarım güçsüz diyosan ona ağırlık verirsin ama genel olarak Göğüs- omuz- sırt ve kolları günlük sporunda zaten çalıştırıyosun.(Bölgesel program uygulamıyosan) Karın ve bacaklarıda ertesi gün hususi çalıştırırsın. Önemli olan eforlu çalışmak. Bu hem yağ yakımını hızlandıracak hem kas gelisimini artıracak. Sen evde hem çayımı yudumliyım hem spor yapayım dersen ya da dinlenme aralarını 3 - 5 dakika tutarsan ne yağ yakabilirsin ne istediğin kas gelişimini elde edebilirsin.

Ben spor salonlarında özellikle kadınlara bakıyorum; 2 kadın spor yapıyorsa yürüyüş bandına geçiyorlar yarım saat 3 km de sabit bi başlıyolar yarım saat lak lak yaparak spor yaptıklarını sanıyorlar ( Sağlıksal durumları dışarda tutuyorum).

Gidip söyleyesim geliyor ama karışmıyım diyorum. Bu bence spor değil. Sadece kendini spor yaptığına inandırarak içini rahatlatmak bana göre.Hiçbir faydası olduğunuda düşünmüyorum.

Keza erkeklerde de görüyorum bunu. Bir setten diğer sete geçecek bgeziyor sohbet ediyor dolaşıyor sonra sete devam edeyim bari diyor.
Ara

bu konuyu seninle daha detaylı konuşacağız erdo. program çıkarmamız lazım.
Ara

(03-20-2013, 02:21 PM)GsrEra Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Ben spor salonlarında özellikle kadınlara bakıyorum; 2 kadın spor yapıyorsa yürüyüş bandına geçiyorlar yarım saat 3 km de sabit bi başlıyolar yarım saat lak lak yaparak spor yaptıklarını sanıyorlar ( Sağlıksal durumları dışarda tutuyorum).

Aha da seni yakaladım Erdo.
Kendi kendini ele verdin.
Eli işte, gözü oynaşta Erdo :P
Ara

(03-20-2013, 03:34 PM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  [quote='GsrEra' pid='41662' dateline='1363789276']

Aha da seni yakaladım Erdo.
Kendi kendini ele verdin.
Eli işte, gözü oynaşta Erdo :P

Kutay sus senin yatacak yerin yok
Ara

Kutay abi bakamıyo ki ??

Bakmayı bırak .. salonda bayanların olduğu bölgeye onbeşmetreden fazla yaklaşamıyo : ))

sebebini bi ara annatırım ...

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

Hızlı Menü:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 4 Ziyaretçi