03-12-2011, 08:37 AM
(03-11-2011, 04:00 PM)veysel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(03-11-2011, 03:57 PM)Seckin Tunali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: benim tanımı mı istiyorsun yoksa zaten belli merciler tarafından yapılmış olan tanımlarımı?
eğer benim tanımlarımı istiyorsan şöle yorumlayabilirim.;
Fotoğraf:varolan bir objenin mekanik yollar kullanarak, ışık ve kimyasalların, mercekler yardımıyla film tabletlerine veya elektronik kayıt cihazlarına aktarılan görüntülerdir.
Resim:insan yeteneği ve hayalgücü ile varolan yada varolmayan bir objeyi kağıt yada elektronik ortama aktardıktan sonra oluşan görüntüdür.aslında doğada gördüğümüz herşey resimdir.illaki herhangi görsel bir konuma aktarılması gerekmez.
ama fotoğrafta herhangi bir ortama aktarmadığın her görüntü yada resim fotoğraf olamaz...
şunu demek istiyorum resim olmadan fotoğrafta olmaz...bana göre fotoğrafı resimden ayıran fotoğrafta hayal gücü kullanamamak.yanlış anlamayın bende fotoğraf çekiyorum demek istediğim bir manzara çekerken arkasına ufo koyamassın yada portre çekerken insanlara mekanik bir görüntü yapamassın.vs vs...
Manipülasyon lara ne diyeceksin peki Seço senin tanımına göre neye girer ?
zaten sen cevabını vermişsin veyso..Digital manipülasyon o apayrı bir tanım bence onun ne fotoğrafla nede resimle alakası var...doğal çekilmiş fotoğrafların digital ortamda değiştirilmesi..
''Bir başka tartışma konusu olabilir fakat, zihin gerçek dünya olmadan resmedecek neyi tahayyül edebilir? O zaman her ikiside sonuçta gerçeğe yani nesnelere ve ona nitelikleri verecek bilince ihtiyacı vardır.''demiş Mehmet hocam sana gerçek dünyada olmayan real ve sürreal bir çok fotoğraf ve resim gösterebilirim..fotoğrafta evet gerçeklik şart ama resim de bu söz konusu olamaz...insanların çizdikleri sadece hayal güçüyle sınırlıdır..ama bu hayal gücüne ilham veren ne dersen korkularımızdan tut isteklerimize birçok kaynağı var...ama daha derine inmek istersek bu konuda yaradılışa kadar gideriz.. :)
Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..