06-20-2018, 08:16 AM
19,06,2018 tarihinde 9644 km de iken 10,000km bakımına girdi Dominarım.
Yapılan işlemler aşağıdaki gibidir.
1- Yağ değişimi. 1,5 lt yağ alıyor. ( Mecburen Kastrol yağ koyduk.. Motul 7100 yağ koyacaktım fakat servis ''motorun garantiden çıkar. Kuralkan Kastrol koyacaksın diyor'' dediği için mecburen Kastrol koydurdum.)
2- Yağ filtresi değişimi.
3-Yağ süzgeci değişimi. ( süzgecin oring i kaybolduğu için komple değiştirdik.)
4-Hava filtresi değişimi.
5- Su seviyesi kontrolü.
6-Zincir boşluk ayarı ve zincir yağlanması.
7- Tüm hareketli parçaların yağlanması.
8- Yazılım atılması.
İlk izlenimlerim
1-Yakıt yükseldi (herhalde yazılımdan dolayı)
2-Gaz açtığında sanki 1 sn daha yavaş yükselmeye başladı. (öncekinden daha yavaş)
3-Devir kesici 8500 devir de devreye giriyor. 8000 devirde RPM ışığı yanıp sönmeye başlıyor. (bir önceki yazılımda 9000 devirde devreye giriyordu.)
4-Herhangi dişli değişimi vs yapılmadı fakat son hız yükseldi. ( yazılımdan dolayı herhalde)
Daha dün yaptırdım bakımı. Yaklaşık 30 km yol yaptım. İlk izlenimlerim bunlar.
İlk fırsatta uzun yol yapıp detaylı gözlemlerimi paylaşacağım.
Önemli not; Kullanım kitapçığında her 5000km de bir yağ değişimi yapılması gerektiği yazıyor fakat garanti belgesinde her 2500km de bir yağı kontrol edin,yağ rengi siyahlaşmaya başladıysa değiştirin,yağ seviyesi eksildiyse ilave edin yazıyor ve bu kullanım kitapçığında yazmıyor.
Yapılan işlemler aşağıdaki gibidir.
1- Yağ değişimi. 1,5 lt yağ alıyor. ( Mecburen Kastrol yağ koyduk.. Motul 7100 yağ koyacaktım fakat servis ''motorun garantiden çıkar. Kuralkan Kastrol koyacaksın diyor'' dediği için mecburen Kastrol koydurdum.)
2- Yağ filtresi değişimi.
3-Yağ süzgeci değişimi. ( süzgecin oring i kaybolduğu için komple değiştirdik.)
4-Hava filtresi değişimi.
5- Su seviyesi kontrolü.
6-Zincir boşluk ayarı ve zincir yağlanması.
7- Tüm hareketli parçaların yağlanması.
8- Yazılım atılması.
İlk izlenimlerim
1-Yakıt yükseldi (herhalde yazılımdan dolayı)
2-Gaz açtığında sanki 1 sn daha yavaş yükselmeye başladı. (öncekinden daha yavaş)
3-Devir kesici 8500 devir de devreye giriyor. 8000 devirde RPM ışığı yanıp sönmeye başlıyor. (bir önceki yazılımda 9000 devirde devreye giriyordu.)
4-Herhangi dişli değişimi vs yapılmadı fakat son hız yükseldi. ( yazılımdan dolayı herhalde)
Daha dün yaptırdım bakımı. Yaklaşık 30 km yol yaptım. İlk izlenimlerim bunlar.
İlk fırsatta uzun yol yapıp detaylı gözlemlerimi paylaşacağım.
Önemli not; Kullanım kitapçığında her 5000km de bir yağ değişimi yapılması gerektiği yazıyor fakat garanti belgesinde her 2500km de bir yağı kontrol edin,yağ rengi siyahlaşmaya başladıysa değiştirin,yağ seviyesi eksildiyse ilave edin yazıyor ve bu kullanım kitapçığında yazmıyor.
Diğerleri ßir Yere Gitmek İçin Araba Kullanırken,
ßizler Motorsiklet Kullanmak İçin ßir Yerlere Gideriz..
İşte Aramızdaki En ßüyük Fark ßu !..
MoToRsİkLeTLeRi FaRk Edİn !......