Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Suzuki DL650 A Vstrom

Ben de yorum yapayım. Enduro kelime anlamı olarak endurance-dayanıklılık'tan geliyor.

Bu mantıkla bakarsak vstrom çok güzel enduro'dur. Benim için gayet dayanıklı bir motor. Ayrıca uzun yol, şehir için vs. yeterli. Yakıtı gücüne oranla düşük sayılabilir.

Yurtdışı forumlarında 300bin üzerinde km'lere sadece sarf malzemelerini değiştirerek ulaşmış vstromlar var. birisinin tek arızası arka fren müşürü olmuş.

Cross motor değil tabiiki, arazida denge kaybolsa zor tutulur. vücut ağırlığıyla kolay zıplatılamaz vs. Fakat gayet dayanıklı bir motor olduğunu düşünüyorum. (arazi kullanımında değil, kendi kullanımımda) Enduronun kelime anlamını ve kendimi baz alırsak bal gibi enduro oluyor. :-)

Olay bence bakış açısıyla alakalı. DL enduro değildir derken ne yönden, hangi şartlarda bakıldığına bağlı. Ben de DL neden endurodur diye bir yazı mı yazsam ki?
Kelime anlamına göre bakarsak endurodur fakat arazide bir cross ya da transalp, ktm kadar iyi olmayabilir.
DL'de hepsinden karışık yapmışlar kullanım amacına göre lastiğini, süspansiyonunu ayarla daha uygun hale getir diye düşünmüşler bence. :-)

Oran koyarsak bence %80 yol %20 offroad gibi. Cadde lastiği takınca %90 yol, %10 offroad'a yatkın bir motor olarak düşünğyorum.

Olay sürücüyle de, lastik ve süspansiyonla da gayet alakalı.
Bknz.: KTM ve DL arazide
https://www.youtube.com/watch?v=dscPtpWMY1I

Bknz: DL temiz yollarda

http://www.dailymotion.com/video/x301ez_...as_animals

Herkese iyi günler :çiçek:
Ara

hahahah yazık ne çektiniz be tamam tamam dl650 laf yok.:]:]:]

(04-25-2014, 11:29 AM)Barış Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  hahahah yazık ne çektiniz be tamam tamam dl650 laf yok.:]:]:]

Yahu barıjj, sen demiyor muydun koca dl nasıl böyle kıvrak diye? :]

Ayrıca dayanıklılık için bi örnek verelim:
http://www.vstrom.info/Smf/index.php/topic,14946

abi saati 199999 mil yapmış. fotoğraf çekmiş parça değişimlerini de yazmış. Pek endurant bi modelmiş galba )))
Ara

tamam kıvrak dedim çok sağlam diyorum güzel mükemmel bir motor ama dl650 ye enduro dersek ozaman R6 ya haksızlık olur adam dünya turu attı onunla ozman oda bir enduro:]:]:]
20339209m.jpg

Çok doğru. Ben de onu diyorum zaten. Enduro neye göre enduro? Neye göre enduro değil? :)
Kelime anlamına göre bakarsak enduro tabi. Vespalı amcanın motorunu da enduro sayalım. Ummet perikan abinin scooter'ı da enduro :)

Zaten benim motur benim için enduro filan değil, adı küheylan. Kendisi bir kara uçağı :]
Ara

(04-25-2014, 08:42 AM)Poseidon Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Oran koyarsak bence %80 yol %20 offroad gibi. Cadde lastiği takınca %90 yol, %10 offroad'a yatkın bir motor olarak düşünğyorum.

senin oranları ben R6 ile yapıyom ...

husqvarna_logo_2.jpg
Ara

(04-25-2014, 01:22 PM)SEYFO Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(04-25-2014, 08:42 AM)Poseidon Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Oran koyarsak bence %80 yol %20 offroad gibi. Cadde lastiği takınca %90 yol, %10 offroad'a yatkın bir motor olarak düşünğyorum.

senin oranları ben R6 ile yapıyom ...

Bu da şofer farkı oluyor demek :-)
Ara

Bu kadar dl 650 uzmanı bir araya gelmişken bir soru yöneltim o zaman

1- temiz dl 650 yi kaça alabilirim?
Ara

(04-25-2014, 08:25 PM)conqueror Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bu kadar dl 650 uzmanı bir araya gelmişken bir soru yöneltim o zaman

pizzacılıktan dl ye terfi edeli 3 gün olmuş biri olarak bolca cevabım var :]
Ara

(04-25-2014, 08:39 PM)alper2230 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(04-25-2014, 08:25 PM)conqueror Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Bu kadar dl 650 uzmanı bir araya gelmişken bir soru yöneltim o zaman

pizzacılıktan dl ye terfi edeli 3 gün olmuş biri olarak bolca cevabım var :]

memnunmusun peki yoksa pizzacı motorunu özlüyormusun.

benim kararsız olduğum konu xmax i satıp mı alsam
yoksa ikinci motor olarakmı alsam.

İstanbul trafiğinde zorlanırmıyım diye düşünüp duruyorum
Ara

Hızlı Menü:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi