12-06-2012, 01:12 PM
Yıllık izinde Veyselle gitmeyi planladığımız karadeniz turunu bazı nedenlerden dolayı iptal etmemiz gerekti ilerki zamanlarda inşallah gerçekleştirme fırsatımız olur. Niyetine girip bir çok hazırlıktan sonra gitmemek olmazdı karadeniz turunun rotasını kısaltarak batı karadeniz rotamızı çizip karı koca düştük yollara.
Motoru güzelce yüklüyorum bütün kontrolleri yapıyorum yolda cankıcı bir olayla karşılaşmamak için.
börtü böcek yeşil meşil derken birden kara bulutlar çökü veriyor üstümüze.
ve en sonun da biraz serinliyoruz
ne kadarda yağmurdan biyerlere sığınsakda yağmur dindi tam zamanı diyip yola her çıktığımızda foşşşş yağmur sırıl sıklam ediyordu adapazarı karasu arası 60 km yolda nasıl olsa ıslanmıştık vakit kaybetmemek için yağmura bırakıyoruz kendimizi.
karasuda babam ve annem karşılıyor bizi sabah eve girdiğimizde saat 9 civarıydı dışarıda yağmur yağıyor zannediyorduk fakat baya baya dolu yağıyormuş yolda kollarıma çarpan yağmur damlaları canımı yakıyordu meğersem o düşenler misket gibi doluymuş :hö:
Kahvaltı falan yapıp oyalanıyoruz biraz öğlene doğru hava açıyor dalıyoruz bahçeye mahsule bakmaya. Birazcık bizim bahçeden.
Hava iyiden iyiye açıyor ve düşüyoruz tekrar yola rota zonguldak ereğli.
tüneller umutlandırıyor ereğliye yaklaştık sanırım.
okadar çok tünel varkı peş peşe 6-7 tane tünel geçiyoruz.
en sonunda ereğliye varıyoruz
rotamızı zonguldağa çeviriyoruz vakitlice amasraya varmayı planlıyoruz.
evetttt nihayet zonguldaktayız ve baya acıktık gezmeye fırsatımız olmuyor pek, yemeğimizi yiyip yola düşmemiz gerek amasraya doğru uzun bir yol bizi bekliyor.
tekrar yollardayız bekle bizi amasra biz geliyoruz.
hava kararmaya başlıyor gündüzün sıcağı yerini akşamın serinliğine bırakyor ve yol daha bi keyifli oluyor.
saat bi hayli geç oldu ve yolda bi ben varım in cin top oynuyor ışıkları söndürüp bi foto çekiyoruz. orda birimi varrr:eyvah::eyvah:
en sonunda amasraya varıyor ve konaklama için iyibir mebla ödedikten sonra odamıza yerleşiyoruz. face e bakarken aha oda ne mümin kendini amasrada diye etiketlemiş hemen ona ulaşıyorum gece ufak bi şehir turu yol muhabbeti çay çorba derken sabah buluşmak üzere ayrılıyoruz.
balkondan bir kare, kahvaltıyı yapar yapmaz hemen denize koşuyorum.
öğlen yemeğini amasraya özgü bir salatayla süslüyoruz masamızı
barış akarsu
burasıda tavşan adası :]
büyük cesaret
öğlenden sonra şehir turu yapıyoruz ve hazırlanıp kurçaşile ve ardından cideye doğru yola koyuluyoruz.
bir çok yerde yollar çok bozuk yada yol çalışması olduğundan toz duman mıcır ne ararsan vardı.
bu uyarıyı dikkate almamak olmazdı
yollar sıcaktan okadar ısınmıştıki asfalt erimiş ve jilet gibi kaygandı karayolları bunu yola stabilize serperek minimize etmeye çalışıyorlar.
kurucaşile tam bir sahil kasabası ufak bir mola verip soluklanıyoruz.
bu arada km de baya yeni eğitim sistemi gibi olmuş :P
ve işte beklenen tabela
Muhteşem bir doğa harikasını içinden sıyrılıp cideye varıyoruz.
Kendine özgü sessiz sakin bir yer cide konaklama için fiyatları uygun şezlong kavgası yaşatmıyor.
cidede bir gece konakladıktan sonra tekrar düşüyoruz yollara plan şenpazar ordanda kastamonu merkeze gün içinde varmak.
artçı kendisinide unutmamış bir aynanın iki yarısı
bizde öyle yaptık !!!!
makyaj molası :)
ağlı kalesi tabelası dikkatimizi çekiyor ve uğramadan geçmek olmaz diyoruz.
ağlı kalesi aslında sarp yüksek kayalıklardan oluşan bir yer kale denmesinin de sebebi oymuş .
tekrar rotamıza girip kastamonuya doğru sürüyoruz.
yol mükemmel okadar çok bozuk yollarda sürmek zorunda kaldıktan sonra bu yolun keyfini anlatamam.
beygirin muaynesi bitmişti ve yola çıkmadan yaptırma fırsatı bulamamıştım kısmet burayaymış Kastamonu tüv türk istasyonu.
kastamonuya varıyoruz konakıyacak bir otel bulduktan sonra hemen çarşıya atıyoruz kendimizi.
ne taraftan gidicez:O:O
kastamonu kalesi
kastamonu panorama
buda ilk defa gördüğüm bi sistem hava soğutmalı bir motora pervane takviyesi
içeride fotoğraf çekmek yasak
burasıda başka bir türbe kapıdaki teyzeyle laflıyoruz biraz yaklaşık 20 yıldır bakıcılığını yapıyormuş.
okadar çok gezdikki depolar boşaldı eee fullle demenin zamanı geldi
kastamonudada bir gece konakladıktan sonra kendi köyüme uğramadan olmazdı kastamonunun bir ilçesi olan azdavaya doğru yola koyuluyoruz.
köyüme geldim sayılır başakçay 8km diyor
işte bizim ev
köye varır varmaz direk mezarlığa dedem ve ninemin yanına çıkıyorum.(allah mekanlarını cennet eylesin)
köyde biraz soluklanıp rezarvasyon yaptırdığım yere doğru yola koyuluyorum. Babamın dayısı Namı diyar kara izzetin konağına doğru.
burası okulmuş fakat köylerde genç nesil kalmadığından kapanmış.
İzzet dayını evine varıyoruz ve sofrayı hazır buluyoruz.
çok güzel ağırlanıyoruz gerçekten sabah kahvaltımızı yapıyoruz ufak kontrollerden sonra yola devam.
yola devam
pınarbaşı ılıca şelalesine uğruyoruz.
enduro olunca insan limitlerini bimeli şimdi anlıyorum geçer dedik ağızdan çıktı geçecek.
safranboluya doğru düşüyoruz yola
askerliğini safranboluda yapmış biri olarak insan uğramadan geçmek istemiyor.
safranboluya vardık kalacak yer yemek falan filan derken nihayet çarşıya atıyoruz kendimizi.
arkadaşın marifatleri bununlada sınırlı değil
adam suyun içilir kısmından içiyor
bir tur atmak istedi fakat izin vermedim :)
konaklamayı cinci handa yaptım gayet güzel ve rahat bir mekan sabah kahvaltısı mükemmel insan seçim yapamıyor.
seyfonun tavsiyesiyesi bağlar gazoz içmeden gelme dedi ben öyle yaptım gerçekten güzel bir aromaya sahip safranboluya özgü bir gazoz.
tabiki gazozu bunların üstene içtim çokmu yedik neee:hö::hö:
safranboluya hem tarihi yapısı hemde mencilis mağrası için gelinebilir gerçekten güzel.
mağraya ulaşmak adamı birz yoruyor.
safranboludan ayrılma vakti geldi çattı hazırlıklarımızı yapıp yola koyuluyoruz. GMK dan bazı arkadaşların Düzce motosiklet kulubünün düzenlediği festivale katıldığını öğreniyoruz ve düzce bizi bekle :)
yurdumun lokomotifi Kardemir
düzceye varıyoruz da bizimkileri nasıl bulucaz derken bir gurup motosikletli yanımızdan geçiyor hooppp takıl peşlerine:)
yüzler gülüyor en sonunda festival alanındayız
yorgunluktan olsa gerek düzcede pek fotoğraf çekmemişiz gidecek yolumuz var daha festival alanında soluklandıktan sonra akşam serinliğine tekrar yollardayız.
sağ salim tatlı bir yorgunlukla çok şükür evimize varıyoruz.
Motoru güzelce yüklüyorum bütün kontrolleri yapıyorum yolda cankıcı bir olayla karşılaşmamak için.
börtü böcek yeşil meşil derken birden kara bulutlar çökü veriyor üstümüze.
ve en sonun da biraz serinliyoruz
ne kadarda yağmurdan biyerlere sığınsakda yağmur dindi tam zamanı diyip yola her çıktığımızda foşşşş yağmur sırıl sıklam ediyordu adapazarı karasu arası 60 km yolda nasıl olsa ıslanmıştık vakit kaybetmemek için yağmura bırakıyoruz kendimizi.
karasuda babam ve annem karşılıyor bizi sabah eve girdiğimizde saat 9 civarıydı dışarıda yağmur yağıyor zannediyorduk fakat baya baya dolu yağıyormuş yolda kollarıma çarpan yağmur damlaları canımı yakıyordu meğersem o düşenler misket gibi doluymuş :hö:
Kahvaltı falan yapıp oyalanıyoruz biraz öğlene doğru hava açıyor dalıyoruz bahçeye mahsule bakmaya. Birazcık bizim bahçeden.
Hava iyiden iyiye açıyor ve düşüyoruz tekrar yola rota zonguldak ereğli.
tüneller umutlandırıyor ereğliye yaklaştık sanırım.
en sonunda ereğliye varıyoruz
rotamızı zonguldağa çeviriyoruz vakitlice amasraya varmayı planlıyoruz.
evetttt nihayet zonguldaktayız ve baya acıktık gezmeye fırsatımız olmuyor pek, yemeğimizi yiyip yola düşmemiz gerek amasraya doğru uzun bir yol bizi bekliyor.
tekrar yollardayız bekle bizi amasra biz geliyoruz.
hava kararmaya başlıyor gündüzün sıcağı yerini akşamın serinliğine bırakyor ve yol daha bi keyifli oluyor.
saat bi hayli geç oldu ve yolda bi ben varım in cin top oynuyor ışıkları söndürüp bi foto çekiyoruz. orda birimi varrr:eyvah::eyvah:
en sonunda amasraya varıyor ve konaklama için iyibir mebla ödedikten sonra odamıza yerleşiyoruz. face e bakarken aha oda ne mümin kendini amasrada diye etiketlemiş hemen ona ulaşıyorum gece ufak bi şehir turu yol muhabbeti çay çorba derken sabah buluşmak üzere ayrılıyoruz.
balkondan bir kare, kahvaltıyı yapar yapmaz hemen denize koşuyorum.
öğlen yemeğini amasraya özgü bir salatayla süslüyoruz masamızı
barış akarsu
burasıda tavşan adası :]
büyük cesaret
öğlenden sonra şehir turu yapıyoruz ve hazırlanıp kurçaşile ve ardından cideye doğru yola koyuluyoruz.
bir çok yerde yollar çok bozuk yada yol çalışması olduğundan toz duman mıcır ne ararsan vardı.
bu uyarıyı dikkate almamak olmazdı
yollar sıcaktan okadar ısınmıştıki asfalt erimiş ve jilet gibi kaygandı karayolları bunu yola stabilize serperek minimize etmeye çalışıyorlar.
kurucaşile tam bir sahil kasabası ufak bir mola verip soluklanıyoruz.
bu arada km de baya yeni eğitim sistemi gibi olmuş :P
ve işte beklenen tabela
Muhteşem bir doğa harikasını içinden sıyrılıp cideye varıyoruz.
Kendine özgü sessiz sakin bir yer cide konaklama için fiyatları uygun şezlong kavgası yaşatmıyor.
cidede bir gece konakladıktan sonra tekrar düşüyoruz yollara plan şenpazar ordanda kastamonu merkeze gün içinde varmak.
artçı kendisinide unutmamış bir aynanın iki yarısı
bizde öyle yaptık !!!!
makyaj molası :)
ağlı kalesi tabelası dikkatimizi çekiyor ve uğramadan geçmek olmaz diyoruz.
ağlı kalesi aslında sarp yüksek kayalıklardan oluşan bir yer kale denmesinin de sebebi oymuş .
tekrar rotamıza girip kastamonuya doğru sürüyoruz.
yol mükemmel okadar çok bozuk yollarda sürmek zorunda kaldıktan sonra bu yolun keyfini anlatamam.
beygirin muaynesi bitmişti ve yola çıkmadan yaptırma fırsatı bulamamıştım kısmet burayaymış Kastamonu tüv türk istasyonu.
kastamonuya varıyoruz konakıyacak bir otel bulduktan sonra hemen çarşıya atıyoruz kendimizi.
ne taraftan gidicez:O:O
kastamonu kalesi
kastamonu panorama
buda ilk defa gördüğüm bi sistem hava soğutmalı bir motora pervane takviyesi
içeride fotoğraf çekmek yasak
burasıda başka bir türbe kapıdaki teyzeyle laflıyoruz biraz yaklaşık 20 yıldır bakıcılığını yapıyormuş.
okadar çok gezdikki depolar boşaldı eee fullle demenin zamanı geldi
kastamonudada bir gece konakladıktan sonra kendi köyüme uğramadan olmazdı kastamonunun bir ilçesi olan azdavaya doğru yola koyuluyoruz.
köyüme geldim sayılır başakçay 8km diyor
işte bizim ev
köye varır varmaz direk mezarlığa dedem ve ninemin yanına çıkıyorum.(allah mekanlarını cennet eylesin)
köyde biraz soluklanıp rezarvasyon yaptırdığım yere doğru yola koyuluyorum. Babamın dayısı Namı diyar kara izzetin konağına doğru.
burası okulmuş fakat köylerde genç nesil kalmadığından kapanmış.
İzzet dayını evine varıyoruz ve sofrayı hazır buluyoruz.
çok güzel ağırlanıyoruz gerçekten sabah kahvaltımızı yapıyoruz ufak kontrollerden sonra yola devam.
yola devam
pınarbaşı ılıca şelalesine uğruyoruz.
enduro olunca insan limitlerini bimeli şimdi anlıyorum geçer dedik ağızdan çıktı geçecek.
safranboluya doğru düşüyoruz yola
askerliğini safranboluda yapmış biri olarak insan uğramadan geçmek istemiyor.
safranboluya vardık kalacak yer yemek falan filan derken nihayet çarşıya atıyoruz kendimizi.
arkadaşın marifatleri bununlada sınırlı değil
adam suyun içilir kısmından içiyor
bir tur atmak istedi fakat izin vermedim :)
konaklamayı cinci handa yaptım gayet güzel ve rahat bir mekan sabah kahvaltısı mükemmel insan seçim yapamıyor.
seyfonun tavsiyesiyesi bağlar gazoz içmeden gelme dedi ben öyle yaptım gerçekten güzel bir aromaya sahip safranboluya özgü bir gazoz.
tabiki gazozu bunların üstene içtim çokmu yedik neee:hö::hö:
safranboluya hem tarihi yapısı hemde mencilis mağrası için gelinebilir gerçekten güzel.
mağraya ulaşmak adamı birz yoruyor.
safranboludan ayrılma vakti geldi çattı hazırlıklarımızı yapıp yola koyuluyoruz. GMK dan bazı arkadaşların Düzce motosiklet kulubünün düzenlediği festivale katıldığını öğreniyoruz ve düzce bizi bekle :)
yurdumun lokomotifi Kardemir
düzceye varıyoruz da bizimkileri nasıl bulucaz derken bir gurup motosikletli yanımızdan geçiyor hooppp takıl peşlerine:)
yüzler gülüyor en sonunda festival alanındayız
yorgunluktan olsa gerek düzcede pek fotoğraf çekmemişiz gidecek yolumuz var daha festival alanında soluklandıktan sonra akşam serinliğine tekrar yollardayız.
sağ salim tatlı bir yorgunlukla çok şükür evimize varıyoruz.