Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Havacılık ile ilgili merak edilenler ve Anılar

Sn. Pilotum. Verdiğiniz bilgiler için şahsım ve kamu adına teşekkür ediyorum.

Gidilecek destinasyona olan rota ve uçuş yüksekliğinin belirli olduğunu biliyoruz.
Fakat hız bellimidir. Yani. 2 saatte gidilecek yere 1 saat 50 dakikada gidilebiliyor mu?
Hız limitiniz var mı?
Teşekkürler.
Ara

(04-11-2013, 07:56 PM)MehmetK Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Sn. Pilotum. Verdiğiniz bilgiler için şahsım ve kamu adına teşekkür ediyorum.

Gidilecek destinasyona olan rota ve uçuş yüksekliğinin belirli olduğunu biliyoruz.
Fakat hız bellimidir. Yani. 2 saatte gidilecek yere 1 saat 50 dakikada gidilebiliyor mu?
Hız limitiniz var mı?
Teşekkürler.

Rahatlıkla gidilebilir. Nasıl mı ? İlgili kontrol ünitesi ile temas edilerek royayı kısaltacak noktalar istenebilir.:tamam:

Rüzgar çok önemli bir faktördür . 2 saatlik gidilecek bir destinasyona eğer rüzgarı arkamıza almışsak çok daha erken eğer rüzgarı karşımıza almışsak çok daha geç ulaşabiliriz. Bazen bu yarım saat veya daha fazla olabilir.

Hız , gidilecek irtifa ve rota önceden bellidir. Ancak bu faktörlerde her uçuşta değişkenlik gösterebilir.
Ara

Peki yolcu uçaklarının yapabildikleri maksimum hız nedir.. (:
Ara

Adam siteye girmeyecek :] Mutlaka çevresindeki insanlar da bu tip soruları devamlı soruyordur , bunalmıştır.

Linkte güzel sorular mevcut : )
http://www.sorularialayim.com/a/pilotum
Ara

(04-12-2013, 06:22 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Adam siteye girmeyecek :] Mutlaka çevresindeki insanlar da bu tip soruları devamlı soruyordur , bunalmıştır.

Biz sadece bizim Pilotumuza güveniriz :) gerisi yalan...

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara

(04-12-2013, 06:46 AM)Seckin Tunali Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(04-12-2013, 06:22 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Adam siteye girmeyecek :] Mutlaka çevresindeki insanlar da bu tip soruları devamlı soruyordur , bunalmıştır.

Biz sadece bizim Pilotumuza güveniriz :) gerisi yalan...

Sağol kardeşim benim .:tamam:

Olur mu öyle şey kardeşim :] Biz bu bölümü boşuna mı açtık o zaman . Yanlız Mehmet abi beni baya sıkıştırıyor sorularıyla:]:]

(04-12-2013, 06:04 AM)BayramTOPAL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Peki yolcu uçaklarının yapabildikleri maksimum hız nedir.. (:

Canım kardeşim . Boeing 737-800 uçağı için maksimum sürat limitleri 0.785 (514 mph, 828 km/h)'dir. Ancak bu limitler her uçağa göre değişiklik göstermektedir.
Ara

Boeing 737-800 uçağı için maksimum sürat limitleri 0.785 (514 mph, 828 km/h)'dir. Ancak bu limitler her uçağa göre değişiklik göstermektedir.

duydunuzmu 300-500 tayfası :)

Yapmayıp pişman olanlardansa yapıp pişman olanlardanım galiba..
Ara

Çağlar benim merak ettiğim havada hiç kuş sürüsüne daldın mı? yok kuşlar motoru bozuyormuş uçak düşermiş falan rivayet mi bu yoksa gerçekten öyle birşey varmı?

Adam king beyler 300-500 nedirki hıhhh :] 700-800 tayfasından bizim pilot.

Bende bir kaç soru sorayım öyleyse : )

Uçakların yakıt tüketimi nedir ?

Alçak uçuşlarda çok az yakıt tükettiği doğrumudur ?
Uçak havadayken frenleme nasıl yapılır ? vitesmi düşürüyorsunuz , kompresöremi bindiriyorsunuz :] ?
Karakutu nerde : )
Ara

Ayıp size ya...
Bize sorulan motor kaça, kaç basıyo, çokmu yakıyo, bu paraya araba alınır gibi soru cevaplara sinir olmuyormuyuz. :kötü:

Peki abi karbon egzost ve K&N filitre ile 1000 basarmı senin uçak acaba. :]:]:]
Ara