Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yeni dönem yönetim üzerine genel muhabbet
#11

Yeni bir sezon öncesi verilmiş karar için tekrar teşekkürler.
Klübümüz de yapılan birçok etkinliğe şahit oldum.
Elimden geldiği kadarıyla da yardımcı olmaya çalıştım.
Yeri geldi kimilerine katıldım, yeri geldi katılamadım.

Birçok işi yapmak için gerçekten özverili olmanız gerekiyor.
Zaman ayırmak bazı durumlarda yetmeyebiliyor.
Sabır, sorumluluk , takip, düzen vs...
Bunların hepsi birer etken.

Hepsinin birarada harmanlanıp güzel sonuçlar çıkaracağına eminim .
GMK ailesini daha güzel günler bekliyor , ben inanıyorum ...


Güzel günler göreceğiz Güneşli günler. :çiçek:

160711104912_imza3.JPG
Ara
Cevapla
#12

Hadi ama....

Yönetim değişikliği ve seçim konusunu inceleyen pek çok üyemiz var.
Bunları biz yöneticiler forum altyapısından görebiliyoruz.
Yani, hangi üye yada hangi IP, hangi konuya bakıyor gibi.

Diyeceğim şu, bakın, izleyin ama yorum da yazın. Aday da olun. Aday da gösterin.
Daha önce toplantımıza gelmiş, her hangi bir etkinliğimize katılmış her arkadaştan bunu istiyorum.

Bu konuyu ne kadar çok tartışırsak ve ne kadar çok üyemizden adaylık gelirse, o kadar iyi.
Bu şekilde çıkacak sonuçta herkez söz söylemiş olur ve yeni yönetim hepimizin içine siner.

Bu süreçte söyleyecekleri olup da söylemeyen, oy kullanmayan ya da aday olmayan dostlar.
Seçim sonrasında konuşmaya yüzü olsun.
Kulüp içerisinde güzel bir demokrasi örneği gösterelim.
Ara
Cevapla
#13

Şimdi yazıya nereden çıktı bu seçim diyerek başlamak istemesem de gerçekten bir topluluğu yönetmek ,onlara bir şeyler sunmak,düzeni sağlamak, organizasyonlara ve toplantılara, etkinliklere ve de festivallere ön ayak olmak bir yana milleti giydirmek ve kuşandırmakla uğraşmak gerçekten emek ister, efor ister,zaman ister…. yani kısacası özveri ister….

Yönetimin aldığı bu kararı bir yere kadar makul karşılasamda yinede içimde bir burukluk olduğunu söylemek isterim..

Kulübümüz yıllar geçtikçe daha da güçlendiği sayımızın arttığı ve dostluğun pekiştiği açıktır ki aramıza katılmanın kolay olduğu gibi istemesekte ayrılığında kolay olduğu görülmüştür ancak kulübün farklı görüş,düşünce,yaş,eğitimli kişilerden oluşması gönüllerimizin ne kadar büyük olduğunu göstermiştir.

Gelelim asıl konuya,
Aday gösterilmek onur verici bir durumdur ancak belki önerilen arkadaşlar çeşitli nedenlerle kabul etmeyecek, sanki göreve itilmiş olacaklar bunu engellemek ve özgür iradeleriyle kendilerinin aday olması daha iyi olacağı kanaatindeyim.. Arz ediyorum...

Diyeceksiniz ülen 6 ay varsın 6 ay yoksun az konuş … duyar gibiyim kısa kesiyorum… Saygılarımla..
Ara
Cevapla
#14

Mehmet abim. Eğerki yönetimde olsun olmasın,bana bir görev verilecek olursa,görevimi layığı ile yapmaya çalışacağıma emin olabilirsin.tabi motoru olmayan bir yönetim ekibi üyesi diğer arkadaşlar açısından da sorun olmaz ise :) herkes ister saygın bir toplulukta,klüpte yönetim kadrosunda olmak ve söz sahibi olmak. Önemli olan bu görevi layığı ile yapabilmek ve yürütebilmek.
Şunuda unutmamak gerekir ki, bu klüp kurucu üyelerin bebeği,ilk göz ağrısı niteliğindedir.yeni yönetimdeki arkadaşlardan birinin yapacağı hata,kurucu üyeleride ilgilendirip üzecektir. Bunun için yeni yönetimin çok daha dikkatli hareket etmesi gerekmektedir. Hepimiz hakkında en hayırlısı ne ise o olsun.

Diğerleri ßir Yere Gitmek İçin Araba Kullanırken,
ßizler Motorsiklet Kullanmak İçin ßir Yerlere Gideriz..
İşte Aramızdaki En ßüyük Fark ßu !..

MoToRsİkLeTLeRi FaRk Edİn !......

Ara
Cevapla
#15

Yönetim seçilmesi doğru bir karar olsa bile seçim şekliniz bana göre çok yanlış. İlk olarak aktif üyeler yani yılda bir iki kez dahi olsun buraya yorum yazan ya da çarşamba toplantılarına gelen toplam üye sayısı belirlenmeli. Bu üyelerin hepsi kapalı bir ortamda yönetim seçmelidir. Açık seçim kırıcıdır.
İkinci konu ise yönetim seçmenin yanlış yapılması. En fazla oyu alan 5 kişi demişsiniz ama bu şekilde yapılacak seçme işleri sonlandığında birbiriyle iletişim kurmak istemeyecek yada başka nedenlerden dolayı iletişim kurarken sıkıntı yaşayacak kişiler aynı yönetimde olursa bu iş iki seneyi bırakın aylarla sınırlı kalır ve çöker. Yönetim seçme sekline örnek verecek olursak, mesela Veysel başkan adaylık mı koymak istiyor bu adaylığı forumdan kesin cümlelerle koymalı ve başkan olduğunda kendi yönetiminde kimler olmasını istediğini belirtmelidir. Yani kendi yönetimindeki kişileri kendisi seçmelidir. Bizde bu yönetimdeki kişilerin Veysel başkan ile birlikte bir şeyler yapabileceğine inanıyorsak Oyumuzu kapalı seçim şekliyle Veysel başkana kullanmalıyız. Seçimin sonuçlanması için de aktif üyelerin sayısıın en az yarısının oy kullanmış olması gerekmektedir ki sonradan yönetim seçilmiş ama benim haberim yoktu muhabbeti olmasın diye.
Birde yönetime gelecek adaylardan istediğim bir konu var. Uzun süredir küçük küçük muhabbetlerde konuştuğumuz ama mevcut yönetimin pekte sıcak bakmadığı dernekleşme ve garaj kurma muhabbeti var bence 6 yıl geçmesine rağmen geç kalınmış bir konu. Aylık 5 tl den yıllık üyelik ücreti 60 tl gibi bir ücret belirlense ve bu ücret 100 kişiden alınsa ufak çaplı bir dükkan kirası çıkartılabilir. Koskoca iki seçim dönemi geçti bu geçtiğimiz sene, dernekleşmiş olsaydık ve belediyelerin kapısını partilerin kapısını çalsaydık biz ilk kez Gebze de hiç olmamış olan bir motosiklet festivali yapacağız destek çıkın deseydik mutlaka bu desteği alabileceğimize inanıyorum. Yıllık 60 tl veremeyecek üye de yoktur. Varsa da üye olmasın. Birde kimsenin çıkıp ben yıllık 60 tl veriyorum etkinlik yok diyeceğini de düşünmüyorum. Etkinlik isteyen kendisi de düzenleyebilir.

Hayat olduğun yerde...
Ara
Cevapla
#16

Muhittin, çok güzel yazmışsın.

İşte istediğim de bu. Uzaktan seyretmeyip, eksikleri tespit etmek. Yeni önerilerde bulunmak.
Muhittin, bazen aynı fikirde olmasak da seni seviyorum.
Çünkü bir fikrin var.

İşte sırf bu nedenle, bence oluşacak yeni yönetimde sen de olmalısın.
Sen de aday ol.

Seçim şekli ve yöntemi konusunda da şunu söyleyeyim.
Demokrasilerde her kesimi aynı anda memnun etmek mümkün değildir ve işin doğasında vardır.
Bu bir yarıştır ve her yarışta olduğu gibi de sevinen taraf olduğu gibi üzülen tarafın da olacağı unutulmamalıdır.
Ara
Cevapla
#17

Mehmet Abi ozamna ben şöyle nbirşey demek istiyorum. demişsinki bu konu hakkında yorum yapın fikirlerinizi söyleyin ki daha demokratik bir seçim olsun. Ama bende şunu demek isterim. Zaten seçim kararını alırken siz kesin kuarlları belirlemişsi,niz iki kişininn adı yazılır diye, eski yönetimden kimse olmayacak diye ve alınan karrlara eski yönetim müdahale eder diye.Ben liste olarak girsem desemki kardeşim en bu adamlarla güzel işeler yaparım desem , ki muhuttinin dediğide bu galiba. Örneğin ben festival yapmak istediğimi herzaman söylüyorum. Ama bu işi kotaracak arkaşlarla yapmak isterim ama ençok oyu almış kişilerlle çalışmak zorundasın gibi bir baskı bana göre yanlış sonuçta bu bir ekip işi. Gelelim eski yönetimin katılmamasına.Neden ben Barış ile Engin ile ya da Veysel ile çalışamıyorum (kendileri istemesi durumunda tabiki de).Siz diyeceksiniz ki şimdi ee biz bıarkmıyoruz size yardımcı olacaz. Eee bende ozaman birşey sormak istiyorum bırakmıyorsanız ozaman beraber çalışalım.Yoksa neden ben aldığım kararların birileri tarafından iptal edilecekmi diye düşüneyim ki yaptığım bir organizasyonda bile ikilik yaşanmıştı hatırlatırım.Böyle ufak bir iş için bile irtibat sorunu yaşaya biliyorsak koca kulubü yönetirken nasıl yaşamayalım.Eğer aldığım kararlar yanlış ise 2 yıl sonunda zaten bir seçim olacak ve kararlarım yanlış ise insanlar beni yada yönetimde bulunanları seçmez. Ben seçilmiş bir kişi yada yönetim olacak isem ve demokrasi ise ben liste ile girerim eski yeni ayrımı olmadan listede istediğim ismi yazarım ve insanlar ismez ise bu listeye oy atmaz. Gerçek demokraside budur.Gelgelelim tüm demokratik seçimlerde bu şekilde olur.Eğer denetlenmeme gerekiyor ise seçilir 10 10 kişi o seçilmiş 10 kişi de beni ve yönetimde olan arkadaşları denetler. Siz dersenizki kulup o kadar büyük mü ozaman büyümiyeceği ne malum gibi bir cevap ortaya çıkabilir.Yazım hataları için şimdiden kusura bakmayın.İşyerinde çok hızlı birşekilde yazdım.
Ara
Cevapla
#18

(11-10-2015, 09:55 AM)muratkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Mehmet Abi ozamna ben şöyle nbirşey demek istiyorum. demişsinki bu konu hakkında yorum yapın fikirlerinizi söyleyin ki daha demokratik bir seçim olsun. Ama bende şunu demek isterim. Zaten seçim kararını alırken siz kesin kuarlları belirlemişsi,niz iki kişininn adı yazılır diye, eski yönetimden kimse olmayacak diye ve alınan karrlara eski yönetim müdahale eder diye.Ben liste olarak girsem desemki kardeşim en bu adamlarla güzel işeler yaparım desem , ki muhuttinin dediğide bu galiba. Örneğin ben festival yapmak istediğimi herzaman söylüyorum. Ama bu işi kotaracak arkaşlarla yapmak isterim ama ençok oyu almış kişilerlle çalışmak zorundasın gibi bir baskı bana göre yanlış sonuçta bu bir ekip işi. Gelelim eski yönetimin katılmamasına.Neden ben Barış ile Engin ile ya da Veysel ile çalışamıyorum (kendileri istemesi durumunda tabiki de).Siz diyeceksiniz ki şimdi ee biz bıarkmıyoruz size yardımcı olacaz. Eee bende ozaman birşey sormak istiyorum bırakmıyorsanız ozaman beraber çalışalım.Yoksa neden ben aldığım kararların birileri tarafından iptal edilecekmi diye düşüneyim ki yaptığım bir organizasyonda bile ikilik yaşanmıştı hatırlatırım.Böyle ufak bir iş için bile irtibat sorunu yaşaya biliyorsak koca kulubü yönetirken nasıl yaşamayalım.Eğer aldığım kararlar yanlış ise 2 yıl sonunda zaten bir seçim olacak ve kararlarım yanlış ise insanlar beni yada yönetimde bulunanları seçmez. Ben seçilmiş bir kişi yada yönetim olacak isem ve demokrasi ise ben liste ile girerim eski yeni ayrımı olmadan listede istediğim ismi yazarım ve insanlar ismez ise bu listeye oy atmaz. Gerçek demokraside budur.Gelgelelim tüm demokratik seçimlerde bu şekilde olur.Eğer denetlenmeme gerekiyor ise seçilir 10 10 kişi o seçilmiş 10 kişi de beni ve yönetimde olan arkadaşları denetler. Siz dersenizki kulup o kadar büyük mü ozaman büyümiyeceği ne malum gibi bir cevap ortaya çıkabilir.Yazım hataları için şimdiden kusura bakmayın.İşyerinde çok hızlı birşekilde yazdım.

Abi cevap beklemene gere yok ben alıntı yapayım sana :)
Demokrasilerde her kesimi aynı anda memnun etmek mümkün değildir ve işin doğasında vardır.
Mehmet abi bana verdiği cevabı sana da verecek.
Dikdatör seçelim :)

Hayat olduğun yerde...
Ara
Cevapla
#19

Murat,
Bunların hepsi konuşuldu son karar toplantısında.
Çarşaf liste ile girildiğinde de, listede olmayan ama çoğunluğun istediği birisi olabilirdi.
Yani, alınacak her kararı eleştirenler olacaktır.
Kurucu Yönetim'in aldığı bu karar en az dezavantajlı olandır.
Şu an isimleri geçen arkadaşlar zaten senin de listende olacak isimler olacaktır.
İki adım sonrasını düşünün:
Adı üstünde, Yeni YÖNETİM.
Çoğunluğu rahatsız etmeyecek, amaca yönelik her türlü kararı alabilir.
İyi çalışacağı üyelerden yönetime üyeler alabilir.
Kurucu Yönetim saatlerce düşünmüş, tartışmış ve gerekçeleri ile beraber bir karara varmış.
Alınacak her kararı eleştirenlerin olacağını unutmayın. İşin zor tarafı da bu zaten.
Bence bu yönetim "Vardır bir bildikleri" dedirtecek şekilde rüşdünü ispatlamış bir yönetim. Her yaptığınız eleştirilecek.
Yeni Yönetim bir daha ki seçimleri kendi uygun gördüğü şekilde yapar.
Fazla değil bir yıl sonra, Yeni Yönetim ile bu konuları tekrar konuşmak ve değerlendirmek isterim.
Son toplantıya katılanlar bu kararı oy çokluğu ile değil, oy birliği ile aldılar.
Ama sonradan fikrini değiştiren arkadaşlar tabii ki de Yeni Yönetim'e katılabilir.
Yeni Yönetim teklif götürür, kabul ederlerse katılırlar.
Alınacak kararların birileri tarafından iptal edilecek mi endişesinin neden duyulacağını anlamış değilim.
Kurucu Yönetim üyeleri, diğer üyeler gibi haklara sahipler. Ne bir eksik, ne bir fazla.
Yeni Yönetim, Kurucu Yönetim'e değil, üyelere karşı sorumlu. Bunu yeterince ve açık şekilde deklare ettiğimizi düşünüyorum.
Bu söylediklerim Kurucu Yönetim'i bağlamaz, sadece beni bağlar. Bunu da belirtmek istiyorum.
Her şey çok güzel olacak.
Yaşasın GMK.
Yaşasın Yeni Yönetim...

Teker üstü olsun... 
Cevapla
#20

(11-10-2015, 09:55 AM)muratkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Mehmet Abi ozamna ben şöyle nbirşey demek istiyorum. demişsinki bu konu hakkında yorum yapın fikirlerinizi söyleyin ki daha demokratik bir seçim olsun. Ama bende şunu demek isterim. Zaten seçim kararını alırken siz kesin kuarlları belirlemişsi,niz iki kişininn adı yazılır diye, eski yönetimden kimse olmayacak diye ve alınan karrlara eski yönetim müdahale eder diye.Ben liste olarak girsem desemki kardeşim en bu adamlarla güzel işeler yaparım desem , ki muhuttinin dediğide bu galiba. Örneğin ben festival yapmak istediğimi herzaman söylüyorum. Ama bu işi kotaracak arkaşlarla yapmak isterim ama ençok oyu almış kişilerlle çalışmak zorundasın gibi bir baskı bana göre yanlış sonuçta bu bir ekip işi. Gelelim eski yönetimin katılmamasına.Neden ben Barış ile Engin ile ya da Veysel ile çalışamıyorum (kendileri istemesi durumunda tabiki de).Siz diyeceksiniz ki şimdi ee biz bıarkmıyoruz size yardımcı olacaz. Eee bende ozaman birşey sormak istiyorum bırakmıyorsanız ozaman beraber çalışalım.Yoksa neden ben aldığım kararların birileri tarafından iptal edilecekmi diye düşüneyim ki yaptığım bir organizasyonda bile ikilik yaşanmıştı hatırlatırım.Böyle ufak bir iş için bile irtibat sorunu yaşaya biliyorsak koca kulubü yönetirken nasıl yaşamayalım.Eğer aldığım kararlar yanlış ise 2 yıl sonunda zaten bir seçim olacak ve kararlarım yanlış ise insanlar beni yada yönetimde bulunanları seçmez. Ben seçilmiş bir kişi yada yönetim olacak isem ve demokrasi ise ben liste ile girerim eski yeni ayrımı olmadan listede istediğim ismi yazarım ve insanlar ismez ise bu listeye oy atmaz. Gerçek demokraside budur.Gelgelelim tüm demokratik seçimlerde bu şekilde olur.Eğer denetlenmeme gerekiyor ise seçilir 10 10 kişi o seçilmiş 10 kişi de beni ve yönetimde olan arkadaşları denetler. Siz dersenizki kulup o kadar büyük mü ozaman büyümiyeceği ne malum gibi bir cevap ortaya çıkabilir.Yazım hataları için şimdiden kusura bakmayın.İşyerinde çok hızlı birşekilde yazdım.

Ha ha haaaa.
Murat hem sormuşsun, hem de kendi sorularını zaten benim yerime cevaplamışsın.:çiçek:

Son bir cevap kalmıştı, onu da Muhittin adıma vermiş.:tamam:
Ara
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: hasanakcay
03-15-2019, 02:52 PM
Son Mesaj Yazar: MetinKeleş
01-03-2015, 09:13 AM
Son Mesaj Yazar: grotto
12-09-2014, 08:57 AM
Son Mesaj Yazar: alpkaya
10-31-2014, 01:53 PM
Son Mesaj Yazar: S.Uzun
04-15-2014, 06:06 PM
Son Mesaj Yazar: MuratD
04-10-2014, 05:14 AM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 5 Ziyaretçi