Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bu olabilir mi?
#1

ALINTI:
2007 yılından itibaren bildiğiniz üzere Fazer'ın 78 Hp lik modelleri piyasaya sürüldü.
Bende motosikleti ilk fuarda incelemiş ve görüntüde fark olmadığını (sadece sele yanında kask kilidi aksesuarı bulunuyor) hepimiz gördük. Benim en çok di,kkatimi çeken şey gaz kolu turunun 98 Hp den daha az olduğu idi.

Alt devirler ile olan ilgili sıkıntımızı giderir diye tahmin etmiş ama maalesef kullandıktan sonra hiçbir şeyin düzelmediğini fark etmiştim.

Peki nasil oldu da 98 Hp yi 78 Hp ye dusurdu bu arkadaslar diye de sürekli düşünüyordum ki ; Marmaris'te buluştuğumuz Malatya'dan Yaşar abi ve diğer arkadaşlar ile bu konuyu konuştuk. Lider Motor'un sahibi Ali ( http://www.malatyamotosiklet.com/ ) arkadaşımız ise 78 Hp olan motorunu 98 Hp ye nasil çıkardığını bize anlattı. Kendisine Teşekkür ediyoruz. Hatta yolda diğer 98 Hp ler ile kafa kafaya gidebildiğinide belirtti.

Anladığımız kadarı ile motorun çalışma sisteminde hiçbir değişiklik yapılmamış. Zaten ben 78 hp yi kullandığımda 130-140 lara kadar standart 98 Hp ile nerede ise hiçbir farkı olmadığını görmüştüm.
Fakat 140 dan sonra hızlanması azalıyor ve topspeed te ise gerçekten fark olduğunu bariz görebiliyorsunuz.

Neyse konuya geri dönersek; motorun çalışma prensibinde, ECU 'de vs. de hiçbir değişiklik olmadığını sadece gaz kelebeği ile ilgili bir işlemin yapıldığını öğrendik.

Nasıl mı 98 hp ye cıkaracaksınız ? :)

Motorunuzun sol tarafında deponun altından baktığınızda göreceğiniz gaz kolu kelebeklerine bağlı bir makara var. İşte o makaranın üzeri,ndeki stoppper tırnağından 78hp de bir tane daha var. :) O tırnağı oradan aldığınızda oldu da bitti 98 hp :)

VİDEODAKİ ANLATIM VE YAZILAN YAZIYA GÖRE BU OLAY SİZCE BU KADAR BASİT OLABİLİR Mİ?
Cevapla
#2

seninki 78 mi barış
Ara
Cevapla
#3

yok hayır 2007 öncesi 98bg diye biliyorum benim ruhsattada 98 diyor fakat forumun birinde denk geldim gerçekten ilginç geldi.
Cevapla
#4

Bence konu gaz kelebeği ile alakalı değil. Kocaman yamaha bir kelebek farkıyla o kadar hp düşürmez.
Şöyle ifade edeyim , 78 hp ve 98 hp iki motoru yan yana getirip 1. viteste gaz kolunu en dipe vurduğunuzda , gaz kelebeğide son noktaya dayanacaktır. yani devir göstergesi ve kelebek orantılı şekilde oynayacaktır. Bu kelebek sadece motorun gücü kadar tork üretir. 78 hp lik fazerde dişliyi iptal ettiğinizde motoru zorlarsınız.

Bir örnek vereyim 98 hp lik Fazer'lar 12,000 rpm ceviriyor, 78 hp'lik fazerlar ise 11,500 rpm ceviriyor. aradaki dişli 500 rpm lik fark olabilir ama 20 hp lik bir fark olamaz.

burdada kelebeklerin cıplak hali ;
tiszanagyfalu2012101900.jpg
Ara
Cevapla
#5

olabilir
Ara
Cevapla
#6

Bence de saçma. Yani Yamaha ''20 BG için bir sürü motor ayarı yapacağıma şu gaz kelebeğini bir kısayımda gidemesin bunlar ama ben yine de 98 BG üreteyim neme lazım belki işe yarar'' mı demiş.
Ara
Cevapla
#7

Banada mantıklı gelmedi.. arada 5bg gibi bi fark olsa tmm denebilir fakat bukadar fark için motorda kullandığı parçaların mukavemetide değişir..
Sonuçta para kazanmak için yapılan bir makine neden gereksiz yere mukavemeti daha yüksek parçaları koyupda az güç üreten bir makine yapsınlarki. Seri üretimdeki maliyetini düşünüp makineyi değiştirmek daha mantıklı..
Ara
Cevapla
#8

"ALINTI:
2007 yılından itibaren bildiğiniz üzere Fazer'ın 78 Hp lik modelleri piyasaya sürüldü.
Bende motosikleti ilk fuarda incelemiş ve görüntüde fark olmadığını (sadece sele yanında kask kilidi aksesuarı bulunuyor) hepimiz gördük. Benim en çok di,kkatimi çeken şey gaz kolu turunun 98 Hp den daha az olduğu idi"

0 motor aldığınızda tüm gücü kullanmamanız için sınırlı gaz kontrolü için gaz kolu turu sınırlandırılabilir.Rodaj bitince ufak bir ayar ile tüm gazı kullanmanıza izin verilir.Beygir gücü üst devirlerde orataya çıktığı için böyle bir yanılgı olmuş.Beygir gücü ufak bir ayar ile arttirılamaz :P
motor gücünüz max devirde alınan güçtür.

yarım gaz 6000devir:78hp
tam gaz 10000devir:98hp gibi..
Ara
Cevapla
#9

Yani sonuç böyle birşeyin olmadığıdır o zaman.
Ara
Cevapla
#10

açıkcası benimde mantığım almadı ne kadar benzin okadar hız gibi oluyor ama bu kadar basit olmamalı bu orantı bu mit de patladı ozaman.
Cevapla


Benzer Konular...
Konu: / Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
Son Mesaj Yazar: Barış
01-06-2016, 06:56 AM
Son Mesaj Yazar: burakokur
05-30-2012, 03:12 PM

Hızlı Menü:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi