Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Spontane gelişen uzun soluklu gezi :) Darıca/İzmit/Yalova/Bursa Yenişehir/Adapazarı

Arkadaşlar merhaba.
22,04,2018 taririnde saat 08:00'da evden çıktım ve Yalova Altınova da ufak bi işim vardı ve bizim evlat ile düştük yollara.

Darıca'dan 08:00 da yola çıktım,İzmit üzerinde Altınova/Yazlık'a gittim.
İşimi halledemedim. O arada aklıma geldi, Dayım ameliyat oldu vs hastahaneden çıktı,Bursa/Yenişehir de evi. Ziyarete gideyim dedim düştüm yola. Malum 3 senedir araba kullandığım için alışmışım navigasyona,yolu karıştırmışım,İznik tabelasından girdim.
Köy yolundan ilerledim. Muhteşem yol,muhteşem virajlar var görmeniz lazım.
Geze geze yavaş yavaş köy yollarından Yenişehir'e gittim.Saat 13:00 civarında Yenişehirdeydim.
Ziyareti yaptık. 1 saat oyalandım oralarda,dönüş yolundada dedimki kendi kendime; Adapazarı'na uğrayayım,teyzeleri ziyaret edeyim vs.
İznik'ten Sakarya ayrımından devam ettim. O bursadaki ''Sur'' ların önünden geçtim orada mola verdim vs. giderken yol çalışması vardı. baya bşii yavaş gitmek zorunda kaldım. 30-50K km/h ile.
neyse İlerde yol ayrımında ben yolu karıştırmışım ::)
Neyse yolu buldum,Adapazarına gittim.
Teyzemi,Abimi vs ziyaret ettim,ordan da dönüş yoluna geçtim.
Otobandan geldim Berceste de mola verdim ve sonra gaz kesmeden Darıcaya sağ sağlim döndüm.
2 kere yakıt aldım. Yola çıkarken depo da fullden 2 diş düşüktü. İznik yoluna girdiğimde Opet ten fulledim 55 tl tuttu, birde Adapazarı'ndan yola çıkarken fulledim 38 tl tuttu.

Toplamda 495 km yol yapmışım.
Darıca'ya eve vardığımda saat 20:30 idi.
Yani tam 12.5 saatte gezimi tamamladım.

Yoruldummu ? Evet yoruldum çünki çok fazla mola vermedim. 2 kere yakıt için 15 dk mola verdim.
1 saat Dayı ziyareti, 1 saatte teyze ve abi ziyareti. toplamda 2,5 saat mola vermişim ve 10 saat motor sürmüşüm.
Keyif aldımmı ? Tarif bile edilemez.

Tekrarı olurmu ? 29.04.2018 de Fethiye ye tatile gideceğim ve ayarlayabilirsem eşim ve çocukları uçak ile gönderip ben motur ile gitmeyi planlıyorum ::) Eşimin tek şartı  onlar uçaktan inince havaalanında eşim ve çocukları karşılamam ::) Oda biraz zor ::Araç kirala vs işin maddi boyutuda var. Bakalım zaman ne gösterecek :)

Diğerleri ßir Yere Gitmek İçin Araba Kullanırken,
ßizler Motorsiklet Kullanmak İçin ßir Yerlere Gideriz..
İşte Aramızdaki En ßüyük Fark ßu !..

MoToRsİkLeTLeRi FaRk Edİn !......

Ara

güzel yol yapmışsın hocam ama sen yinede mola sayılarını arttır.
uzun soluklu yolculuklarda ara vermeksizin sürmek su ve konsantrasyon kaybına yol açabilir.
su kaybı ve konsantrasyon kaybı bu gibi molalar ile telafi edilebilir.
tekerin düz bassın. güzel gezi olmuş keyifli olduğu cümlelerden belli.
Ara

(04-30-2018, 02:35 PM)burak.oksuz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  güzel yol yapmışsın hocam ama sen yinede mola sayılarını arttır.
uzun soluklu yolculuklarda ara vermeksizin sürmek su ve konsantrasyon kaybına yol açabilir.
su kaybı ve konsantrasyon kaybı bu gibi molalar ile telafi edilebilir.
tekerin düz bassın. güzel gezi olmuş keyifli olduğu cümlelerden belli.

Evet gerçekten iyi eğlendim ve keyif aldım.
Mola sayısını arttırmamamın 2 sebebi var.
1- tamamen spontane bir gezi oldu.
2- gece 00:00 da işe gitmem gerekiyorsu ve eve gidip bir kaç saat dinlenmekti amacım.
Yolda iken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum ?
Bide şöyle bi olay var, ben motorumla yola çıktığım zaman hiç bir şey benim konsantrasyonumu etkilemiyor. Pür dikkat gidiyorum fakat araba ile çıkınca yola, gözler kapanmaya başlıyor direk mola veriyorum ?

Ara

tekerine sağlık birkan güzel yol yapmışsın .

(05-05-2018, 10:07 AM)Barış Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  tekerine sağlık birkan güzel yol yapmışsın .

Teşekkürler abim. Güzel gezi oldu [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ara