Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CBF 150 SORUN VAR ANLAMADIM?

Merhaba Arkadaşlar.

Dün motorun zincir yağını temizledim aküde ciddi bir okitlenme vardı onu temizledim pırıl pırıl yaptım akünün yanındaki sigortayı kontrol ettim motor yağını kontrol ettim lastikler vs. birde bujiyi söküp temizledim.

Herşey bitince marşa basıp çalıştırayım dedim fakat marş basıyo ama buji ateşlemiyo bujiyi söktüp hayrettin ustaya götürdüm bujiye baktı sorun yok belki buji başında sıkıntı vardır dedim yeni aldım geldim motorun yanına marşa basıyorum marş vuruyo o konuda problem yok marşa basarken hafif gaz veriyorum benzin kokusuda geliyor oda tamam fakat bir türlü çalışmıyor.Ayıptır söylemesi motorda kız gibi çalışan makineye bakım yaptım sonra çalıştıramadım nazarmı deydi nedir :) cbf 150 den anlayan arkadaşlar lütfen yardım edin motoru hayrettin ustaya götürcem ama mutlukentteyim yol uzak onu getireyim desem adam çok yoğun namazı zor kılıyo :( :)

imag0069d.th.jpg
Habu Sevdaluk Beni 7
:kaptan:
Yılmaz Çoban | Siyahinci Gmk
PHP Kod:
Honda CBF 150 

aküde sorun olmuş olabilir..
Bence önce bir bağlantıları kontrol et olmadı bir yerden akü bulup denemeni tavsiye ederim..

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

(07-11-2011, 10:37 AM)Siyahinci Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Merhaba Arkadaşlar.

Dün motorun zincir yağını temizledim aküde ciddi bir okitlenme vardı onu temizledim pırıl pırıl yaptım akünün yanındaki sigortayı kontrol ettim motor yağını kontrol ettim lastikler vs. birde bujiyi söküp temizledim.

Herşey bitince marşa basıp çalıştırayım dedim fakat marş basıyo ama buji ateşlemiyo bujiyi söktüp hayrettin ustaya götürdüm bujiye baktı sorun yok belki buji başında sıkıntı vardır dedim yeni aldım geldim motorun yanına marşa basıyorum marş vuruyo o konuda problem yok marşa basarken hafif gaz veriyorum benzin kokusuda geliyor oda tamam fakat bir türlü çalışmıyor.Ayıptır söylemesi motorda kız gibi çalışan makineye bakım yaptım sonra çalıştıramadım nazarmı deydi nedir :) cbf 150 den anlayan arkadaşlar lütfen yardım edin motoru hayrettin ustaya götürcem ama mutlukentteyim yol uzak onu getireyim desem adam çok yoğun namazı zor kılıyo :( :)

Yılmaz buji tırnakları arasında kıvılcım atladığını gördünmü? yani bunu test ettinmi.
Ara

(07-11-2011, 10:52 AM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(07-11-2011, 10:37 AM)Siyahinci Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Merhaba Arkadaşlar.

Yılmaz buji tırnakları arasında kıvılcım atladığını gördünmü? yani bunu test ettinmi.
Evet hatta aksesapağındaki hayrettin ustaya götürdüm bujiyi çalışan motorda test etti bujide problem yok belki buji başında problem olabilir dedik yeni başlık aldım denedim çalıştıramadım.Akü seviyesi lowerin biraz üzerinde ve akü ciddi bir şekilde oksit yapmıştı aküden olabilirmi diye düşünüyorum gerçe marşıda güçlü basıyor motor bunların dışında ateşleme bobini bozulmuşmu diyeceğim fakat buji söküp takmakla bozulmaz heralde buji takarken bir ayarmı yapılıyor çözemedimde sorunu motorda kız gibi çinli motorda değil kafamdaki soru işareti bayağ büyük :( :(

imag0069d.th.jpg
Habu Sevdaluk Beni 7
PHP Kod:
Honda CBF 150 

Yılmaz akü bağlantılarını kontrol et baktın sorun yok aküyü değiştir yada baktır.
Ara

(07-11-2011, 11:17 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Yılmaz akü bağlantılarını kontrol et baktın sorun yok aküyü değiştir yada baktır.

Bu arada motoru bir iki kere yokuş aşağı vurdurdum çalışmadı :sinirli: onuda ekliyeyim
Papaz büyüsümü yaptırdılar motora ne oldu ya :sinirli: :) :)

imag0069d.th.jpg
Habu Sevdaluk Beni 7
PHP Kod:
Honda CBF 150 

Buji kıvılcım üretiyorsa ve benzinde geliyorsa çalışmama sebbebi olamaz. Bobinle buji arasında bir yerde kısa devre olabilir. Yada motor boğulmuştur. Gazı sonuna kadar aç ve marşa bas birde bunu dene. Yinede benzin filitresini vs. kontrol et. Yani silindire benzin gerçekten geliyormu. Buji varsa ona bak. Bu arada acil motor stop düğmesini kontrol et. Bazen kafa dalıyor ve kapalı bırakıyoruz.
Ara

abi bu arada bujiye gelen kabloda bi aksaklık olmasın
Ara

Barış ve Dr. Ercan bu işlerde uzmansınız bir el atın arkadaşlar :çiçek:
Ara

(07-11-2011, 12:30 PM)mehmet_cihan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Buji kıvılcım üretiyorsa ve benzinde geliyorsa çalışmama sebbebi olamaz. Bobinle buji arasında bir yerde kısa devre olabilir. Yada motor boğulmuştur. Gazı sonuna kadar aç ve marşa bas birde bunu dene. Yinede benzin filitresini vs. kontrol et. Yani silindire benzin gerçekten geliyormu. Buji varsa ona bak. Bu arada acil motor stop düğmesini kontrol et. Bazen kafa dalıyor ve kapalı bırakıyoruz.

Mehmet abicim çok teşekkür ederim motor stop düğmesine bakmak aklıma gelmedi o an ki şaşkınlıkla motorda problem yok problem bendeymiş :sinirli: :hahaha:

imag0069d.th.jpg
Habu Sevdaluk Beni 7
PHP Kod:
Honda CBF 150