Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Honda CBR 600 F Hava Filitre ve Buji Değişmi
Smile 

Merhabalar arkadaşlar;

CBR 600 F serisi ve bir çok ss motorun bakımları ile ilgili olarak daha öncelerden Emre arkadaşımızın bir paylaşımı çok hoşuma gitmişti bunu sizlerle paylaşmak isterim.

1- Öncelikle sağ ve sol panzotları söküyoruz. Sökme işleminde panzotları tutan önde kafa grenajına bağlı 1 vidayı tornavida ve depoya giren bir diğer vidayı alyan ile söküp alıyoruz. Sonrasında depoya ve yan grenaja giren birer adet klipsi çekerek çıkardıktan sonra panzotları almış oluyoruz :

4kid8g.jpg

j0irvb.jpg

2rrs5zt.jpg

1zgz57n.jpg

2- Sıra depoyu sökmekte. Motorun selesini çıkartıp aldıktan sonra, depoyu tutan arkadaki 2 adet büyük ve öndeki 2 adet küçük vidayı söküyoruz. İşlem sonunda depoyu tamamen almamıza gerek kalmadan dik vaziyette durabiliyor, bu sayede benzin hortumları vs. çıkarmamıza gerek kalmıyor. :

33uepox.jpg

330sqiu.jpg

1zouhcy.jpg

6jk9li.jpg

3- Depoyu kaldırdıktan sonra hava filtre kutusunu sökmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle, üstteki soketi çıkardıktan sonra Hava filtre kutusunun üst parçasını vidalarını sökerek alıyoruz. Karşımıza hava filtresi çıkıyor. Hava filtresini de alıp, kutuyu motor bloğuna sabitleyen alt tarafındaki (sübap kapaklarının olduğu bölümde) 6 adet vidayı söküyoruz, ayrıca kutuya bağlı soket ve hortumları da yerinden çıkarmamız gerekiyor. Bunları da çıkardıktan sonra, filtre kutusunun arka tarafı bağımsız kalıyor ve ön tarafdaki Ram Air borularına bağlı uzantılardan ayırmak için geriye doğru çekerek; filtre kutusunu da yerinden almış oluyoruz :

15qsqdl.jpg

2hoxwsl.jpg

2vdip1f.jpg

sbj614.jpg

2inrl0.jpg

3343ymd.jpg

6igwnl.jpg

4- Artık bujilerin üzerinde bulunduğu motor bloğu karşımızda. Açmışken gaz telini ve bağlı bulunduğu yayı da WD40 ile yağlıyoruz :

v82z9v.jpg

20zebyu.jpg

2mmfd3.jpg

5- Bu işlemi de yaptıktan sonra, içine toz-pislik vs. kaçmaması için subap kapaklarının üzerini bir bezle kapatıyoruz :

1z4brz7.jpg
Ara

Eline sağlık Hamit
Ara

6- Buji ateşleme soketlerini çekerek çıkartıyoruz :

jfghv8.jpg

6g8yg9.jpg

vxgj2f.jpg

7- Tüm soketleri çıkardıktan sonra, buji anahtarımızı kullanarak bujileri aynen vida açar gibi tek tek yerinden çıkartıyoruz :

ngx1zl.jpg

28s1thc.jpg

rrli5z.jpg

2j4c87q.jpg

8- Tüm eski bujileri çıkardıktan sonra, yeni bujiierimizi buji anahtarının ucuna takıp aynen vida sıkar gibi yerine takıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken husus, bujileri çok fazla sıkmamak; tabiri caizse "tatlı sıkmak" diyebiliriz :

jq03e1.jpg

2r25gd5.jpg

1zf7xn4.jpg

25poh0j.jpg

9- Bujileri sıktıktan sonra tüm işlemleri tersine tekrarlıyoruz.

adnmz6.jpg

Erdem rica ederim çok hızlısın.:]:P
Ara

Hamit eline sağlık,paylaşım faydalı.
Bu arada M.T deki Emre den bahsediyorsun değilmi ?
Ara

(03-01-2011, 11:18 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Hamit eline sağlık,paylaşım faydalı.

Evet M.T deki Emre gezilerde bir kaç sefer birlikte dolaşmıştık, ondan 600 F ile ilgili çok şey öğrendim.:çiçek:
Ara

(03-01-2011, 11:22 AM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(03-01-2011, 11:18 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Hamit eline sağlık,paylaşım faydalı.

Evet M.T deki Emre gezilerde bir kaç sefer birlikte dolaşmıştık, ondan 600 F ile ilgili çok şey öğrendim.:çiçek:

Kendisi ile fuarda karşılaştık :P sen görmedin onu heralde
Ara

Güzel paylaşım.. repledim :]
:çiçek:

DijitalTurk Toplu.Biz
Keşfedebildiğin kadar özgürsün.. (VeYSeL)

(03-01-2011, 11:58 AM)emomen Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  
(03-01-2011, 11:22 AM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  

Kendisi ile fuarda karşılaştık :P sen görmedin onu heralde

aaaaaaa çok kötü yafff
(03-01-2011, 12:17 PM)veysel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Güzel paylaşım.. repledim :]
:çiçek:

Başkanım, Emrullah teşekkür ederim utandırıyorsunuz beni...:utan:
Bu arada benimde motorda yapacağım bakımlar;

1. Debriyaj Balatası
2. Motor Yağı ve Filitresi
3. Bujiler
4. Hava Filitresi (Temizleniyor)
5. Fren Balataları

Bol Bol gezmek...:çiçek:
Ara

(03-01-2011, 01:21 PM)MaRaNtZz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  1. Debriyaj Balatası
2. Motor Yağı ve Filitresi