07-25-2012, 07:21 AM
BATUM Gezisi ve Rehberi Temmuz 2011 RESİMLİ
07-25-2012, 08:13 AM
Mehmet abi eline sağlık güzel bir rapor olmuş bende son resimden sonrasını merakla bekleyenlerdenim :]
:tr::tr::tr:
07-25-2012, 09:58 AM
07-25-2012, 11:51 AM
abi çok fesatsın sen ne anladın biz sadece fotoların devamını istedik o fotonun devamını değil :) :)
07-25-2012, 01:04 PM
07-26-2012, 08:34 AM
Kesinlikle yanlış anlama var bizleri görmek istediğimiz yerin fotoları ilgilendirir Mehmet Bey...:foto:
07-29-2012, 12:25 AM
ellerıne saglık mehmet abı cok guzel resımler ınsallah bu sefer yanınızdayım iş ıle ılgılı buyuk bır problem yasanmaz ıse cunku atolye bayram seyran calısmaya dewam..:kötü:
08-22-2012, 09:40 AM
Bu bayram karadeniz turu yaparken Batum'a geçtim ve bir tam gün kaldım. Ben bir iki ilginç ilave yapayım. Gürcistanda kendi içinde 3 özerk cumhuriyet barındırıyor. Batum aslında Acara özerk cumhuriyetinin başkenti gibi bir konumda. Yani Batuma girdiğinizde bir devlet içinde devlete giriş yapıyorsunuz. Fakat tüm dış işler tabiki Gürcistan merkezi yönetiminde.
Kapı girişindeki heykel gibi şey bir ucube değil sayın Kutay tamamına bakarsanız bir şilep yada benzeri deniz aracı. Çünkü Batumi tarihler boyunca bir liman ve deniz taşımacılığı merkezi olmuş. :P
Ben doğrusu Batum şehir yaşamını görünce hüzünlendim. Rusyanın dağılmasından sonra oluşan tüm topluluklarda benzer durum var. İnsanlar kapitalist sisteme alışamamış parasız işsiz güçsüz ve ne yazıkki onursuzca yaşamaya başlıyorlar. Bir dönem Doğu Karadenizde durum malumdu ve Rus kadınları bölgede büyük facialar yaşanmasına sebep oldu. Geçişlerin 1tl olması ve pasaport kalkmasıylada şimdi aynı durum Batum içinde devam ediyormuş ve ne yazıkki cezaevleri Türklerle doluymuş. Batum yönetimi ne yazıkki para aktığı için şu an için bir çok şeye göz yumuyor gibi fakat 1Tl olayının kalkması ve eski sisteme geçme ihtimalide düşünülüyormuş.
Kısaca Batum Lasvegas olma yolunda ve büyük otel gazino patronları yatırımlar yapıyorlar. Dev gibi otel, gazino ve kumarhaneler açılmakta.
Özetle Motosiklet festivali ve tabiki festival havası konu dışında olmak kaydıyla onca yolu sürüp görülecek çok ilginç bir yer değil. Özellikle eski mahalleler ve bölgeler varki girmeye korkarsınız ve daral gelir.
Kapı girişindeki heykel gibi şey bir ucube değil sayın Kutay tamamına bakarsanız bir şilep yada benzeri deniz aracı. Çünkü Batumi tarihler boyunca bir liman ve deniz taşımacılığı merkezi olmuş. :P
Ben doğrusu Batum şehir yaşamını görünce hüzünlendim. Rusyanın dağılmasından sonra oluşan tüm topluluklarda benzer durum var. İnsanlar kapitalist sisteme alışamamış parasız işsiz güçsüz ve ne yazıkki onursuzca yaşamaya başlıyorlar. Bir dönem Doğu Karadenizde durum malumdu ve Rus kadınları bölgede büyük facialar yaşanmasına sebep oldu. Geçişlerin 1tl olması ve pasaport kalkmasıylada şimdi aynı durum Batum içinde devam ediyormuş ve ne yazıkki cezaevleri Türklerle doluymuş. Batum yönetimi ne yazıkki para aktığı için şu an için bir çok şeye göz yumuyor gibi fakat 1Tl olayının kalkması ve eski sisteme geçme ihtimalide düşünülüyormuş.
Kısaca Batum Lasvegas olma yolunda ve büyük otel gazino patronları yatırımlar yapıyorlar. Dev gibi otel, gazino ve kumarhaneler açılmakta.
Özetle Motosiklet festivali ve tabiki festival havası konu dışında olmak kaydıyla onca yolu sürüp görülecek çok ilginç bir yer değil. Özellikle eski mahalleler ve bölgeler varki girmeye korkarsınız ve daral gelir.
08-22-2012, 09:48 AM
eline sağlık cihan abi güzel fotolar anlatımda gayet özetleyici olmuş :tamam: bir daha batuma gitmem :]:]
12-23-2012, 10:29 PM
8.600 hit alan bu konuyu hortlatma ihtiyacı duydum
Konu başlığının misyonunu yerine getirdiğini görmek beni sevindirdi.
İlk fırsatta konu ile ilgili yeni fotolar ve bilgiler gireceğim.
Konu başlığının misyonunu yerine getirdiğini görmek beni sevindirdi.
İlk fırsatta konu ile ilgili yeni fotolar ve bilgiler gireceğim.
« Önceki Konu | Sonraki Konu »