-
AMATÖR DENİZCİ BELGESİ
Forum: Genel Muhabbet
Son Yorum: VeYSeL
11-07-2022, 05:55 PM
» Yorumlar: 3
» Okunma: 953 -
Üye Rozetleri
11-04-2022, 09:20 AM
» Yorumlar: 23
» Okunma: 4,587 -
ZONGULDAK YOLCUSU KALMASI...
Forum: Kişisel Raporlar
11-04-2022, 07:51 AM
» Yorumlar: 7
» Okunma: 1,140 -
Benzine zammmmm
11-03-2022, 11:38 AM
» Yorumlar: 17
» Okunma: 7,978 -
Mini IRONBUTT (Eskişehir'...
Forum: Kişisel Raporlar
Son Yorum: doctor
10-04-2021, 01:44 PM
» Okunma: 818 -
GMK Whatsapp ACİL ve gidi...
Forum: Moto Kafe
Son Yorum: EmreGndZ
05-21-2021, 07:14 AM
» Yorumlar: 323
» Okunma: 91,017 -
Yardım
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Barış
05-06-2021, 07:42 AM
» Okunma: 3,291 -
Square Tin Containers Wit...
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Lindajeon
04-13-2021, 07:17 AM
» Yorumlar: 0
» Okunma: 1,502 -
İndirimli Ürünler
Forum: Market
Son Yorum: MuratD
03-10-2021, 07:38 AM
» Yorumlar: 11
» Okunma: 3,112 -
Excell sayfalarını birleş...
Forum: Dökümanlar
Son Yorum: ahmetyildirim
02-07-2021, 12:32 PM
» Yorumlar: 10
» Okunma: 6,073
- Toplam Yorumlar:77,037
- Toplam Konular:4,172
- Toplam Üyeler:1,635
- Son Üye:Rukiye Ünal
Değerli GMK ailesi benim tatil yarın sabah başlıyor ve bunun için erken erken yazayım dedim. Hepinize hayırlı, bereketli, neşeli ve sağlıklı bayramlar diliyorum.
Tatilde motosikletle yollara çıkacak olanlar lütfen keyifle dikkatli yol alsınlar ve bizleri sevdiklerini üzmesinler.
Özellikle Karadeniz ekibi size diyorum Seyfoya dikkat edin. Atilla beyi kollayın, saçma sapan yollara sokmayın yeni motoru. Herkes sağ tek parça düzgün gitsin gelsin inşallah.
Tatil dönüşüde hemen toparlanıp bir şeyler yapalım çünkü sanırım çok özledik beraber yol almayı ve kamp yapmayı.
Haydi sağlıcakla. :bye:
Arkadaşlar,
Mümin' i dün gece vatani görevini yapmak üzere Kastamonuya yolcu ettik...
İki attık bir tuttuk : ))
Allah hayırlı teskereler nasip etsin ...
Tez zamanda aramıza döner inşallah...
3 adet güzel simulatör.
Fotoğrafı çekmekden önce değerleri uygulayın ve sonucu görün tabi hatalarıda.
http://camerasim.com/camera-simulator/
http://www.dryreading.com/camera/
http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/
Alıntı:Ayrıca şunları yapmayın
1. Kullanılan Kameraya ve Ekipmanlara Saygısızlık Etmek
2. Başka Bir Fotoğrafçıyı Kullandığı Kamera ve Ekipman Yüzünden Yargılamak
3. Kameranın Hazır Modlarına Çok Güvenmek
4. Başkalarının Çalışmalarını Birebir Kopyalamak
5. Fotoğrafları Tamamen Kendine Saklamak
6. Yardım İstemekten Çekinmek
7. Herşeyi Bildiğini Zannetmek ve Öğrenmeyi Bırakmak
Merhaba arkadaşlar,
Yakın bir arkadaşımız için acil kan ihtiyacı bulunmaktadır, AB RH + kan gurubunda olan ve kan verebilecek durumda olan arkadaşlarımızın Emrullah Mendi ile iletişim kurmasını rica ederiz.
İletişim tel: 0545 924 19 02
İyi günler arkadaşlar.Kiracı olarak oturduğum kristal cam bloklarında doğalgaz dönüşümü yapılmakta ve benim daireme doğalgaz hattı çekilmesi gerekiyor.
tanıdığı doğalgaz tesisatı yapan varsa yardımcı olmanızı istiyorum.
Saygılar.
Bu gün konumuz BEYAZ DENGESİ arkadaşlar. Bununla ilgili webde bolca bilgi var fakat bazıları o kadar detay ve ileri teknik bilgiye giriyorki sıkılıyorsun yada okumaktan vaz geçiyorsun.
Şimcik kullandığımız digital makinelerin çoğunda beyaz dengesi (White Balance) ile ilgili bir menü var ve çoğuda eminim otomatik durumda. Fakat kişisel tecrübelerimdende söyleyebilirimki makineler bu modda hata yapabiliyorlar.

Fotoğraftaki benim Sony Alpha'nın ilgili menüsü. Aşağı doğru Gün ışığı, tungsten, bulutlu, floresan vs. gidiyor ayarlar. Burada size ilk önerim ortam ışığına göre seçimi yapın ve uygulayın. Bu çok daha gerçeğe uygun renk tonları verecektir. Özellikle evde sarı ampul ve floresan ışığında yada dışarıda da olabilir ve flaş ile otomatik modlar çok doğru tonlama yapamıyorlar.
Benim asıl önerim ortam ışık sıcaklığına göre makineyi setaplamak.

Aynı menüde daha aşağılarda Custom diye bir bölüm var. Basınca aynen şunu diyor. Noktasal ölçüm kullanarak deklanşöre basın ve kalibre edin. Fakat genel kullanım şudur. Bir A4 beyaz kağıt yada gri kart alınır tüm kadrajı kaplayacak şekilde kadrajlanır ve deklanşöre basılır. Burada noktasal ölçümde önemli değil. Merkez ağırlıklı yada genel pozlada kullanılabilir yeterki tüm kadraj beyaz yada gri olsun.
Bunu yapınca makine size ölçtüğü sıcaklığı kelvin cinsinden gösterir ve kendini kalibre eder. Şimdi ortamdaki karmaşık ışığı daha iyi hesaplamış olduk ve daha doğal bir ile çekim yapabiliriz.

Kağıtla falan uğraşma derseniz, o zaman çekim yapacağınız ortama çevirin objektifi ve yine basın bir kere deklanşöre ve o değeri kayıt edin makineye.
Şimdi bir örnek yapalım.
Benim eczanede şu an 4 kuvvetli sarı ışık floresan ve bolca camdan gelen gün ışığı var. Yani biraz karışık bir ışık ve bir kaç farklı modda çekim yapıyorum ve farkları sizde görün.
Bu auto mod

Bu gün ışığı ayarında

Bu tungsten ayarı

Buda ortama göre kalibre edilmiş çekim

Birde Fotoşop yada Pikasada yapabileceğiniz hile yada son düzeltme var. Çekeceğiniz nesne yanına bir beyaz kağıt koyun yada buna imkan yoksa nesne etrafında bayaz bir şeyler varsa onu aklınızda tutun. Picasada fotoyu açın ve renk atmasını gider aracını kullanın. Oradaki damlalığa benzeyen ikonu tıklayın sonra fotoğraftaki o beyaz zemine tıklayın. Program otomatik olarak o tıkladığınız beyaza göre tonlamayı halledecektir.

İlk foto hatalı renk tonlarını içeriyor çünkü tam sarı lamba altında çekildi. Fakat pikasa işi hallediyor.
Doğru renk ısısı fotoğrafa çok şey katabilir yada alabilir. Bazen isteyerekte renkleri saptırıp yaratıcı bişiler ortaya koyabilirsiniz. Artık size kalmış.
:çiçek:

Toprak Razgatlıoğlu'ndan bir başarı daha
Türkiye'de genç yaşında motor sporlarında başarılı sonuçlara imza atan Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha R6 Dunlop Kupası’nda üçüncü olarak yeni bir başarıya daha imza attı.
Yamaha R6 Dunlop Kupası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden Toprak Razgatlıoğlu, Schleiz’de koşulan (3,805 km) 6. ayak yarışında üçüncü oldu.
Almanya'da düzenlenen dünyanın en eski motosiklet yarışlarından olan Yamaha R6-Dunlop Kupası’nın 6. Ayak yarışına 4. sıradan start alan genç yarışçımız, 15 tur sonunda damalı bayrağı üçüncü sırada gördü.
Kenan Sofuoğlu gibi efasanevi şampiyonların motosiklet kariyerlerine başladıkları Yamaha R6-Dunlop Kupası’nda 16 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu bu sene üçüncü podyumunu görerek bayrağımızı dalgalandırdı.
Yamaha R6 Dunlop Kupası’nda Toprak Razgatlıoğlu, 67 puanla 5. sıradaki yerini korudu.
Kaynak: Ajansspor

Kadın motosikletçiler, pistlerin tozunu attırıyor
Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın kadın sporcuları Nazlıcan Aydın (18) ve Efnan Valimaki (13), yarışlarda elde ettikleri derecelerle erkek rakiplerini zorluyor.
Türkiye Süpermoto Şampiyonası 3. ayak yarışlarında Süpermoto 3 kategorisinde 3'üncü olan Aydın, AA muhabirine kadınların da motor sporlarında başarılı olabileceğini söyledi.
Motor sporlarıyla küçük yaşlarda tanıştığını belirten Aydın, ''5 yaşımdan beri motosiklet kullanıyorum. Ailemde bir motosiklet sevgisi vardı zaten. Ben de bundan etkilendim ve motosiklet kullanmaya başladım. Küçük yaşlardan itibaren yarışlara katılıyorum, bu şekilde iyi bir ilerleme kaydettim'' dedi.
Motosiklet kullanmanın kendisi için doğal bir uğraş haline geldiğini ifade eden Aydın, ''Motosiklet kullanmak, benim için yürümek kadar doğal bir uğraş haline geldi. Kullanmadığım zamanlar motosikleti özlüyorum, sürekli motosiklet kullanıyorum'' diye konuştu.
-''Çalışan kadın, daha başarılı olabilir''-
Aydın, motor sporlarının heyecan verici olduğuna işaret ederek, ''Motosiklet gerçekten çok heyecan verici bir spor. Yarışlarda büyük heyecan yaşıyorum. Bu sporu yapmamdaki en büyük etkenlerden biri de bu zaten. Müthiş bir heyecan yaşatıyor sizlere. Tabii yarışlarda dereceye girince de büyük mutluluk yaşıyorsunuz. Yani her haliyle iyi bir spor. Tüm arkadaşlarıma bu sporu tavsiye ediyorum'' ifadelerini kullandı.
Türkiye genelinde yalnızca 2 kadın sporcunun yarışlara katıldığına dikkati çeken Aydın, daha fazla kadın sporcunun yarışlara katılması gerektiğini dile getirdi.
Kadınların da erkekler gibi motosiklet kullanabileceğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:
''Burada bir kadının erkekler gibi hız yapabileceğini gösteriyorum. Diğer kadınlar da yarışmalara katılarak benim yaptığımı yapabilir. Kadınlar, erkeklerden daha da iyi motosiklet kullanabilir, yeter ki istesin. Burada önemli olan kadınların bu spora yönelmesidir. Kas gücü gerektiren bir spor. Buna rağmen çalışan kadın, daha başarılı olabilir. Mesela ben kategorimde yarışan erkekleri geçerek 1'inci sıraya yerleştim. Burada önemli olan çalışmak ve istemek.''
-''Kadınların motosiklete özendirilmesi gerekiyor''-
85 cc kategorisinde yarışan Valimaki de kadınların motor sporlarına özendirilmesi gerektiğini anlattı.
Babasından etkilenerek motosiklet kullanmaya başladığını belirten Valimaki, tanıştığı başarılı motosikletçi Şakir Şenkalaycı aracılığıyla yarışlara katılmaya başladığını söyledi.
Valimaki, çeşitli dereceler elde ettiğini ifade ederek, ''Süpermoto yarışlarında geçen sezon iyi dereceler yapmıştım fakat yaşadığım sakatlık nedeniyle bir süre ara vermek durumunda kaldım. Türkiye 3'üncülüğü derecem var. İnşallah daha iyi dereceler yapacağım'' dedi.
''Motosiklet artık benim için bir tutku haline geldi'' diyen Valimaki, ''Yani kullanmadığım zamanlar bir şeyler ters gibi geliyor bana. Okulda falan da büyük bir ilgi çekiyorum. Yaşıtlarım arasında motosiklet kullanıcısı sadece benim. Bu da beni ayrıcalıklı bir yere koyuyor'' şeklinde konuştu.
Valimaki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Kadınların motosiklet kullanmaya özendirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde kadın sporcu sayısını artırabiliriz. Önümüzdeki yıllarda kadın sporcu sayısının artacağına inanıyorum. Gerçekten çok güzel bir spor bu. Bu sporda kadın ya da erkek ayrımı yok. Hızı seven herkes yapabilir. O yüzden kadınların da en az erkekler kadar bu sporu yapması gerekiyor. Çalışan bir kadın erkeklerden daha iyi motosiklet kullanabilir. Kadınlar bence daha esnek olduğu için avantaj sahibi. Bu avantajı kullandıklarında yarışlarda daha iyi konumlara da gelebilir.''
Kaynak: AA
Güngör DOĞAN Abimizin '' Rüya'' sı bugün gerçek oldu !
Kendisine ve eşine geçmiş olsun diyor, en küçük üyemiz Rüya Bebeğe sağlık sıhhat dolu uzun bir ömür diliyoruz.....
Arkadaşlar bir süredir ufak tefek fakat kaliteden taviz vermeyen bir makine araştırması içindeydim. Leica'ya çok bakındım fakat fiyatı hep yüksek oldu. Panasonic ise aynısını piyasaya çıkarttı fakat oda 1500tl den aşağı inmedi bir süredir. Neyse sonunda Vatan Comp. indirim yapmış bazı kartlara ve 1100tl ye elime geçti. Lens Leica'nın en iyi lensi. Sensörü, menüler HD kayıt, f2, 24-120mm aralık, manuel tüm ayarları ile resmen prof. bir makine gibi. tavsiye ederim.

1800tl.

Şuan 1100-1300 arası