-
AMATÖR DENİZCİ BELGESİ
Forum: Genel Muhabbet
Son Yorum: VeYSeL
11-07-2022, 05:55 PM
» Yorumlar: 3
» Okunma: 954 -
Üye Rozetleri
11-04-2022, 09:20 AM
» Yorumlar: 23
» Okunma: 4,593 -
ZONGULDAK YOLCUSU KALMASI...
Forum: Kişisel Raporlar
11-04-2022, 07:51 AM
» Yorumlar: 7
» Okunma: 1,145 -
Benzine zammmmm
11-03-2022, 11:38 AM
» Yorumlar: 17
» Okunma: 7,988 -
Mini IRONBUTT (Eskişehir'...
Forum: Kişisel Raporlar
Son Yorum: doctor
10-04-2021, 01:44 PM
» Okunma: 822 -
GMK Whatsapp ACİL ve gidi...
Forum: Moto Kafe
Son Yorum: EmreGndZ
05-21-2021, 07:14 AM
» Yorumlar: 323
» Okunma: 91,153 -
Yardım
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Barış
05-06-2021, 07:42 AM
» Okunma: 3,293 -
Square Tin Containers Wit...
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Lindajeon
04-13-2021, 07:17 AM
» Yorumlar: 0
» Okunma: 1,502 -
İndirimli Ürünler
Forum: Market
Son Yorum: MuratD
03-10-2021, 07:38 AM
» Yorumlar: 11
» Okunma: 3,121 -
Excell sayfalarını birleş...
Forum: Dökümanlar
Son Yorum: ahmetyildirim
02-07-2021, 12:32 PM
» Yorumlar: 10
» Okunma: 6,073
- Toplam Yorumlar:77,037
- Toplam Konular:4,172
- Toplam Üyeler:1,635
- Son Üye:Rukiye Ünal
Havanın güzelliğini fırsat bilip arazi yapalım dedik..
Organizasyona göre plan yaptığımız için iyi organize olamadık. Diğer Kroscular yançizselerde Selimle beraber Denizliden girip Behlül ile buluştukdan sonra arazinin tadını çıkarttık..
Diğer gezilerden farklı olarak bu seferki güzergah Denizli barajından başlayıp Gebzenin en son köyü olan Tepemanayır köyüne kadar uzandı. Dönüşte ise Yaka köyünden araziye girip zorlu çıkışdan orman yollarını kullanarak tekrar barajın yanına döndük. Ara ara asfaltı kullansakda her fırsatta araziye daldık.
Çok keyifli bir geziydi. Kaçıran arkadaşları birdahakine mutlaka bekliyorum.. (:
İşte fırsat buldukça sizler için çektiğim bazı kareler..
Denizli köyü standart erzak alışverişi.

Araziye giriyoruz ve ilk küçük derecik ile buluşuyoruz.
Yazın burda su neredeyse akmıyor..

Devam ediyoruz.. Arazi oldukça sulak yan yan gidiyoruz (:

İlk mola Behlül karşı tepeden bizi görmüş bağırıp duruyor..

Doğa yeniden canlanıyor. Çiçekler açmış etraf sarı, mor ve beyaz çiçeklerle dolu..

Ve deli çocuk Behlülle buluşuyoruz.. (:

Benim çok ilgimi çeken Behlülünde buraya tam olarak neden geldiğini bilmediği bir tankın yanına gidiyoruz. Aslında hep yanından geçmişiz ama Behlül sayesinde fark ettik..

Ana iskeletten başka birşey kalmamış onu bile oksijenle kesmeyi denemişler ama astarı yüzünü geçicek diye bırakmışlar sanırım..(çok şükür)

Ve Tepemanayır yolundayız.. Uyduk Behlüle gidiyoz bataklığa.. (:

Yeni kros modası dolgu teker.. :P

Tepemanayır tarafları.. Neredeyse Şileye geldik.. (:

Tepemanayır deresi kuş bakışı..

Ve Tepemanayır deresi kenarındayız. Derenin hemen sol tarafındaki küçük şelaleyle burası güzel bir kamp mekanı olabilir..

Ve Tepemanayır etrafından bilmediğimiz bir yoldan giderken kaybolduk kendimizi tekrar çıkayamayacağımız bir yamanın aşağısında bulduk..
Ormanda kaybolmak daha farklı bir kefiymiş..

Karşı soldaki tepeden kaybolup dereye indikten sonra sonunda bir çıkış yoldu bulup karşıya tırmandık.. Artık yolu bulmak kolay..

Çok yol yaptık bir yorgunluk çayı içip Behlülle ayrılıyoruz.. O eve gidiyor biz tekrar araziye dalıyoruz..

Zorlu tırmanışın zafer tepesi.. Okadar yolun üstüne bu tırmanış bizi kendimize getiriyor..

Tosunlar araziye uyum sağladı. Çamur girmedik yeri kaldımadı artık.. (:

Başladığımız yere geri döndük.. Saat bihayli geç oldu, yorulduk ve acıktık..

Ön diskler için aldığım brenta marka fren balataları.

Söktüğüm sol ön kaliper içi ve eski balatalarının görünümü

Ön frenlerin Çift piston kaliper yuvaları.

Çıkardığım fren balatalarının yenisine göre aşınmışlığı.

Pistonlara parmaklarımla bastırarak geri gitmelerini sağlıyorum. Bu işlemi yapmadan önce hava alma tapasını biraz gevşetmemiz gerekiyor.

Balatanın bir tanesini yuvasına oturtuyorum.

İkinci balatayıda yuvasına oturtuyorum.

Parmaklarımla ittirmeme rağmen pistonların tam geri gitmesini sağlayamadım parmaklarım ACIDI :]:]:] Balatarın ikisini taktıktan sonra tornavida yardımıyla biraz daha ittirerek pistonların geri gitmelerini sağladım.

Fren balatarın arasını açtırarak, diske yerleştiriyoruz.

Söktüğüm civataları, Her derde deva olduğunu paylaştığımız bir forumda WD40'lıyorum. Mümin senin paylaşımını bir kez daha anıyorum :tamam:

Civatalarını yerine taktıkmı ve havasını aldıkmı sol balata değişim işlemi tamamlanmış olacak :tamam:

Öncelikle pazar günkü gezinin iptal olmasına bir üzüldüm bir üzüldüm bilemezsiniz neyapalım başka haftalara diyoruz.Tavsiylerinizi almak istediğim bir konu var yine bi kaç gündür motorsiklet pantolonlarına bakıyorum fakat karar veremedim birinin iyi dediğine öteki kötü diyor haliyle kararsız kaldım Kullanıcılar hangilerini önerebilirler.
Arkadaşlar, anatemasını hayat felsefesi yaptığım , çok sevdiğim bir fıkrayı paylaşmak istedim : ))
Bir papağanla bir eşşek uçakta yolculuk yapıyorlarmış.
Papağan düğmeye basmış hostes gelmiş.
-Buyrun efendim.
Papağan;
-Hiiç ibnelik olsun diye bastım. : ))
Hostes geri gitmiş bi müddet sonra papağan yine düğmeye basmış, hostes gelmiş
-Buyrun efendim.
Papağan ;
-Hiiç ibnelik olsun diye : )) demiş.
Bunu gören eşşek de.
Aynısı bende yapacam demiş. Düğmeye basmış. hostes gelmiş.
-Buyrun efendim.
Eşşek ;
-Hiiç ibnelik olsun diye yaptıııımm : )) demiş.
Hostes sinirlenmiş direk pilota gidip,
-Uçakta papağanla eşşek var ibnelik yapıyorlar demiş.
Pilot ;
-At ikisini de aşşağıya.
Hostes gelip papağanla eşşeği aşşağıya atmış.
Papağan uçuyor söyle bi kafasını kaldırıp bakmış eşşek büyük bir hızla
- aşşağıya doğru düşerken ;
-eee ben ne yapacam şimdi ?
- uçmasını bilmiyorsun niye ibnelik yapıyorsun.. ???
Arkadaşlar motorumu satıyorum.motor Hakkında bir şey yazmacağım.Temizliğini Biliyorsunuz.GMK ya özel fiyat olacak.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-mo...358/detay/
Safranbolu gezim esnasında tarihi değerini öğrendiğim Zafranbolu Uçağı ve hikayesi ;

Kurtuluş savaşı esnasında Safranbolu halkı para toplayıp BREGUET 19 modeli keşif uçağı alıyor ve Hava kuvvetlerine teslim ediyor.İşte bu uçağın anısına Milli Savunma Bakanlığı tarafından Safranbolu ya hediye edilen DORNİER–28 modeli uçak şimdi Safranbolu da eski çarşıya hakim tepede sergileniyor.
Ailemle beraber yaptığım bu gezide tesadüfen motorcu dostu Kayra Otelde konakladık. Otelin sahibi Yılmaz Bey, kendisi de bir Harleyci 6 odalı konağın alt kısmını Rock Cafe olarak tasarlamış. Öğrendikki pek çok motosiklet grubu buraya gezi düzenliyormuş. Hangi grupların geldiğini girişteki cam kapının üzerindeki stickerlardan görmek mümkün.

Bu da Kayra Otelin incelemek isteyenler için linki ---->
http://www.kayrabutikhotel.com/
01 Ocak 2013 itibariyle Köprü ve Otoyol Geçişlerinde KGS sisteminin tamamen kaldırılacak olması nedeniyle motosikletlere uygulanan indirimli tarife ortadan kaldırılacaktır. Trafikte kapladığı alan, yollarda yarattığı aşınma, yarattığı trafik ve atık gaz emisyonu diğer taşıtlardan çok çok daha az olmasına rağmen, diğer taşıtlarla aynı kefeye koyularak aynı bedel üzerinden ücretlendirilmesi adalet ilkesi ile uyuşmamaktadır. Bir çok Avrupa ülkesinde motosiklet kullanımınn özendirilmesi amacıyla otoyol geçişleri tamamen ücretsiz veya cüzi bir bedel ile fiyatlandırılırken ülkemizde zaten yetersiz olan indirim oranın tamamen ortadan kaldırılacak olması gerçekten rahatsız edicidir. İlgili kurumun bu durumu değerlendirmesi ve gerekli düzenlemeyi yapması kamu vicdanının rahatlatılması anlamında önem taşımaktadır.
Şimdi bu linke tıkla ve imzanı sende at------->
http://www.change.org/tr/kampanyalar/k%C...irmaportal
Herkese iyi akşamlar,
Yarın ehliyet almak için sürücü kursuna sağlık raporu götürmem gerekiyor öğrendiğim kadarıyla da sağlık ocakları vermiyormuş (Sağ olsun sürücü kursuda hiç yardımcı olmadı) sizin sağlık raporunu aldığınız yerler neresiydi....?
Arkadaşlar sıfır kutuda hiç kullanılmamış BlackBerry Torch 9800 var elimde , ben BB kullanamadığım için satıyorum.
Bundan önceki Torch 9800 cihaz durduk yere kapanıyordu garantiye gitti ve yenisini verdiler. Bende gelen yeni cihazı satıyorum ilgilenen olursa yardımcı olurum.
Fiyat 700 tl.
Piyasada değeri 1000-1100 tl'dir.
http://www.teknosa.com/urunler/125070671...lefon-av#f