Son Aktiviteler

Forum İstatistikleri
  • Toplam Yorumlar:77,037
  • Toplam Konular:4,172
  • Toplam Üyeler:1,635
  • Son Üye:Rukiye Ünal

Yazar: ferhat seyhan
06-06-2012, 11:54 AM
Forum: Genel Muhabbet
- Yorumlar (6)

tekrar merhaba.. hayli zamandan sonra geri döndüm.. drag ı aldım hatta geçen cuma yola çıkıp amasya yapıp salı döndüm.. inanılmaz dı.. en yakın zamanda bir arada olmak dieğiyle.. selamlar..

Bu konuyu yazdır

Yazar: motoriz gezgin
06-05-2012, 07:18 PM
Forum: Kişisel Raporlar
- Yorumlar (10)

izmir selçuktan başterziler gurupa ait vitello motor ile türkiye gezilerime başladım,kendi vitello motorumun adres bilgileri uzak olduğundan teslim edilmedi,samsun festivaline yetişmek için,şirketin test motoruyla başladım,samsun festival dönüşü gemlikten pilaka işlerimi haledip tekrar izmire geldiğimde,izmir vitello motordan kendime tahsis edilen motorumu alıp kuşadası festivaline geçicem,işte izmir gaziemirde vitello motordan bikaç kare
di-J9EA.jpg
di-A8UM.jpg
di-YR8T.jpg
di-0DL7.jpg
di-S2LD.jpg
di-YVQH.jpg
di-9ILF.jpg
di-5726.jpg
di-BVGB.jpg
di-G9L4.jpg
barış tok kardeşim almanyadan yarışlardan geldi ayağının tozuyla öncam siperliği elleriyel taktı
arka çantayıda takıcaktı ama aparat olmadığı için takamadık,yardımları ve ikramları için çok teşekkürler kendisine.
di-7UN9.jpg
di-O76V.jpg

bu sabah izmirden mahmut çakal dostumun evindewn kaltım ve başladım yola samsuna doğru

di-GGHS.jpg
di-WYTX.jpg
di-SXOO.jpg
di-OZH4.jpg
vitellodan çıktığımda motor 58 km idi izmir içinde biraz dolaştıktan sonra salihliye geldiğimde 150 km oldu
di-0WF7.jpg
di-EOHE.jpg
di-S6PQ.jpg
reklam kokan hareketler bunlar:))))
di-Z903.jpg
di-O4D0.jpg
ve geldim salihlide hüdaverdi kardeşin yanına salihli motorkulüpten,çantayı arkamda taşıyordum izmirden beri
di-P7JD.jpg
rica ettim kendisinden el attı hemen duruma demirciye gittik çantanın altına destek yapmak için
di-J1TU.jpg
beklerken karnım acıktı köfte ekmek iyi geldi
di-TKNX.jpg
di-0RSN.jpg
ben yemek yerken demirci metin usta ve hüdaverdi bitirmişler çanta işini,elleri dert görmesin ustaların
di-54MN.jpg
sonra hüdaverdinin işyeri olan,bir reklam ajansına gittik motorumuza etiketimizide yapıştırdık
di-LDXC.jpg
fenada olamamış hani
di-W58Y.jpg
buda bitmiş hali şimdi yol yapılır artık
di-4FEX.jpg
ayrılşık zamanı geldi,hüdaverdi kardeşim herşey için çok teşekkürler dediğin gibi kuşadası motofestte görüşmek umuduyla.
di-6IWO.jpg
di-OPLV.jpg
salihli organizede başka bi dotu ziyaret ettim uşak yolunda,zülal kardeşime zamanı ve ikramları için gönülden teşekkürler.
di-GAG3.jpg
di-D00D.jpg
di-ELWY.jpg
di-CPG2.jpg
di-9RIU.jpg

di-NTNQ.jpg
akşam oldu konaklama zamanı 243 km geldim bugünlük yeter gerisi yarın.
di-UMK1.jpg

Bu konuyu yazdır

Yazar: GsrEra
06-04-2012, 06:39 PM
Forum: Moto Kafe
- Yorumlar (27)

YORUMSUZ ORNEK

rrrr.jpg

Bu konuyu yazdır

Yazar: efekantek
06-04-2012, 11:56 AM
Forum: Satıyorum
- Yorumlar (9)

Enduro merakımdan aldım fakat araziye, yola gitmediğim ve şehir içinde fazla geldiği için satma kararı aldım.
Vidasına kadar orjinal.Çalışmayan aksamı,problemli bir tarafı yoktur.Yüksek sesli performans egzost takılmıştır.Orjinali alan kişiye verilecektir.Ön grenajlarda çatlaklar ve çizikler vardır.Depoda birkaç ezik vardır.Orjinal stickerları üzerindedir.Makinanın şurasını yaptır diyeceğim bir masrafı yoktur.Alan binecektir !!!
Ufak bir pazarlık payı bırakıyorum..:alkış::alkış:

Makinada en ufak problem,zerre yağ kaçağı veya ses yoktur.Ayrıca anahtar değmemiştir.Km'yi makina belli ediyor.
Sinyaller japon,
Aynalar yamaha,
Jantlar D.I.D,
Far Koito...
2013e kadar muayene,
Metzeler enduro3 lastikler iyi durumda
Akü durumu iyi
Fren balataları & diskler iyi
Yağı,yağ filtresi,bujisi,hava filtresi yeni
Debriyajı iyi
Zincir iyi
Dişli sezonu çıkarır
Givi çanta demiri
Givi çanta

GmkGmkGmkGmk:+1:

Link : Sahibinden

RESİMLER...
daha detaylı resimler için : LiNK

553524_10150911449366897_865763313_n.jpg

550799_10150911450711897_572301896_96931...9671_n.jpg

553548_10150911452546897_1539682311_n.jpg

178991_10150911452801897_2028394048_n.jpg

Bu konuyu yazdır

Yazar: GsrEra
06-04-2012, 10:36 AM
Forum: Genel Muhabbet
- Yorumlar (9)

Hep kafamda olan bir konuyu araştırdım ve karşıma aşağıdaki bilgiler çıktı.
Vermek isteyen arkadaşlar varsa hep birlikte verelim.
Yalnız bana saçma gelen şey bu uygulamanın ücretli olması. Birçok insan eminim bu ücretlendirme yüzünden ilik örneği vermemiştir. Birde nerede verilebileceğine dair bilgi bulamadım.

Alıntı Yeri : http://www.losev.org.tr/v2/tr/content.asp?ctid=796

Ben Kemik İliğimi Vermek İstiyorum. Ne yapmalıyım?

Öncelikle duyarlı davranışınız ve toplumsal sorumluluğunuz için sizleri kutlarız. Biz de bu konuda sizi genişçe bilgilendirmek isteriz.

1- Kemik iliği nakli gereken lösemi hastalarımızın oranı %10 kadardır. %90’ı kemoterapi (ilaçla tedavi) ile iyileşmektedirler.

2- Kemik iliği nakli için siz verici olmadan önce bazı testler yaptırmanız gerekir. Bunun en önemlisi DOKU GRUPLARINIZIN tespit edilmesidir. Her insanın farklı olan doku gruplarına HLA denilmektedir ve 2 sınıf olarak test edilmektedir. (Class I ve Class II) Bunlar da kendi içinde sınıflara ayrılmaktadır. Bu tespit sonrası ilik bekleyen hastalarla uyumlu bulunduğu taktirde özel cihazlarla daha hassas tetkiklerle başlanacaktır. Ön testlerin maliyeti 180-200 TL kadardır. (Tıp fakültelerinde çalışılmaktadır ve test ücreti sizin tarafınızdan ödenmektedir. LÖSEV kemik iliği bankası faaliyete geçtiğinde testler ücretsiz yapılacaktır.)
Test sonucunda ortaya çıkan doku gruplarınız Kemik İliği Bilgi Bankasında saklanacak ve uygun hasta istemine kadar beklenecektir. Uygun hasta ve uygun verici karşılaştığında sizden ufak bir cerrahi işlemle kemik iliğiniz toplanacak ve lösemi hastamıza verilecektir. Bu uygunluk oranı 50 bin ile 100 binde BİR ihtimaldir. (1/50 000- 1/100 000) Yani bir hasta için 100 bin kişi taranacaktır. Bunun da toplam maliyeti yirmi milyon TL’dir.

Türkiye’de bir an önce çok kapsamlı bir kemik iliği bankası kurulmalıdır. Bu amaçla, kendi kendini finanse eden bir kaynak yaratılmalı yada güçlü bir sponsor bulunmalıdır. Burada LÖSEV gibi güvenilir ve konunun hâkimi olan bir Sivil toplum Kuruluşuna yetki verilmelidir. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanlığı çıkardığı yönetmeliklerle bu yetkiyi sadece iki adet tıp fakültesine vermiştir. Bu tıp fakültelerinde kurulmuş olan kemik iliği bankaları tüm iyi niyetli çabalara ve niyetlere rağmen kalıcı ve kesin çözüm olamamaktadırlar
Ayrıca daha önemli bir sorun da ülkemizdeki ilik nakili yapacak olan merkezlerin yok denecek kadar az olmasıdır. Maalesef uygun ilik vericisi olduğu halde yapacak nakil merkezi bulunamadığı için ölen lösemili çocuklarımızın sayısı korkunçtur.

Biz LÖSEV olarak benzer bir çalışmayı hayata geçirmek üzere gerekli hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. İnternet sitemizde ayrıntılarını görmüş olduğunuzu düşündüğümüz LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR KENTİ, Sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Avrupa’nın da en gelişmiş kemik iliği nakil ünitesini barındıracaktır. Bu kent, hem lösemili çocuklarımızın tedavisine, hemçocuklarımızın ve ailelerimizin sosyal sorunlarının çözümüne hem de kemik iliği nakli gibi çok önemli bir sorunun da KALICI OLARAK çözülmesine hizmet edecektir. Kemik iliği nakil ünitesi süreklilik içeren bir KEMİK İLİĞİ BANKASI’nı da içerecektir. Bu konuyla ilgili eğer isterseniz internet sitemizde daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sizleri de, bu konuda aydınlatarak bizlere destek olan bir LÖSEV gönüllüsü olarak yanımızda görmeyi arzu ettiğimizi belirtir,

Bu konuyu yazdır

Yazar: Cihan
06-04-2012, 05:23 AM
- Yorumlar (22)

Bir grup tayfa pazar gezmesi yapmış ben nöbetçi eczaneyken. Hainler :ateş:

556564_10150936204069321_805692502_n.jpg

Neyse bu hafta sonu Bolu tarafları pırıl pırıl hava veriyor telafi edeceğimdir. :çiçek:

Bu konuyu yazdır

Yazar: motoriz gezgin
06-02-2012, 11:57 AM
Forum: Kişisel Raporlar
- Yorumlar (1)

sabah izmrden başlşadım festival yoluna,kuşadası,söke ve akkaya yoluyla didime ulaştım,ilk gece çadır kurmadım,salih abimin miletos otelde ayırdığı odada konakladım,kendisine bu jesti için teşekkürlerimi borç bilirim,festival alanına yarın geçicem resimlerin devamınıda yarından sonra eklicem

IMG1276A.jpg
IMG1274A.jpg
IMG1273A.jpg
IMG1272A.jpg

didim vitollave beko beyisi mustafa beye ikramları ve tatlı sohbetleri için teşekkürler

IMG1282A.jpg
IMG1283A.jpg

ve festival lanından ilk görüntüler,misafirler yavaş yavaş gelmeye başladılar,tekerlerine sağlık,bugün akşama doğruda gelenler olur yarına herkes burda olur sanırım.şimdilik sakin ve neşeli geçiyor didim motofest,salih başkan ve ekibi herşey kusursuz olsun diye olağan üstü efor sergiliyorlar,didim belediyesinide unutmamak gerekir bu etkinlikte,her alanda hissetiriyorlar kendilerini,fen işleri ve zabıta görevlilleri harıl harıl festival alanında görevlerinin başındalar,didim belediyesi ve çalışanlarına sonsuz teşekkürler tüm misafirler adına.
IMG1284A.jpg
IMG1285A.jpg
IMG1286A.jpg
IMG1287A.jpg
IMG1288A.jpg
IMG1289A.jpg
IMG1290A.jpg
IMG1291A.jpg

izbırkanlardan bhaşkan akında geldi hoşgeldi didim motofeste
IMG1292A.jpg
IMG1293A.jpg
IMG1294A.jpg
IMG1295A.jpg
IMG1296A.jpg
IMG1297A.jpg
IMG1298A.jpg
IMG1299A.jpg
IMG1300A.jpg
IMG1301A.jpg

cuma sabahı karma arkadaşlarla birlikte sabah kahvaltısındayız
IMG1302A.jpg

didime geldiğimde motor çalışamdı,startör,buji değişti sorun onlardaymış,belediye görevlileri sağolsunlar servisae kadar çektiler motoru,didim belediyesine motorumdaki destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.
IMG1303A.jpg
IMG1304A.jpg
didim usta motordan mahir ustaya motoruma v erdiği emek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim hayırlıu işler usatcım kolay gelsin.

IMG1305A.jpg
IMG1306A.jpg
mersin motordan suna hanım ve eşide tefriş etmişler mersinden tekerlerine sağlık
IMG1307A.jpg
IMG1308A.jpg
IMG1309A.jpg
IMG1310A.jpg
IMG1311A.jpg
IMG1312A.jpg
IMG1313A.jpg
izmot başkanı akın zorlularda ekibiyle geldi didim motofeste hoşgelmişler,renk kattılar.
IMG1314A.jpg
IMG1315A.jpg
IMG1316A.jpg
IMG1317A.jpg
IMG1318A.jpg
IMG1319A.jpg
IMG1320A.jpg
kuşadası motor kulüpten ismailk ve ayhan başkanlarda ekibiyle neşe kattılar didim motofeste.
IMG1321A.jpg
IMG1322A.jpg
IMG1323A.jpg
kuşadası,izmot ve özel adamlar başkanları bir arada festival alanında
IMG1324A.jpg
IMG1325A.jpg
IMG1326A.jpg
IMG1327A.jpg

IMG1327A.jpg
IMG1328A.jpg
IMG1329A.jpg
IMG1330A.jpg
IMG1331A.jpg
IMG1332A.jpg
IMG1333A.jpg
IMG1334A.jpg
didim emniyet müdürü sayın uğur çaylak beyde aramızdaydı bizleri ziyarete gelmiş kendisi,ayaklarına sağlık alana gelişi bizleri mutlu etti kendisiyle kısa bir sohbet etme şansımızda oldu.vitello satış sonrası hizmetler müdürü levent beyle.
IMG1335A.jpg
IMG1336A.jpg
IMG1337A.jpg
IMG1338A.jpg
IMG1339A.jpg
IMG1340A.jpg
IMG1341A.jpg
IMG1342A.jpg
IMG1343A.jpg
IMG1344A.jpg
IMG1345A.jpg
IMG1346A.jpg
IMG1347A.jpg
festivalin 3.günü komite ve özel adamlar başkanı salih arısoy abi bizleri kendi işyeri olan gazinosunda misafir etti ikarmalrı için teşekkürler başkanımıza.
IMG1348A.jpg
IMG1349A.jpg
IMG1350A.jpg
IMG1351A.jpg

Bu konuyu yazdır

Yazar: Cihan
06-02-2012, 10:44 AM
Forum: Bilgiler
- Yorumlar (22)

Bokeh nedir, nasıl yapılır, fotoğtafta bokeh ne işe yarar.
Yazın gelişi ve çiçekler böcekler yeşillerin kendisini göstermeye başlasıylada fotoğraf çekimleri hızlanacak eminim. Evet konumuz bokeh yada “bulanıklık” (Japonca anlamı bu)
Fotoğrafta vurgulamak istediğimiz objelerin arka planlanlarını renk desen ışık kontrast bakımından ne kadar iyi düzenlersek fotoğrafın genel başarısı bir o kadar iyi olur. Bizim fotoğrafta bazen hiçte istemediğimiz bulanıklığı şimdi bilerek isteyerek yapmaya çalışacağız.
Aslında iş basit fon olarak seçtiğimiz alanı mümkün olduğunca fokus dışında bırakarak bunu yapabiliriz. Peki bize ne lazım. Çok bir şey değil. 50mm yada daha uzun odaklı lensler yada bolca ışık alabilen f değeri 2,8 -1,4 gibi değerlere düşebilen optikler. Aslında elimizdeki lenslerle deneme yapmak lazım her lens ile de bu yapılabilir. Örnek 200mm 4f bir lenslede olur. 38mm 1,4 lensilede.
Önemli olan net alan derinliğini ufak tutmak ve arka planı fokus alanından mümkün olduğunca uzaklaştırmak.
Net alan derinliğini nasıl azaltırım ve arka plandan nesneyi ayırırım.
1- Odak uzaklığı büyük lensler kullanırım.
2- Küçük f (diyafram) değerleri seçerim.
3- Obje ye mümkün olduğunca yaklaşırım.
4- Obje ile arka planın arasındaki mesafeyi uzun tutarım.

Tabiki uyumlu renk ve ışıkla donanmış bokeh çok başarılı duruyor.

bokeh_fotograf_003.jpg

bokeh_fotograf_004.jpg

bokeh_fotograf_007.jpg

Özellikle portre, makro, çiçek böcek çekimlerinde yada doğa konulu fotoğraflarda çok güzel neticeler almak mümkün.

3853171267_b2bcb5becb.jpg

If_____by_IgNgRez.jpg

Özellikle arka planda birden çok büyük küçük ışık kaynakları varsa çok hoş görüntüler oluşuyor.

4272864835_f5398e6232.jpg

Bunun gibi bokeh tek başına bir güzel fotoğrafta olabilir.

Bu konuyu yazdır

Yazar: Siyahinci
06-01-2012, 01:54 PM
- Yorumlar (9)

Merhaba GMK
Aynı konuyu cbf ile ilgili forumlar da da açtım anlayan pek çıkmadı.
Uzun süre dir motorumu kullanamıyorum. Çok acil bir durum olmadığı sürece motor kapalı otoparkta yattı, durdu. Geçen pazar kardeşlerime motor kullanmasını öğrettim onun haricin de motor yine yatar durumdaydı. Vidyo yu izlemişsinizdir belki, neyse asıl konuya geleyim.

Benim sıkıntım, motorum 6000 den 11000 km arası her 1000-1500 km de 50-75 gr yağ eksiltirdi. 11000 km den sonra motor da yağ eksiltme gibi bir sıkıntı hiç yaşamadım. 1 lt koydum 1 lt aldım. Çin malı motoruma bile titizdim Hayrettin usta iyi bilir, cbf siz düşünün artık :]:]

En son motor yağını koyalı 1200 km oldu. 500 km olduğun da kontrol ettim sıkıntı yoktu. 750 km olduğun da yağ temiz eksilme yok pırıl pırıl diyebilirim 1000 km olduğun da temiz. Şimdi 1200 km oldu yağın durumu düzgün fakat debriyaj telinin olduğu yerden ve keçelerin olduğu taraftan yağ kaçırmış, aşağı yukarı 15-20gr kadar. Motor da ki yağı boşaltım yağ fazla çıktı:O1 lt koyduğum yağ 1.020 lt çıktı, artı 15-20gr kadar da fazla yağı kaçırmış bu nasıl iştir :bilmem:
Kullandığım yağ Castrol 15-40

Uzun süre dir motor yatıyor. Hayrettin ustaya gitmek farz oldu gerçe :] fakat yağ ile ilgili sıkıntı sonuçta ciddi bir problem varsa ona göre kendimi hazırlamak istiyorum :.(:.(

Bir de arka sağ sinyal camına taş gelmişti ve kırıldı. Onu değiştirmek istiyorum fakat arka taraf stop,sinyal sistemi bir bütün olduğu için komple değişmesi lazım orjinali de aşağı yukarı 100 tl dedi Hayrettin usta, (Soralı da epey oldu) düşünüyorum da 30-35tl ye çin malı alsam onun camını söksem taksam uyar mı acaba? :alkış:

Artık nasıl bir taş geldiyse :bilmem: sağ sinyalin olduğu taraftaki grenaj 1cm kadar çatlamış o bölüm de beni huylandırıyor değiştirmek istiyorum. Anes motor 100-130tl arası birşey dedi. Yada bu bölümü onarım mı yaptırsam? :kızgın:

Bu konuyu yazdır