-
AMATÖR DENİZCİ BELGESİ
Forum: Genel Muhabbet
Son Yorum: VeYSeL
11-07-2022, 05:55 PM
» Yorumlar: 3
» Okunma: 952 -
Üye Rozetleri
11-04-2022, 09:20 AM
» Yorumlar: 23
» Okunma: 4,568 -
ZONGULDAK YOLCUSU KALMASI...
Forum: Kişisel Raporlar
11-04-2022, 07:51 AM
» Yorumlar: 7
» Okunma: 1,131 -
Benzine zammmmm
11-03-2022, 11:38 AM
» Yorumlar: 17
» Okunma: 7,959 -
Mini IRONBUTT (Eskişehir'...
Forum: Kişisel Raporlar
Son Yorum: doctor
10-04-2021, 01:44 PM
» Okunma: 810 -
GMK Whatsapp ACİL ve gidi...
Forum: Moto Kafe
Son Yorum: EmreGndZ
05-21-2021, 07:14 AM
» Yorumlar: 323
» Okunma: 90,851 -
Yardım
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Barış
05-06-2021, 07:42 AM
» Okunma: 3,256 -
Square Tin Containers Wit...
Forum: Sohbet & Muhabbet
Son Yorum: Lindajeon
04-13-2021, 07:17 AM
» Yorumlar: 0
» Okunma: 1,486 -
İndirimli Ürünler
Forum: Market
Son Yorum: MuratD
03-10-2021, 07:38 AM
» Yorumlar: 11
» Okunma: 3,092 -
Excell sayfalarını birleş...
Forum: Dökümanlar
Son Yorum: ahmetyildirim
02-07-2021, 12:32 PM
» Yorumlar: 10
» Okunma: 6,064
- Toplam Yorumlar:77,037
- Toplam Konular:4,172
- Toplam Üyeler:1,635
- Son Üye:Rukiye Ünal
Arkadaşlar bir süredir televizyon araştırıyorum plazma veya lcd ikisinden birini alıcam fakat yorumlar kafamı bi hayli karıştırdı şuan kullanmakta olduğum 37" lcd hakında biraz tecrüben var, plazma tv kullanıcıları varsa aramızda plazma tv hakkında yorumlarını almak istiyorum.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUN...16112.html
http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUN...16144.html
kafamı karıştıran iki model.
Arkadaşlar bu gün bir kaynak kitapta aşağıdaki formülü gördüm.
Tekeri çeviren sonuç ivmesi(tork)= Dönen tekerin atıl kütle ivmesi x Tekerin hızı x Dödüşün açısal hızı
Bisiklet tekeri ile çoğumuz bildik jiroskobik deneyi yapmışızdır. Teker dönüş hızı ve tekerin çapı ne kadar büyükse tekeri milinden tutarak yönünü değiştirmek o kadar zorlaşır.
Eski fizik bilgilerinide acık hatırlarsak şu sonuçları çıkarıyorum.
Tekerlek çapı büyürse atıl kütle ivmesi büyür buda dönen tekerin dengesini bozmak için daha fazla güç harcamak demektir. Yani motor daha dengeli ve dönüş için daha fazla kontra basmak.
Telli ve çelik jantlarda da önemli bir fark oluyor. Telli jantta lastik ve jantın ağırlığı dönen tekerin dışında yoğunlaşıyor ve jantın merkezi daha hafif. Dolayısıyla yine tekerin dış yüzeyinde bir noktanın açısal momentumu çok daha yüksek. Buda hızlı dönen bir tekerde daha fazla kararlı yapı ve merkezkaç kuvvet yaratıyor. Sonuç yine aynı daha düşük süratlerde bile daha fazla denge bu dengeyi bozmak için daha fazla güç.
Tabi dönüş hızı zaten ne kadar fazla ise kararlılık o derece artmakta.
Benim bu formülden çıkarabildiklerim bunlar. Katkı sağlayan olursa sevinirim.
Arkadaşlar viraj alışlarda klasik yapılması gerekenler yazar kitaplarda bilirsiniz.
Hep altı çizilen şey motorun hızını dönüş başladığından çıkışa kadar sabit (dönüş boyunca) tutmaktır. Fakat bunun yanında dönüş için yatış başladığında hafif gaz vermekten bahsedilir. İlk bakışta bir paradoks gibi geliyor.
Şimdi günün sorusu şu. Hızı sabit tutmak için neden biraz gaz basılır.
Amaç imtahan falan değil. Neyi niçin yaptığımızı anlamak için biraz teknik olarak olaya yaklaşmak sadece. Görüşler geldikçe doğru ve hatalı yaptığımız şeyler ortaya çıkacak diye düşünerek böyle konular açalım diyorum.
Tabi günlük normal kullanımlar dışı sürüşler konumuz dışı.
süper motoda üstüne tanımam...kullanan arkadaşta gerçekten öttürüyo makinayı özellikle virajlarda yanlama olayı süper...
uTorrent;37745625 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
MERCEDES-BENZ
Hırsızların en çok rağbet gösterdiği bir figür. Dünyada en çok tanınan markalar arasında yerini alan Mercedes’in, üç ayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki gücünü tanımlıyor. Mercedes ambleminin mucidi Daimler.. Mercedes amblemi, dünyada en çok tanınan marka olmanın yanı sıra en çok çalınan figür olarak da ilk sırayı alıyor.
FERRARI
Hediyelik beygir. İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari’ye hediye ettiği at maskot, Ferrari’nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşu şehir Modena’yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.
SHELL
Marcus Samuel, Londra’da doğa hayranlarına denizkabukları satmak için küçük bir dükkân açtı. 1833’teki bu gelişmeden sonra, baba, dükkânında kendi işini yaparken Marcus’un oğlu, aydınlatma ve yemek pişirme için Uzakdoğu’ya gaz ihraç etme fikrini geliştirdi. 1892’de ilk tankerini tutarak 4 bin ton Rus gazyağını Singapur ve Bangkok’a teslim etti.
NIKE
Nike’ın çalışanlarından Jeff Johnson, bir gece rüyasında Yunan tanrısı Nike’ı görür. Patronu Phil Knight, ürettiği ürün için ‘Dimension 6’ adını kullanmayı düşünürken, bu rüya markanın isminin değişmesinde etkili olur. Ünlü spor mağazası Nike adını alırken, logo da 35 dolara bir öğrenciye yaptırılır.
Google, “googol” sözcüğünün üzerinde oynanılmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan “googol” sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terimdir. Google’ın bu terimi kullanması, şirketin web’deki ve dünyadaki bilgi selini organize etme misyonunu yansıtır.
BMW
Ödüllü soru: “BMW ambleminde ne görüyorsunuz?” Çoğunluğun cevabı: “ikisi mavi, ikisi de kırmızı dört adet alan” olur herhalde. Bu cevaba katılan biriyseniz, yanıtınızın biraz zayıf kaldığını kabul etmeniz gerekiyor. Çünkü amblemdeki bu dört alan, dönen bir pervaneyi simgeliyor. Adının açılımı “Bayerischen Motoren Werke” olan firma, Birinci Dünya Savaşı’nda uçak motorları üretiyordu. 1923 yılında üretilmeye başlanan R 32, markanın ilk motosikleti oldu. BMW markasına sahip ilk otomobil olan Dixi ise 1929 yılında üretilmişti. Mavi-beyaz renkli sembol 1917 yılından bu yana korunduğundan, bugüne kadar logonun sadece ayrıntılarında küçük değişimler gerçekleştirildi.
ALFA ROMEO
Alfa Romeo amblem tasarımı, İtalya'nın Milano şehri ile ülkenin soylu ailesi Visconti etrafında dönüyor. Kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti Ailesi'nin armasından alındı.
OPEL
21 Ocak 1863'te girişimce Adam Opel tarafından kuruldu. Opel, önceleri sadece dikiş makineleri ve bisiklet üretiyordu. 1899 yılında otomobil üretmeye başladı. Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor.
APPLE
Dünyaca ünlü Apple firmasının logosundaki elmanın doğuşuyla ilgili pek çok hikaye var. Bunlardan ilki şöyle:
Çocukken, yoksul bir aileden gelen Steve Jobs'un, okulda öğlen yemeği bir elmadır. Arkadaşlarının yemek çantalarında çeşit çeşit kurabiyeler, turtalar, çörekler varken onun çantasında her zaman elma vardır. California'nın Cupertino kasabasında 1 Nisan 1976'da kurulan ve dünyanın en bilinen firmaları arasına giren bilgisayar markasının hem adı hem de amblemi elmadır. Yoksullukla geçen çocukluk yılları Steve Jobs'a 'Apple'ı ilham etmiştir.
SABAH GAZETESİNİN 30 LOGO ARAŞTIRMASINDAN SEÇMELER...

Sobanın borusunda bulunan çamaşır kurutma tellerine asılı olan okul önlüğünün ku...rumasını beklemiş çocuktur...
Sobalı Evde Büyüyen Çocuk
Kış sabahları bazen üşümekten yataktan çıkmayı istemeyen
soba kokusunu seven üstünde kaynayan çaydanlığın sesini seven
üstündeki kestanenin mandalina elma kabuklarının kokusunu tanıyan seven cocuktur
bahçede karda oynadıktan sonra üstüne ellerini tutup ısıtmayı seven sobalı odadan öteki odaların soğukluğu nedeniyle çıkmak istemeyen kömür kokusu odun kokusu çalı çırpı çıtırtısı ateş gürlemesi nedir bilen çocuktur...
Yıllar sonra büyüdükten sonra kaloriferli veya kombili bir evde bile halen "oturma odası"nın kapısını kapayan rahatsız bir insandır...
İlerleyen yıllarda kestaneye bayılan ama çocukluğundan hatırladığı tadı bulamayan bir büyük insan olacaktır...
Sobanın üzerine kolonya dökerek alev denemesi yapmış çocuktur...
Elbiselerinin bir köşesi kurutulurken yanmıştır...
Büyüdüğünde yazın bile yorgan kullanmadan uyuyamama alışkanlığına ve her mevsim açık kapıları kapama hastalığına sahip olacak çocuk...
Gizli gizli sobanın arkasına pastel boya değdirip boyanın eriyerek soyut sanat eserlerine dönüşmesini izleyen koku farkedilip kendisine müdahale edilene kadar bunu değişik renklerle yapmaya devam eden çocuktur...
Nohutun leblebiye dönüşünü soba üstünde görmüş cocuktur...
Yün coraplarini sobaya dayayarak ayaklarini isitmistir bu cocuk....
Geceleyin atesin kırmızı ve sarı renklerinin dansını evin tavanında seyreden çocuktur...
Elinin kolunun bir kenarında muhtemelen nasıl olduğunu hatırlayamadığı yanık izleri olan çocuktur...
Sobanın kenarına pusup dakikalrca ısınan sonra kosarak aynaya bakan ve kıpkırmızı yanakları görünce kendini begenen bundan zevk alan cocuktur...
Annesi evde yokken soba sönmesin diye sobaya tahta, kömür taşımayı görev bilmiş çocuktur...
Gece lambasinin isigi yerine sobanin alevlerine bakarak uyuyan cocuktur...
Soba tütünce tırsmış çocuktur...
Sobanın üstüne mantar koyup tuzlayıp sonra afiyetle yiyen çocuktur...
Sobanin onunde mavi legen icinde banyo yapmis cocuktur...
Muhakkak bir kere evi havaya ucurma macerasini yasamis cocuktur...
Sobanın sıcaklığını ne kaloriferle ne de doğalgazla ısınan evde bulabilmiş çocuktur...
Önlük yakalığını kumaş mendilini bilumum ufak tefek malzemeyi soba borusuna yapıştırmak suretiyle ütülemiş olan çocuktur...
Sıcacık odada radyo dinlemeyi...
Sevdikleriyle zaman geçirmeyi...
Annesinin ördüğü kazağı o sıcaklıkta yinede giymeyi...
Özelliklede hasta olmayı çok iyi bilen çocuktur..
Amman dikkat. Suriye'de motosiklet kullanmak ve Suriye'ye motosiklet ile gitmek için hiç de iyi bir zaman değil.
Motosikletle gezmek yasaklandı
Yasağın nedeni, motosikletlerin silahlı kişilerin bozgunculuk ve vatandaşlara karşı ateş açma eylemlerinde kullanılması
Suriye İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge çerçevesinde Humus kentinde motosikletle gezmek yasaklandı.
Resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, "motosikletlerin, silahlı kişilerin bozgunculuk ve vatandaşlara karşı ateş açma eylemlerinde kullanılmaları nedeniyle" İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, kent içinde motosikletle gezmek ve kente motosikletle girmek yasaklandı.
Kentteki karakollardan "titizlikle uygulanması" istenen genelgeye uymayanların motosikletlerine el konulacak.
Kaynak: Habertürk
Evet arkadaşlar elcik ısıtmalarım ısıtıyor şimdi sıra Xenon Far olayında. Transalpi biraz şımartmaya devam. Kullanan arkadaşlardan marka model önerisi ve tavsiyeler bekliyorum.

ANKARA - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çıkarılan torba yasanın ardından, trafik kazalarında yaralıların tedavi giderlerinin karşılanmasına yönelik genelge yayımladı.
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl imzasıyla yayınlanan genelgede, daha önce konuyla ilgili yapılan duyuruda, 14 Kasım 2008'den sonra trafik kazası geçiren sigortalılara üniversiteler ile diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında verilen sağlık hizmetlerine ait incelenmemiş faturaların ilgili sağlık kuruluşuna iade edilmesi, ödenmiş faturaların da iade edilerek tutarın ilgili hastanenin alacaklarından mahsup edilmesinin istendiği hatırlatıldı.
Genelgede, 25 Şubatta yürürlüğe giren 6111 sayılı ''Bazı alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''un 59. maddesi ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun yeniden düzenlenen 98'inci maddesinde; ''Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır'' ifadesine yer verildiği belirtildi.
Kaynak:ntvmsnbc.com
Merabalar arkadaslar foruma devalı goz atamıyorum ısımın yogunlugundan cogu seyı kacırıyorum ama artık cogu toplantılara katılmayı dusunuyorum cunku cok sey kacırıyorum =)
Benım ıstedığım yardım su motosıkletımın devrını noter satısını aldım cuma gunu gıttım uzerıme sıgortasını yaptırdım zamanım yetmedı trafıge gıtmeye .
noter satısı tamam : 75 TL
sıgorta tamam : 78 TL
trafikten once gıtmem gereken veya yapmam gereken bısey varmı trafikte daha ne kadar odemem gerekır . Bıraz bılgılendıre bılırmısınız ..
Şimdiden tüm aıleye tskler.
:çiçek: