Son Aktiviteler

Forum İstatistikleri
  • Toplam Yorumlar:77,037
  • Toplam Konular:4,172
  • Toplam Üyeler:1,633
  • Son Üye:Kerem Yahşi

Yazar: Demir
01-27-2011, 11:44 AM
Forum: Arıyorum
- Yorumlar (11)

Arkadaşlar merhaba daha önce Ebay'den ürün alan arkadaş varsa bana yardımcı olabilirmi iki ürün almam gerekiyor, Tecrübeli biri lazım...

Bu konuyu yazdır

Yazar: VeYSeL
01-27-2011, 09:22 AM
Forum: Genel Muhabbet
- Yorumlar (17)

Yine fikrim geldi :]

Hadi herkes neden Gebze Motosiklet Kulübü 'ne üye olduğunu.. Gmk

ve

Aramızdaki [bilgi]GMK,Gebze Motosiklet Kulübü[/bilgi] kardeşliğinin kendisinde nasıl duygular uyandırdığını ifade etmeye çalışsın.. :çiçek:

Bakalım neler çıkacak..

Bunları derleyip giriş sayfamıza da koyacağım..

Bu konuyu yazdır

Yazar: emomen
01-26-2011, 07:58 AM
Forum: Moto Kafe
- Yorumlar (9)

2011 model yılında KTM firması 125 Duke modelini satışa sunacak.

2011 baharında satışa sunulacağı açıklanan aracın fiyatının kabul edilebilir bir oranda olacağı konuşulsa da açıklanan bir rakam henüz yok. Gençlere Minicycles, Motocross ve Enduro modelleri de üreten firmanın başlangıç için sunduğu bu alternatif ile 125 lik Duke pek çok kişinin ilk aşkı olmaya aday

Aracın fotoğraflarını görmek için

125duke01.jpg

Bu konuyu yazdır

01-25-2011, 10:22 PM
- Yorumlar (17)

Bugün Üyemiz ve Forum umuzun Moderatörü olan Emrullah (emomen) 'ın Doğum Günü..

Bir ömür boyu sağlıklı, huzurlu , mutlu sevdiklerinle birlikte..
yeni ufuklara , yeni dostluklara kazasız belasız..
inşallah..

:çiçek:Gmk

Bu böyle olmadı.. Pazar günü kutlamak lazım :tamam:

dogun-gunu-mum_enl.jpg

Bu konuyu yazdır

Yazar: MaRaNtZz
01-25-2011, 06:23 PM
- Yorumlar (11)

Debriyaj konusunu işlemedim henuz ama yinede debriyajın ne olduğunu 3 aşşağı 5 yukarı burayı okuyanlar bilyordur diye umuyorum. Eğer bilmiyorlar ise yakında o konuyuda sitede yayınlarım nasılsa.
Öncelikle neden açtım debriyaj kutusunu ? Belirtiler nelerdi ?
- 1 nci vites kalkışlarda ciddi oranda vibrasyon ve silkeleme yapmaya başlıyor.
- Ani gaz açışlarında motor kısa bir bekleyişten sonra kavramaya geçiyor
- Vites geçişleri daha sesli olmaya başlıyor.
Netekim serzeniş ve tespitlerimde yanılmadığımı debriyaj kutusunu açınca gördüm.
Örnek olarak Yamaha Fazer motosikletimin ayrıntılarını yazacağım. Fazer’ın içinde 7 adet Balata ve bunların arasında yer alan 6 adet saç plakadan oluşuyor. Genelde debriyaj balataları ya yanmış (sıyırmış) oluyor yada kırılmış oluyor (-ki kırılma cok daha ciddi sonuçlar doğuruyor).

Açtığım debriyaj kutusun da yukarıda yazdığım her iki sorunda mevcut idi.
Hem bir debryaj balatası plakası darmadağın olmuş hem de bir saç plaka yanmıştı.
Kullanımımı etkileyen yegane arızada bunlardan kaynaklanıyormuş.
Tam zamanın da açmışım debriyak kutusunu. Dedim ya ; gerçekten de ısrarla bu şekilde kullanmaya devam etseydim, ve bu kırılan debriyaj balatası parçaları bir şekilde yağ pompasına geçip oradan da motor bloğuna dağılsa idi motor da ciddi problem yaşayabilirdim. Tam zamanında yapılmış bir müdehale idi.
Fazer’ lar normal kullanımda 50.000 km ye kadar debriyaj problemi çıkarmaz. Agresif kullanımda ise cok kısa sürede debriyaj balatasını kırabilir yada yakabilirsiniz. ani kalkış, yarım debriyaj gazlama, teker vb. durumlarda debriyajın ömrunden yersiniz, bunu aklınızdan çıkarmayın.
Debriyaj balatasını değiştirirken motorun yağınıda değiştirmek zorundasınız.(gerek yok diyenlere kulak asmayın siz yinede değiştirin yağınızı). Bildiğiniz üzere debriyaj kutumuzda aynı motor yağımız ile yağlanmaktadır. Gerek yok değiştirmeye diyenlere kulak kasmayın, yağ ve yağ filtrenizi de mutlaka değiştirin.
Fazer için sokum işlemi için aşağıda ki adımları takip edin.
Oncelikle yağınızı boşaltın.
Söküm İşlemleri Fotoğrafını büyütmek için tıklayınız.
Resim_1 Resim_2
1.thumbnail.jpg2.thumbnail.jpg
İşte karşımızda debriyaj kutusu
3_resize.jpg
4_resize.jpg
5_resize.jpg
6_resize.jpg
Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra son olarak göbek bilyasını da iyice inceleyin. Gerekiyorsa yağlayın ve çalışmasını kontrol edin.
8_resize.jpg
Motorunuzu her daim dinleyin, tepkilerini kontrol edin.
Kazasız sürüşler...

Bu konuyu yazdır

01-25-2011, 04:42 PM
- Yorumlar (8)

Vibrasyonun faydaları..
1- Kan dolaşımını düzenler,
2- Damarlarda plak oluşumunu engeller, böylelikle inme veya enfaktüs riski minimuma düşer,
3- Böbrek ve safra taşı oluşumunu engeller, varsa düşürür,
4- Bacak kaslarına sürekli masaj yaparak rahatlama sağlar,
5- Kabızlığa iyi gelir, ancak ishal durumunda binmek önerilmez,
6- Grip durumunda solunum yollarının açılmasına yardımcı olur,
7- Kepeği engeller varsa hızla dökülmesini sağlayarak kısa sürede arındırır,
8- Kırım Kongo'ya yakalanmazlar, kenelerin vücudunuza tutunması neredeyse imkansızdır, yürürken veya otururken tutunsa bile ilk sürüşte düşerler,
9- Herhangi bir bakteri türünün vücudun herhangi bir bölgesinde kolonize olmasını engeller, ne kadar uğraşsalar da bir araya gelemezler,
10- Radyasyona karşı bile direnç kazandırır,
11- Yağların yakılmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur,
12- Kanın en ücra hücrelere dahi ulaşmasına yardımcı olarak selüliti engeller,
13- Beyinde reaksiyonların daha hızlı olmasına yardımcı olarak parlak fikirlerin çıkmasını sağlar, ancak fazlası düşünsel bulanıklığa sebebiyet verir...
14- Uzun vadede Parkinson'u engeller
15- Sinir hücreleri arası veri iletimi daha hızlı gerçekleştiğinden refleksler çok iyileşir, böylelikle kazalardan korunursunuz,
16- Toksinlerin atılımını hızlandırarak bedava Detoks yapmanızı sağlar,
17- Vücudun kendi kendini titretme mekanizması uzun vadede körelir. Böylelikle büyük iş toplantılarında, sunumlarda heyecanınızı gizleyebilir avantajlı duruma geçersiniz.
18- Köprüden bedava geçebilirsiniz. Hiç bir kamera sizin plakanızı net çekemez...
19- Herhangi bir deprem durumunda soğuk kanlılığınızı koruyarak sağlıklı kararlar verebilirsiniz, 7.4 nedir ki?

EmreCeylan'a teşekkürler

Bu konuyu yazdır

01-25-2011, 08:20 AM
- Yorumlar (20)

2149pqr.jpg
20090828_2_1251413651_1lz9.jpg

20100722_411332_1279791252_mkss.jpg
20081013_2_1223919840_ncpb.jpg
:çiçek:Gmk

Bu konuyu yazdır

Yazar: ŞENER
01-24-2011, 08:55 PM
- Yorumlar (5)

Arkadaşlar Kasksız motor kullanmanın sonuna taze bir örnek. 24,01,2011 gebze gazetesi
Allah rahmet eylesin

Gebze'de yeni aldığı motosikletle deneme sürüşünü kafasına kask takmadan yapan N.Ö (30) bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.

--------------------------------------------------------------------------------

Gebze'de yeni aldığı motosikletle deneme sürüşünü kafasına kask takmadan yapan N.Ö (30) bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre N.Ö, yeni aldığı motosikletle deneme sürüşüne çıktı. Henüz plakası dahi olmayan motosikletle akşam saatlerinde araş trafiğinin yoğun olduğu İnönü Mahallesi Bal Küpü Şeker Fabrikası önünden geçen yan yolda tur atarken S.E yönetimindeki 34 BZ 9749 plakalı kamyonete çarptı. Yemek servisinden dönen aracın altında kalan N.Ö, olay yerinde hayatını kaybetti. N.Ö, olay yerine gelen ambulansla morga kaldırılırken polis kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Öte yandan Gebze Emniyet Müdürlüğü’nün sık sık yaptığı motosiklet uygulamasının ve polis ekiplerinin motosiklet sürücülerine kasksız motor kullanmaları için yaptığı uyarıların ne kadar haklı olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Bu konuyu yazdır

Yazar: cros
01-24-2011, 07:30 PM
- Yorumlar (8)

alanyalı enduro'cu arkadaşlar eğlenmeyi iyi biliyolar....süperbi gezi olmuş sizlele paylaşmak istedim karda sürmek ayrı bir eğlence...

video

Bu konuyu yazdır

Yazar: MaRaNtZz
01-24-2011, 03:58 PM
Forum: Dökümanlar
- Yorumlar (10)

Merhabalar ;

Fakat saklama yöntemleri ile ilgili birçok şey anlatılıyor bende aralarından en doğru olduğumu düşündüğüm ve araştırmalarımda doğru sonuca ulaştığım verileri paylaşmak istedim.

Yöntem adım adım;

1. İlk olarak motorumuzu yıkadıktan sonra iyice kuruttuğumuza emin oluyoruz.Motoru en iyi şekilde temizliyoruz,

2. Motorumuzu bir süre çalıştırdıktan sonra sıcak motor yağını boşaltıyoruz ve yerine yeni yağı kullanma klavuzunda belirtilen seviyede dolduruyoruz,

Alıntı:(Ayrıca bujiyi çıkararak silindir bloğuna 15-20 ml yağ doldurularak motoru bir süre çalıştırıyoruz.)

3. Motorumuzda orta ayaklık varsa, bunu kullanarak motorumuzu bırakıyoruz. Hatta mümkünse lastiklerin altına uygun tahtalar hazırlayarak zeminle temasını kesiyor, lastiklerin havasını yarısına kadar indiriyoruz,

4. Yakıt deposunu tamamen boşaltıyoruz ve bir süre havalandırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz.Ayrıca karbüratördeki yakıtı tamamen boşaltıyoruz,

Alıntı:(Bazı kullanıcılarda aksine deponun paslanmaması için full yakıt doldurulması gerektiğini belirtiyorlar.)

5. Akümüzü motorumuzdan ayırarak daha stabil sıcaklıkta muhafaza için evde muhafa ediyoruz,

6. Eksozu ve karbüratörun hava girişine uygun bir malzeme ile hava içine giremeyecek şekilde tıkıyoruz,

7. Temiz bir motor yağını depodaki benzin ile bir kapta karışıtırarak bulamaç haline getirip bir fırça yardımı ile motorun bütün metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve Boyalı kısımlarına sürerek hava ile temsını engelliyor ve nemli bir ortamda dahi olsa paslanmasının çürümesini önüne geçeceğimizi belirtiliyor,

Alıntı:(Diğer bir fikir olarakta gres'i yağını aynı şekilde motorun metal, nikelajlı, krom kaplamalı ve boyalı kısımlarına sürebileceğimi belirtiliyor.)

8. Metal Yüzeyler WD-40 ile korunabilir,

9. Son olarak Baranda ile üzerini örtmeminin uygun olacağı...

Alıntı:(Nemli bir ortamda saklanacaksa ıslanmıyacak bir şekilde üzerinin çarşaf ile örtülerek nemin içeride kalmasını engelleyebiliriz)

Bu konuyu yazdır